Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

prolaktyna a bóle miesiączowe

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dolegliwości intymne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mycha

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Sie 30, 2006 11:49 pm    Temat postu: prolaktyna a bóle miesiączowe Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam. mam prawie 18 lat i ostatnio odwiedziłam ginekologa w związku z bolesnymi miesiaczkami. pani doktor poleciła mi abym poszła do laboratorium i poprosiła o zrobienie prolaktyny. czy mogła tak zadecydowac na podstawie rozmowy ze mną bez wiedzy o moim poziomie prolaktyny i bez badan ginekologicznych??
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
drapaka
Przyjaciel forum

Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Czw Sie 31, 2006 6:21 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No własnie Pani dokrot chce wiedzieć jaki jest poziom prolaktyny w twim organiźmie. Mogła tak zadevydować w końcu to lekarz a nie zawsze na pierwszy rzut oka widać jaka jest diagnoza.
mycha

PostWysłany: Czw Sie 31, 2006 1:18 pm    Temat postu: mycha Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no własnie tylko pani doktor nie wysłała mnie na zrobienie badań na poziom prolaktyny tylko na zrobienie tego hormonu i doustne przyjmowanie Confused
Powrót do góry
drapaka
Przyjaciel forum

Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Czw Sie 31, 2006 1:29 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

to idź do innego lekarza najpoierw musi wiedzieć jaki masz poziom hormonów żeby ci przepisywać hormony
KOBIETA

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Czw Sie 31, 2006 1:38 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wiesz tak mi sie wydaje ze jak cie wyslala do laboratorium to raczej po to zeby ci pobrali tam krew i zmierzyli w niej poziom prolaktyny. Moze po prostu powiedziala skrotem- zrobia ci prolaktyne w sensie- zrobia ci badanie na oznaczenie jej poziomu. No bo chyba prolaktyny jako hormonu nie da sie wyprodukowac w takim zwyklym laboratorium Wink To napewno jest szalenie skomplikowany proces wymagajacy technologii i odpowiednich warunkow. Mogla ci co najwyzej ja przepisac i ty wtedy kupila bys w aptece lek ktory ja zawiera. Ale pewnie nie przepisala. Bo najpierw musi znac jej poziom w twoim organizmie. I po to idziesz do laboratorium.
Powrót do góry
mycha

PostWysłany: Czw Sie 31, 2006 9:47 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wiecie już sama nie wiem o co chodziło tej ginekolog :? nie mówiła zbyt precyzyjnie. pojde do laboratorium i sie dowiem wszystkiego :roll: tak czy inaczej owa ginekolog nie wzbudza mojego zaufania i raczej sie wiecej do niej nie wybiore. odnisłam wrażenie że wszystko robiła od niechcenia- może dlatego że to na kase chorych :wink: dziekuje za pomoc :wink:
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dolegliwości intymne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1