Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
olkaaa Gość
|
Wysłany: Nie Maj 14, 2006 6:16 pm Temat postu: |
|
|
O ja tez wlasnie.
Dzis zakupilam sobie odzywki witaminki itp i czekam az mi wlosy urosna bo zauwazylam ostatnio ze sie w ogole nie rwa zeby rosnac eh.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Freya
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Maj 25, 2006 5:26 pm Temat postu: |
|
|
a farbujesz włosy? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
olkaaa Gość
|
Wysłany: Wto Maj 30, 2006 7:09 pm Temat postu: |
|
|
nie. wlasnie nie. Jedynie prostownica i raz na jakis czas lakier a pozatym to staram sie obchodzic z nimi delikatnie Teraz tez prostownice uzylam pierwszy raz po 2 tygodniach a slyszalam ze raz na tydzien mozna uzywac spokojnie juz.
A apropo farbowania. Chcialam sobie przyciemnic wlosy wiesz jaki mam kolor ze zdjec i co bys proponowala? Mi sie strasznie podoba mleczna czekolada taki gleboki braz ale nie bardzo ciemny. Oczywiscie nie na stale tylko np jakims szamponem koloryzujacym czy czyms co by mi zeszlo dosyc szybko. Polecila bys cos? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Freya
|
Wysłany: Wto Maj 30, 2006 9:11 pm Temat postu: |
|
|
moim zdaniem szampony koloryzujace niszczą włosy, więc jak uważasz..
co do brązu to wydaję mi się, że pasowałby Ci
Choć mozesz moim zdaniem zacząć od cienkich , ale bardzo wielu pasemek właśnie mlecznego- brązu albo wybrać inny odcień z palety ale to też zależy o jaką firme Ci chodzi |
|
Powrót do góry |
|
|
|
olkaaa Gość
|
Wysłany: Sro Maj 31, 2006 4:02 pm Temat postu: |
|
|
No wlasnie nie wiem sama.
Nie znam sie w ogole na farbach wiec moze byc polecila jakas farbe?
A bardziej niszcza od zwyklych farb na stale?
Raczej na stale nie chciala bym robic tylko narazie wyprobowac cos wiec jesli nie szampon to co ?
I czy jesli robie to farba na pare myc czy czyms innym to oplacamis ie z tym isc do fryzjera?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Freya
|
Wysłany: Sro Maj 31, 2006 5:39 pm Temat postu: |
|
|
Powiem tak..
Ja bardzo dużo miałam kolorów na głowie
Szampony koloryzujace dlatego bym nie polecała,
ponieważ tak do końca nie zmyją się
a więc jakiś spłowiały barwnik zostanie , bo wniknie w strukture włosa..
Dlatego uważam, że dobrym pomysłem jest zrobienie cienkich wielu pasemek o np. ton jaśniejszych..
Gdy będą włosy odrastać nie będzie diametralnej różnicy w odcieniu,
a pasemka wciąż będą wygladać efektownie..
Takie jest moje zdanie.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
olkaa Gość
|
Wysłany: Pią Cze 02, 2006 10:13 pm Temat postu: |
|
|
Ale ja chcialam ciemniejszy kolor i wlasnie kurcze na calosc bo pasemka mam naturalnie. Nie ma jakis dobrych farb nie na stale? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gość
|
Wysłany: Sro Cze 21, 2006 2:03 pm Temat postu: |
|
|
Hey
Freya - doradź mi co robić aby nie niszczyć włosów prostowaniem- ponieważ mam ich w miare dużo, i jeszcze siębardzo błyszczą- ale obawaim się, że po prostowaniu to sięzmieni- więc prosze o rade- see you - |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Aśka Gość
|
Wysłany: Sro Cze 21, 2006 2:04 pm Temat postu: hellp me |
|
|
Hey
Freya - doradź mi co robić aby nie niszczyć włosów prostowaniem- ponieważ mam ich w miare dużo, i jeszcze siębardzo błyszczą- ale obawaim się, że po prostowaniu to sięzmieni- więc prosze o rade- see you - |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Freya
|
Wysłany: Sro Cze 28, 2006 10:13 pm Temat postu: Re: hellp me |
|
|
Aśka napisał: | Hey
Oczywiście włosy po zabiegu prostowania, niestety ulegają zniszczeniu..
Jak dużym to to już zalezy od Twojej struktury włosa i czy dbasz o nie, też istotne jest jakich używasz odżywek, czy farbujesz włosy? i na jaki kolor , bo oczywiście wiadomo że do ciemniejszych odcieni farb wody utlenione są słabsze.. Moim zdaniem możesz spróbować i kupić środek, który ochrania włos przed nadmiernym rozgrzaniem |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|