Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Wysłany: Pon Sty 13, 2014 4:55 pm Temat postu: Proszę o radę Alvesco i Fostex
Jakieś dwa miesiące temu mój alergolog po wynikach spirometrii... powiedział że mam trochę opkurczone oskrzela i przepisał mi dodatkowy lek!
na co dzień biorę alvesco 160 i milukante 10 dał mi dodatkowo na 3 miesiące Fostex... Chciałem wypisać dziś recepte na kolejne opakowanie tego leku ale lekarz rodzinny powiedział że jest to błąd że oba mają sterydy i nie ma potrzeby brać ich razem! Cytując lekarza wódki wódką się nie popija! Proszę o radę w tej sprawie, co myślicie?
Powrót do góry
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
Wysłany: Wto Sty 14, 2014 1:40 am Temat postu:
Radziłabym wizytę u alergologa, niekoniecznie tego samego u którego był Pan poprzednio. Z całym szacunkiem do lekarzy rodzinnych, większość z nich nie ma innej specjalizacji poza chorobami wewnętrznymi a ta pozwala jedynie na ustalenie wstępnego zachowawczego leczenia i ewentualne skierowanie do specjalisty... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą.
Powrót do góry
Piotru19
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Wysłany: Wto Sty 14, 2014 2:49 pm Temat postu:
I tak zrobię! Bardzo dziękuje za radę!
Powrót do góry
Forum medyczne
-> Leki
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1