Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Marion
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Sie 22, 2006 9:51 am Temat postu: Prosze pomóżcie! Nie wiem co sie ze mną dzieje! |
|
|
Od pewnego czasu mam skurcze w łydkach, boli mnie głowa, nie moge sie na niczym skoncentrowac i ciagle dretwieją mi rece lub nogi, nawet gdy siedze prosto i nadmiernie wypadaja mi wlosy. Nie wiem w ogole co sie ze mna dzieje. Nie jem prawie zadnego miesa. Czy moze ma to cos wspolnego?? Mam 17 lat i nie wiem czy powiedziec o tym mamie. Moze powinnam isc na jakies badania?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Yalissea Przyjaciel forum
|
Wysłany: Wto Sie 22, 2006 10:47 am Temat postu: |
|
|
Powiedz mamie. Wybierz się na badanie krwi.
Ja jestem wegetarianką i nie mam takich problemów.
Możesz brać sobie magnez w tabletkach(np. Asmag), to pomaga na skurcze i drętwienie kończyn.
A może masz jakieś problemy, o których nie wspomniałaś na forum. Nie musisz ich wypisywać, wystarczy tylko, że powiesz, że masz lub nie. Bo to istotne. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Diabetyk Gość
|
Wysłany: Wto Sie 22, 2006 1:51 pm Temat postu: |
|
|
Nie chcę straszyć, ale radziłabym Tobie jak najszybciej udać się do laboratorium i zbadać poziom cukry we krwi. To, co napisałaś, wygląda jak objawy cukrzycy. Sama choruję na nią od 7 lat.
A może to anemia?
3mam kciuki Będzie dobrze |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Iwa Przyjaciel forum
|
Wysłany: Wto Sie 22, 2006 2:18 pm Temat postu: |
|
|
Myślę, ze to może być niedobór magnezu i potasu. Jeśli będziesz robić badania, sprawdź to. Jeśli nie, pobierz Aspargin. A czy kołacze Ci serce? _________________ Nie poddaj się... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Marion
|
Wysłany: Wto Sie 22, 2006 5:08 pm Temat postu: |
|
|
do Yalisea: Hmm.. nie wiem o jaki problem chodzi? Ostatnio miałam kłopoty lekkie w rodzinie, ale nie wiem czy to o to chodzi. Mam właśnie tabletki i je łykam, ale nie daja chwilowo efektu. Zapomnialam jeszcze napisac o moich stopach. Swedza mna, bola, jakies dziwne mam w nich uczucie. Nie pale, nie pije, nie cpam, nie wiem od czego to wszystko moze byc.
Mama mi ostatnio mowi, ze blado wygladam i ze sie anemii nabawie. Chyba pojde na badanie. Wiem, ze to glupie pytanie, alejak ma sie cukrzyce to chce sie jesc slodyczy? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
babsi
|
Wysłany: Wto Sie 22, 2006 5:24 pm Temat postu: |
|
|
To rzeczywiście może być cukrzyca lub anemia. Radze udać się do swojego lekarza rodzinnego. Napewno coś poradzi albo skieruje cię na jakieś badanie czy do jakiegoś specjalisty. Na skurcze pomaga magnez (polecam preparat laktomag B6) oraz wapno (polecam tu tzw. plusze na bazie calcium) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Marion
|
Wysłany: Wto Sie 22, 2006 5:34 pm Temat postu: |
|
|
Tabletki (magvit) z magnezem wlasnie łykam i pije kakao, ale skurcze nadal mam. A na badanie krwi trzeba miec jakies skierowanie? Bardzo nie lubie igieł, zastrzykow, ale chyba naprawde pójde. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
babsi
|
Wysłany: Sro Sie 23, 2006 11:41 am Temat postu: |
|
|
Jeżeli chcesz zrobić badanie krwi nieodpłatnie konieczne jest skierowanie. Niepotrzeba skierowania kiedy zapłacisz badanie z swojej kieszeni. Zazwyczaj nie są zbyt drogie. Ale najlepszym rozwiązaniem chyba będzie udanie się do lekarza pierwszego kontaktu, który napewno coś poradzi i wyda ci skierowanie na niezbędne badania za które nie będziesz musiał nic płacić. Spróbuj jeszcze wapna. A twój wegetarianizm może mieć na to wpływ. kiedy dieta nie jest bogata w niezbędne substancje zawarte w mięsię mogą występować skurcze ( tak było w moim przypadku kiedy odsunełam z mojej diety mięso-jadłam tylko kurczaki, jednak wkrótce zrobiłam powrót do mięska).
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Marion
|
Wysłany: Czw Sie 24, 2006 6:48 pm Temat postu: |
|
|
Dziekuje Babsi za to, ze mi napisalas. W poniedzialek ide do lekarza po skierowanie i na badanie. Mam nadzieje, ze nic ze mna nie jest. Jeszcze raz dziekuje. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
babsi
|
Wysłany: Czw Sie 24, 2006 9:06 pm Temat postu: |
|
|
Marion napisał: | Dziekuje Babsi za to, ze mi napisalas. |
Nie masz za co dziękować. W końcu żyjemy po to by sobie nawzajem pomagać. Ja również dziękuje za miłe słowo - to podnosi na duchu. Życze Ci szybkiego powrotu do zdrowia i jeśli można to tak nazwać "celnej i korzystnej" diagnozy. Powodzenia |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|