Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Wysłany: Nie Mar 17, 2013 4:14 pm Temat postu: przebarwienia skóry na nogach
Przebarwienia skóry przybrały intensywny wygląd w ciągu 5 najbliższych lat. Sam mam 52 lata.
Co to może być? Czy można to jakoś usunąć bo ładnie to nie wygląda...Te przebarwienia maja kolor brązowy choć na fotce kolor troszkę inny.
[zdjęcie się nie wczytuje - usuwam]
Powrót do góry
Macalsca
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 5 podziękowań w 5 postach
Wysłany: Pon Mar 18, 2013 3:59 pm Temat postu:
Myślę, że te przebarwienia spowodowane są zbyt dużą ilością promieni słonecznych, chociaż dziwne, że taki efekt utrzymuje się już od kilku lat. Proponuję stosować przez jakiś czas delikatny peeling i próbować zetrzeć ten naskórek, bo być może plamy nie sięgają w głąb skóry i w taki sposób uda się je usunąć. Dodatkowo w aptekach dostępne są kremy rozjaśniające i przynoszą one dobre efekty. Jednak wizyta u dermatologa byłaby dosyć przydatna, ponieważ może to być uczulenie na jakiś produkt w kosmetykach lub zwyczajnie na pewien składnik Twojej diety i dopiero wyeliminowanie ich sprawi, że plamy znikną.
Powrót do góry
jacekp
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Wysłany: Wto Mar 19, 2013 10:56 am Temat postu:
Dzięki za odpowiedź. Mam przepisane tabletki na rozrzedzenie krwi. Może to też powód. Mam jeszcze jedno domniemanie że to od potu. Może to wina diety..hm...
Powrót do góry
Forum medyczne
-> Dermatologia
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1