Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
dyryga
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Maj 07, 2013 3:23 pm Temat postu: Przedszkole prywatne? |
|
|
Nasze dziecko nie dostało miejsca w przedszkolu publicznym. Zastanawiamy się teraz co zrobić - niania, czy przedszkole prywatne? Które rozwiązanie jest według was optymalne? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Pasta
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 31 podziękowań w 31 postach
|
Wysłany: Wto Maj 07, 2013 4:31 pm Temat postu: |
|
|
Moim zdaniem, nie patrząc na koszty itp itd. uważam, że zdecydowanie przedszkole prywatne, tam zapewne będzie jakaś grupka dzieci, twój maluch będzie rozwijał się razem z tą grupką, złapie jaieś kontakty, będzie rzowijał się wspólnie z rówieśnikami - nie tak jak samotnie w domu z nianią.
To oczywiście moje zdanie:) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Legnarek
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 5 podziękowań w 5 postach
|
Wysłany: Sro Maj 08, 2013 10:08 am Temat postu: |
|
|
Jeśli chodzi o samo dziecko, też wydaje mi się, że przedszkole będzie zdecydowanie lepszą opcją Lepiej będzie się rozwijał, znajomośći, kontakty, podobny świat, łatwiej będzie odnaleźć mu się później w przyszłości.
Jeśli jednak, jest sytuacja, że Niania będzie wygodniejsza - to też nie będzie źle, dobra niania także, odpowiednio może opiekować się dzieckiem, które bez problemu powinno się rozwijać W końcu od tego będzie, by poświęcać mu czas i pomagać się rozwijać. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Macalsca
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 5 podziękowań w 5 postach
|
Wysłany: Sro Maj 08, 2013 10:40 am Temat postu: |
|
|
Moim zdaniem jednak, niania będzie wygodniejsza:) Dziecko zawsze będzie w domku, pod ręką, rano nie będzie kłopotu z odwożeniem smyka młego ani z odbieraniem go do domu, nad nianią powinna zatem oczywiście być jakaś kontrola. Trudno w tych czasach o dobrą nianie:) Jednak, moim zdaniem niania to dobry komfort i wygoda dla rodziców, za drobną opłatą możę i obiad ugotuję Dobra niania rozwinie dobrze dziecko, więc tu nie ma problemu:) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Sro Maj 08, 2013 12:45 pm Temat postu: |
|
|
Zdecydowanie przedszkole. Kontakt z dziećmi w grupie daje niesamowite efekty. Nie sądze aby niania nawet najlepsza dała tyle dziecku co kontakt z rówieśnikami. dziecko uczy się bycia w grupie , szybciej łapie niektóre czynności widząc ,że inni je wykonuję. Zdecydowanie przedszkole _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
dyryga
|
Wysłany: Sro Maj 08, 2013 3:52 pm Temat postu: |
|
|
Macalsca - nam nie chodzi o wygodę, tylko o to, aby rozwiązanie było najlepsze dla dziecka. Wiadomo, że w towarzystwie rówieśników najlepiej, tylko mam dylemat - czy w prywatnych jest na pewno ok? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kwiatuszek89
|
Wysłany: Czw Maj 09, 2013 6:35 pm Temat postu: |
|
|
A ja nie rozumiem twojego problemu? Co w prywatnych ma być nie tak? Moim zdaniem prywatne przedszkola są o nieco lepsze niż publiczne.
Prywaciarz musi dbać o jakość, bo nie będzie miał klienta. Publiczne przedszkola zawsze będą miały komplet dzieci. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Pią Maj 10, 2013 9:49 am Temat postu: |
|
|
No z tym się nie bardzo zgodzę.przedszkola publiczne są ciągle pod obserwacją i zdecydowanie bardziej niż prywatne.oczywiscie musimy tez sprecyzować o co chodzi dokładnie...czy przedszkole czy klubik bo to znaczna różnica _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
dyryga
|
Wysłany: Pią Maj 10, 2013 3:49 pm Temat postu: |
|
|
Co masz dokładnie na myśli pisząc o klubikach? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kwiatuszek89
|
Wysłany: Pon Maj 13, 2013 9:43 pm Temat postu: |
|
|
Racja - bardzo często prywatne przedszkola to niewielkie salki na 10 osób, bez ogródka. Nasza córka chodzi do prywatnego, ale dużego przedszkola, z ogrodem, placem zabaw.
Coś w stylu publicznego, tylko wyposażenie nowe, nie 30-letnie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|