Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
scarlett
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Pią Wrz 08, 2006 5:10 pm Temat postu: Przerwa a mdłości |
|
|
mam pytanie. Skonczylam drugie opakowanie Novynette i teraz czekam na krwawienie. Podczas tych dwoch dni mam dziwne mdlosci i wrazenie ze obfitszy sluz... Dwa tygodnie temu kochalam sie z partnerem do konca i teraz obawiam sie ze moge byc w ciazy. Tabletki bralam bardzo regularnie-prawie co do minutki, zadnych wymiotow ani biegunki. Dwa razy zdazylo mi sie jednak nie popic tabletki od razu tylko po pewnym czasie. Czy to zle? Dadam, ze stosuje jeszcze globulki i podczas ostatniego zblizenia, ze mialam sie jak wykapac i obawiam sie, ze plemniki mogly sie jakos we mnie zagniezdzic.... Boje sie ze tabletki na mnie nie dzialaja i jeszcze w ciazy... _________________ scarlett |
|
Powrót do góry |
|
|
|
drapaka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Pią Wrz 08, 2006 5:18 pm Temat postu: |
|
|
Przestań panikowac. Skoror regularnie bierzesz tabletki to nie ma mozliwości na ciążę, tym bardziej że dodatkowo używasz globlek.
Poczekaj spokojnie na okres i nie denerwuj sie bo przez stres okres sie spóźnia _________________ miłość uskrzydla, uczy latać |
|
Powrót do góry |
|
|
|
scarlett
|
Wysłany: Pią Wrz 08, 2006 6:54 pm Temat postu: |
|
|
tak mowisz? po stosunku bolal mnie brzuch tak jakbym miala jajeczkowanie... to bylo ok 12 tabletki... w miedzyczasie dwa dni bolaly mnie piersi ale to przeszlo.... Boje sie, ze zbyt wczesnie zaufalam tabletkom _________________ scarlett |
|
Powrót do góry |
|
|
|
drapaka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Pią Wrz 08, 2006 7:43 pm Temat postu: |
|
|
Naprawde nie masz się czego bać. Wiem co mówie bo sama brałam tabletki. Gdy sie je bierze to tak jakbyś traciła płodność. Okresy też są "sztuczne". Nie masz sie czego obawiać. Spokojnie czekaj na okres. _________________ miłość uskrzydla, uczy latać |
|
Powrót do góry |
|
|
|
qwerty87
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Wrz 08, 2006 7:56 pm Temat postu: |
|
|
scarlett napisał: | tak mowisz? po stosunku bolal mnie brzuch tak jakbym miala jajeczkowanie... to bylo ok 12 tabletki... w miedzyczasie dwa dni bolaly mnie piersi ale to przeszlo.... Boje sie, ze zbyt wczesnie zaufalam tabletkom |
moze warto poczytac cos o tab. anty.
jak wiadomo // a moze i nie// podczas brania tabl. anty nie wystepuje jajeczkowanie - tabl. te hamuja owulacje :] a jesli juz jakims cudem do niej dojdzie to dodatkowo sluz jest zageszczany ze plemniki nie potrafia go przebyc lub jesli jakas "gadzina" dotrze to wtedy jajeczko nie moze sie zagniezdzic... tabl. tyle robia i dlatego skutecznie nas zabezpieczaja
nic sie nie martw, w ciazy nie jestes... nie panikuj tak... a zaufaj tabl.anty |
|
Powrót do góry |
|
|
|
scarlett
|
Wysłany: Pią Wrz 08, 2006 11:24 pm Temat postu: |
|
|
qrcze... dziekuje... Naczytalam sie o tabletkach juz tyle, ze obudzona w nocy o polnocy jestem w stanie odpowiedziec na kazde pytanie... Sek w tym, ze kiedy kochalismy sie bez prezerwatywy i dotralo do mnie, ze "cala zawartosc" jest we mnie strasznie mnie to przerazilo... no i jeszcze te mdlosci, ktore wiem, ze zapewne sa skutkiem ubocznym brania tabletek to wydaje mi sie ze to objaw ciazy... kilka razy dziennie sprawdzam czy mam bardziej brazowe brodawki i czy bola mnie piersi albo czy juz pojawila sie u mnie ciemniejsza kreska na podbrzuszu... Podczas wizyty u ginekologa rozmawialam o moich ciazofobiach no i przepisala mi wlasnie novynette... czuje sie po nich bardzo dobrze... zero plamienia (podobno to oznaka zbyt malej dawki hormonow dla organizmu) takze mam nadzieje, ze wiedziala co robi.... _________________ scarlett |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Karolina86
|
Wysłany: Sob Wrz 09, 2006 1:24 pm Temat postu: |
|
|
Jeste wszystko ok, nie masz się zupełnie niczym przejmować. |