Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
mm
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Lis 04, 2007 10:04 pm Temat postu: Przestalam brac tabletki w polowie opakowania... POMOCY!! |
|
|
Witam...
Mam dosc duzy problem:( przestalam brac tabletki w polowie opakowania
(Harmonet), kilkna dni po tym dostalam okres.
kolejny powinnam dostac ok poniedzialku-srody (tego tygodnia) ale niestety go nie dostalam po ich odstawieniu wspolzylam ze swoim chlopakiem zawsze z prezerwatywa... ale na dzien przed przewidywanym okresem czyli w niedziele odbylismy stosunek bez zabezpieczenia... sam stosunek byl bardzo krotki i nie doszlo do wytrysku na 100%... mimo to bardzo sie boje i nie wiem co o tym wszystkim myslec slyszalam od kolezanki ze po odstawieniu tabletek wszystko moze sie rozregulowac... bardzo prosze kogos o pomoc z gory bardzo dziekuje!!!
aha wczesniej bralam te same tabletki przec caly miesiac odstawilam je dopiero w nast miesiacu ze wzgledu na zle samopoczucie wynikajace z ich brania... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Laluna Zbanowany
|
Wysłany: Wto Lis 20, 2007 9:04 pm Temat postu: |
|
|
to prawda, ze po odstawieniu tabl musi minac troszke czasu by organizm doszedl do siebie i wrocil do samoregulacji.
Najłatwiej bedzie zrobić test ciazowy. Moim zdaniem ryzyko jest dosc małe, aczkolwiek napewno nie powinnas tego praktykowac. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
anitaaa
|
Wysłany: Nie Lis 25, 2007 2:13 pm Temat postu: |
|
|
Witam, a ja zaczelam brac pierwsze opakowanie microgynon21, do konca zostalo mi jeszcze 8 tabletek ale juz teraz zastanawiam sie czy przerwac je brac bo zle sie po nich czuje, od 4 dni boli mnie strasznie glowa,serce jakos dziwnie mnie kłujei mocniej bije, zoladek mnie boli, brzuch, gdzies mnie kłuje po bokach, juz nie wspomne o cerze:( Kiedys bralam cilest to czulam sie swietnie, nie mialam zadnych dolegliwosci wrecz same pozytywy z ich brania i chyba zaczne je brac ale teraz nie wiem czy dokonczyc to opakowanie i zaczac brac drugie opakowanie cilestu ? jak myslicie dziewczyny, bo juz sama nie wiem co robic. A znowu jak przerwe teraz brac tabletki to zanim dostane okres to czasu troszke minie a zblizaja sie swieta i sylwester i chcialabym byc zabezpieczona |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Nie Lis 25, 2007 3:36 pm Temat postu: |
|
|
proponuje iść do ginekologa, powiedzieć o swoich dolegliwościach i albo przestać brać od razu, wcześniej wystąpi krwawienie i zacząć brać cilest po przerwie lub dokończyć opakowanie i zacząć cilest po przerwie normalnej. ale najlepiej poradzić się ginekologa a i tak musisz iść do niego po receptę. może źle reagujesz na levonorgestrel po prostu. odpowiednika cilestu chyba nie ma, więc nawet nie bardzo jest, co zaproponować. ale może jakąś z dezogestrelem lub gestodenem, bo to IIIcia generacja progestagenów? _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
anitaaa
|
Wysłany: Nie Lis 25, 2007 4:01 pm Temat postu: |
|
|
tak sie składa ze mam opakowanie Cilestu ktore mi zostalo po poprzednim braniu tych tabletek wiec chyba do ginekologa nie pojde,zreszta ciezko bedzie wziasc wolne w pracy czyli jak dzis bym juz przestala brac microgynon21 to jak dostane okres po odstawieniu tych tabletek to moge zaczac cilest tak?czy lepiej poczekac ze dwa cykle ? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Nie Lis 25, 2007 4:48 pm Temat postu: |
|
|
możesz normalnie po 7miodniowej przerwie zacząć brać cilest lub nie robić przerwy i od razu w pierwszym dniu krwawienia rozpocząć cilest. jakby te nowe były słabsze, to nie powinno się robić przerwy ale tak, to i jedna i druga wersja powinna być ok. co prawda ja bym jeszcze zapytała ginka na wszelki wypadek _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
anitaaa
|
Wysłany: Nie Lis 25, 2007 5:31 pm Temat postu: |
|
|
Dziekuje ci Emilka za pomoc, wiec zrobie tak jak mowisz tylko jeszcze nie wiem ktorą wersje ale tak mysle ze dzis juz nie wezme micro21 tylko poczekam na okres i zaczne brac od 1-ego dnia krawienia cilest, a druga wersja to dobrze zrozumialam polega na tym , ze dzis nie biore micro licze 7 dni przerwy i na 8 biore cilest tak? Tylko ciekawe jak ja rozróżnie okres jak caly cza od pierszej tabletki micro21 mam plamienia |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Nie Lis 25, 2007 6:13 pm Temat postu: |
|
|
może trochę zawile to napisałam. to tak:
1. bierzesz do końca microgynon i zaczynasz cilest w pierwszym dniu krwawienia (czyli przerwa może być np. 2,3 dniowa)
2. bierzesz do końca microgynon, robisz przerwę i ósmego dnia zaczynasz cilest
3. ew. teraz przestać brać micro, czekać na krwawienie i w pierwszym dniu krwawienia zacząć cilest
chyba najlepsza jest pierwsza i ostatnia wersja. a masz możliwość zadzwonić do ginka? _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
anitaaa
|
Wysłany: Nie Lis 25, 2007 8:54 pm Temat postu: |
|
|
Mam jakis numer do mojego gina ale nawet nie wiemt czy jest aktualny, zreszta bylam u niego gdzies w czerwcu (wtedy mi przepisal recepte a teraz zdecydowalam sie brac) wiec bedzie nie w temacie:)
Wiec juz zglupialam i nie wiem co robic, jakos boje sie tych mikro bo zle sie po nich czuje, najbardziej sie boje o serce bo jakos dziwnie z nim. Raczej dzis je odstawie i poczekam na okres a potem zobacze co dalej, ale trzymam sie teraz 3 wersji
Dzieki Emilka pozdro:) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|