Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Alisa
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Cze 27, 2007 2:50 pm Temat postu: Przesunięcie okresu tabletkami antykoncepcyjnymi?? |
|
|
No właśnie. Jak to zrobić, bo chciała bym przesunąć a nei wiem jak.Pomożecie? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Yalissea Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sro Cze 27, 2007 3:19 pm Temat postu: |
|
|
Jeżeli weźmiesz 21 tabletkę, nie rób przerwy, tylko zacznij nowe opakowanie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Eweliczek
|
Wysłany: Wto Sie 14, 2007 9:36 am Temat postu: Harmonet |
|
|
Dopiero co zaczełam brać leki. Pierwsze pudełko nie długo się kończy i powinnam mieć przerwę. z Tym, ze akurat będę nad morzem i chciała bym 'przesunąc' okres. Słyszałam, ze mozna przesunąc go biorąc cały czas leki. Z tym, że dokładnie nie wiem jak przerwać branie leków gdy wrócę z nad morza gdy zaczełam brać drugą paczkę leków czy też muszę ją wykończyć do końca (tą drugą) aby zrobić dopiero 7 dni przerwy?
Z góry dziękuję za odpowiedzi
----edit by emilka----
przyłączam do tematu, dotyczącego przesuwania miesiączki tabsami;) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Yalissea Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sro Sie 15, 2007 9:57 am Temat postu: |
|
|
To opakowanie, które teraz bierzesz, weź do końca i nie rób siedmiodniowej przerwy, tylko od razu weź kolejne opakowanie.
Jak skończysz to drugie opakowanie wtedy zrób przerwę siedmiodniową.
Czyli musisz wziąść drugie opakowanie do końca i przerwa.
Rozumiesz
? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Eweliczek
|
Wysłany: Pią Sie 17, 2007 11:49 am Temat postu: |
|
|
Tak rozumiem. Dzięki.
Bo na innym forum twierdzili, że w każdej chwili można przerwę zrobić i wolałam sie upewnić |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Sandrusia1989
|
Wysłany: Pią Gru 14, 2007 2:49 pm Temat postu: Wczesniejsza miesiaczka |
|
|
Witan mam pytanie odnosnie tabletek a miesiaczki chodzi o to ze chcilabym miec tydzien wczesniej miesiaczke co mam zrobic??? odlozyc tabletki na 7 dni i potem dalej brac zaczete opakowanie czy poprostu wziac od razu nastepne opakowanie aby nie miec miesiaczki.
----edited by emilka---
przyłączyłam temat do pokrewnego. tutaj zadajemy pytania o przesuwanie okresu w tył i w przód |
|
Powrót do góry |
|
|
|
VaniLLia
|
Wysłany: Sro Cze 18, 2008 5:40 pm Temat postu: Bez 7 dniowej przerwy |
|
|
Hej.Mam pytanko na temat opóźnienia okresu.Chce w sierpniu jechać na wakacje i akurat w te dni wypada mi okres..Czy jak nie zrobie 7 dniowej przerwy tylko po skończeniu opakowania wezme następne tabletki Harmonet to wszytko będzie ok i dostane okres po tym drugim opakowaniu normalnie??i czy bez tej 7 dniowej przerwy tabletki będą normalnie działać ,czy będę zabezpieczona przed nie chcianą ciążą??
----edited by emilka----
przyłączyłam do tematu, dotyczącego przesuwania miesiączki tabsami;) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Sro Cze 18, 2008 7:07 pm Temat postu: |
|
|
wszystko będzie ok jak tak zrobisz, ale nie zagwarantuje Ci tego, że np nie pojawi sie małe plamienie w dniu, w którym normalnie dostajesz krwawienia. ale może w ogóle nic nie być
a normalnego krwawienia z odstawienia dostaniesz po skończeniu drugiego opakowania
będziesz zabezpieczona cały czas, oczywiście pod warunkiem regularnego stosowania _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
oluuska1556
|
Wysłany: Czw Sie 05, 2010 9:24 pm Temat postu: krwawienie podczas brania tabletek antykoncepcyjnych |
|
|
mam problem, z racji wakacji postanowiłam przesunąć sobie okres, jest to możliwe dzięki nie zastosowaniu przerwy w braniu tabletek. Po kilku tabletkach zauważyłam krwawienie z dróg rodnych towarzyszy temu ból podbrzusza. podobno to normalne gdy przesuwa się okres ale mnie te krwawienie niepokoi ponieważ trwa jakiś tydzień i nie widać końca... Pomóżcie...
----edited by emilka----
przyłączyłam do tematu, dotyczącego przesuwania miesiączki tabsami;) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Pią Sie 06, 2010 9:41 am Temat postu: |
|
|
prawdopodobnie to wynik właśnie nie zrobienia przerwy. jeżeli plamienie nie jest duże, to myślę, że nic zlego się nie dzieje, ale jeśli nie przestaniesz plamić, to idź do lekarza. niestety raz się udaje przesunąć krwawienie z odstawienia a czasami wychodzi właśnie tak :/ _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|