Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

przesunięcie podczas przerwy 7 dniowej

Idź do strony Poprzedni  1, 2
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
taleńka

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Sty 05, 2007 1:35 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

z tego co mi ginekolog mówił tabletki mają tą właściwość, że alkohol na nie nie działa!!! chyba że przesadzimy i zwymiotujemy w ciągu 4h od przyjęcia pigułki, to wtedy można sie martwić... papierosy też nie osłabiają działania tylko mogą zwiększyć możliwość zakrzepicy krwi ale to jest ujęte w ulkotce. Odnośnie alkoholu na żadnej nie ulotce nie widziałam nic, więc myśle że mój ginekolog jednak miał racje Very Happy
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
pituszka
Przyjaciel forum/Specjalista położnik

Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach

PostWysłany: Pią Sty 05, 2007 1:42 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

taleńka no wlasnie , jeden gin mowi tak drugi siak... ja sie uczylam ze trzeba uwazac z alkoholem... zawsze moga byc jakies tam problemy wiec lepiej uwazac... wypic jedno piwko czy lampke wina to inna sprawa niz litra wodki Wink
Powrót do góry
agusia39

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Pią Sty 05, 2007 3:07 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nikotyna powoduje słabsze wchłanianie hormonu zawartego w tabletkach - lepiej sobie to wziąć do serca.
Powrót do góry
Paweł
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pią Sty 05, 2007 4:12 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

agusia39 napisał:
nikotyna powoduje słabsze wchłanianie hormonu zawartego w tabletkach - lepiej sobie to wziąć do serca.

yyy informacja trafna ale tutaj była mowa o alkocholu jak zauważyłem Razz
Powrót do góry
agusia39

PostWysłany: Pią Sty 05, 2007 6:05 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

w jednej z wypowiedzi został poruszony temat papierosów - patrz wyżej Wink
Powrót do góry
Natalia:)

PostWysłany: Pią Sty 05, 2007 6:07 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ok juz wiem
ona w sylwka juz nie brala tabletek ...
w piatek tydz temu wzieła ostatnia a w sobote miala dostac okres w sylwestra uprawiala sex... ale to chyba nic...
okres dostala dopiero w srode i to nie taki jak zawsze...(malo obfity) dziekuje Wink
pozdrawiam
Powrót do góry
pituszka
Przyjaciel forum/Specjalista położnik

Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach

PostWysłany: Pią Sty 05, 2007 6:20 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

na moje oko to nie ma sie czym martwic Smile bedzie dobrze.... a okresy sa rozne , czasem bardziej a czasem mnie obfite Smile pozdrowki
Powrót do góry
Natalia:)

PostWysłany: Pią Sty 05, 2007 11:51 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Oki dzięki obyście wszyscy mieli rację co do tego:DVery Happy
Bo jak nie będzie mały problem... Very Happy Laughing Shocked
Pozdrówki i Dziex
Przydatne forum Very Happy Laughing
Powrót do góry
kornela

PostWysłany: Sob Sty 06, 2007 12:01 pm    Temat postu: Alkochol i tabletka Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mam pytanie?? Biore tabletki od pol roku zawsze mialam okres po odstawieniu po 4 dniach a ty nagle niespodzianka 4dzien a okresu nie ma Crying or Very sad nie wiem co jest grane Crying or Very sad raz troche wypilam ale nie duzo ale jednak zwymiotowalam tylko raz Sad i to bylo gdzies 4h po sporzyciu tabletki a moze i nawet5h .....czy jest mozliwe abym tabletka nie zadzialala?? Crying or Very sad

edit by pituszka ---- nie mozna powtarzac dwoch tych samych postow w roznych tematach.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2