FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
paluszek
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Gru 27, 2006 1:51 pm Temat postu: Przewlekłe złamanie. |
|
|
Witam, sprawe wyglada nastepująco.
Ponad dwa miesiące temu , uderzyłem ręka w coś ... i wykrto pękniecie V kości śródręcza ( tzw. złamanie bokserskie) , miałem założoną szynę , ale co chwila ją zdejmowałem , az wkoncu po 3 tyg , zdjąłem ją na dobre i znowu uderzyłem w coś tą ręką ... bardzo bolało . Pojechałem na prześwietlenie , wykryto tym razem złamanie z przemieszczeniem. Założono gips , na 6 tyg. Dzisiaj zdjąłem gips i pojechalem na prześwietlenie ... kość się nie zrosła !!! Jestem załamany , nie moge trenować .
Zdecydowałem się na " drutowanie" tej kości i w tym miejscu chciałem prosić o pomoc. Miał ktoś z Was załozone druty ? Jak to miałoby wygladać ? czy po takim zabiegu ręka bedzie w 100 % sprawna? ile trwa rekonwalestencja ? Ile trwa zabieg?
Bardzo proszę o pomoc |
|
Powrót do góry |
|
|
|
agusia39
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Sro Gru 27, 2006 4:09 pm Temat postu: |
|
|
mam znajomego po wypadku motocyklowym - zmiażdżenie kości z kilkukrotnym złamaniem
ręka została zadrutowana - były komplikacje,do dzisjaj sie wszystko paprze ( a wypadek był z 2,5 roku temu )
cały czas ma operacje na tej ręce
przez to wszystko ręka jest krótsza,pozbawiona wręcz mięśni - ogólnie masakra
no i ciągły ból
życze abyś nie natknął sie na partaczy i aby wszystko poszło zgodnie z planem |
|
Powrót do góry |
|
|
|
paluszek
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Gru 27, 2006 4:17 pm Temat postu: |
|
|
Dziękuje za życzenia , operować ma mieć ordynator jednego ze szpitalów w Łodzi. Najbardziej mnie boli ze to jest taka mała kostka , a tyle problemów przez to. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|