Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Przewlekły katar i łzawiące oczy

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Laryngologia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
szym1222

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Gru 10, 2012 2:58 pm    Temat postu: Przewlekły katar i łzawiące oczy Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam, od jakiegoś czasu mam przewlekły, katar do tego bardzo często kicham, mam podrażnioną śluzówkę i łzawią mi do tego oczy. Budzę się z zatkanym nosem, w dzień również mi się zdarza, kiedy ----- nos wydzielina jest wodnista. Jestem alergikiem, miałem kiedyś lek przepisany na recepte, chyba flonidan. dolegliwości są te same co kiedyś, i kupilem w aptece loratadyne jednak pomagała na krótko.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
bluszcz

PostWysłany: Sro Gru 12, 2012 11:46 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Masz jakiegoś jednego alergologa? Na co jesteś uczulony? Myślę, że powinieneś skonsultować się z lekarzem - on z pewnością przypisze Ci skuteczne i działające leki.
Powrót do góry
janet5

PostWysłany: Pon Lut 04, 2013 10:36 am    Temat postu: Re: Przewlekły katar i łzawiące oczy Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

szym1222 napisał:
Witam, od jakiegoś czasu mam przewlekły, katar do tego bardzo często kicham, mam podrażnioną śluzówkę i łzawią mi do tego oczy. Budzę się z zatkanym nosem, w dzień również mi się zdarza, kiedy ----- nos wydzielina jest wodnista. Jestem alergikiem, miałem kiedyś lek przepisany na recepte, chyba flonidan. dolegliwości są te same co kiedyś, i kupilem w aptece loratadyne jednak pomagała na krótko.

a nie warto spradzić zatoki? mi przy przewleklym katarze laryngolog zlecił badanie zatok i dodatkowo wykrył krzywą przegrodę nosową do operacji...
Powrót do góry
belinda

PostWysłany: Wto Lip 23, 2013 3:09 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

to może Telfexo, jest na alergię i u mnie zadziałał. wcześniej brałam coś innego, już nie pamiętam, ale średnio pomagał i na dodatek usypiał trochę, chodziłam otumaniona. z tym jest ok, także mogę polecić.
Powrót do góry
beatrix12

PostWysłany: Pon Wrz 23, 2013 2:36 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Idź do lekarza i powiedz mu, że to co Ci przepisał nie działa - może da Ci coś innego. Powinieneś też spróbować oczyszczać nos wodą morską w spray’u. Ja również jestem alergikiem i oprócz normalnych lekarstw przyjmuję Sterimar roztwór izotoniczny. W aptece powiedzieli mi, że oczyszcza nos z alergenów i wspomaga działanie pozostałych leków donosowych, które biorę. Potwierdzam, jest lepiej.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Laryngologia Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1