Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
para
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Sie 14, 2006 1:55 pm Temat postu: Przyczyny niepłodności u mężczyzn |
|
|
hej ostatnio przeczytalem , ze od nadmioru jedzenia jajek mozna byc nieplodnym chcialbym sie dowiedziec cy to prawda i zarazem chcialem sie dowiedziec co powoduje nieplodnosc..pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Paweł Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Pon Sie 14, 2006 4:38 pm Temat postu: |
|
|
Nie no z jajkami to już trochę przesady, bo w takim razie to w PRL'u nie było by wyżu demograficznego, bo jak wiadomo w tamtych czasach wszyscy podróżowali pociągami, a w pociągu no oczywiście jajeczko na twardo
Raczej może powodować w jakimś tam odsetku To tak, ale na pewno nie na masową skale |
|
Powrót do góry |
|
|
|
KOBIETA
|
Wysłany: Pon Sie 14, 2006 5:20 pm Temat postu: |
|
|
musial bys strasznie duzo jesc tych jaj. ale bez obaw- cholesterol wykonczy cie zanim pojawia sie problemy z plodnoscia |
|
Powrót do góry |
|
|
|
misiek21
|
Wysłany: Pon Sie 21, 2006 4:46 pm Temat postu: |
|
|
Ja ostatnio sobie tak gadalem z ciotka i matka i cos sie zaczeły smiac ze moge sie bzykac dowoli bo w dziecinstwie z kuzynem przechodzilismy swinke (powikłania to zapalenie opon mozgowych) i od tego czesto może wystapic bezpłodnośc. Jak to z tym jest, czy to prawda?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
KOBIETA
|
Wysłany: Pon Sie 21, 2006 11:25 pm Temat postu: |
|
|
To prawda. Jesli swinka jest nieleczona to w wyniku powiklan moze dojsc do tego ze facet jest nieplodny. Ale musial bys sie skonsultowac z lekarzem. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Paweł Przyjaciel forum
|
Wysłany: Wto Sie 22, 2006 9:15 am Temat postu: |
|
|
Owszem świnka jest niebezpieczna, ale tylko w razie powikłań, które najczęściej przychodzą gdy ma sie ja w starszym wieku, w wieku dziecięcym wiele osób przechodzi świnke i jest ona nie groźna - lecz wymaga opieki lekarskiej! (niech nikt nie wpada na pomysł że jak dziecko ma świnke to dobrze i samo przejdzie!). Owszem dobrze żę ją przechodzi ale musi być pod opieką lekarza!
Ja pamiętam żę świnke przechodziłem, ospe też, nie pamiętam jak z różyczką, chyba tego nie przechodziłem - nie no śmiesznie sie wydaje mój ojciec jaką miał panikę, babcia zmarła dziadek też, a nagle ja z bratem na swinke chorujemy naszczescie prezchodzil ja w dziecinstwie i nie bylo problemu |
|
Powrót do góry |
|
|
|
sirkamelot
|
Wysłany: Czw Sie 24, 2006 8:41 pm Temat postu: |
|
|
I jeszcze jedno. Świnka może być widoczna (opuchlizna na szyi), ale może być też zupełnie niewidoczna. Tak mi przynajmniej lekarz powiedział w przychodzi. Że możliwe jest iż mężczyzna przechodził świnkę i nikt o tym nigdy nie wiedział. Żeby się dowiedzieć czy faktycznie tak było robi się badania na przeciwciała. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
majka_19
|
Wysłany: Czw Cze 07, 2007 9:03 pm Temat postu: świnka a ciąża?? |
|
|
hej !!!
mam pytanko mój chłopak przechodził w dzieciństwie świnke i tak sie zastanawiamy sie czy to mogło mieć pływ na jego płodnośc???
I co jeszcze powoduje nie płodnosć jakie dolegliwości czy choroby???
----
PROSZE O SZYBKĄ ODPOWIEDZ |
|
Powrót do góry |
|
|
|
karioka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Czw Cze 07, 2007 9:28 pm Temat postu: |
|
|
Z tego co wiem świnka może wpływać na płodność, ale wtedy, gdy jest przechodzona przez dorosłego mężczyznę. O tym, żeby świnka przechodzona w dzieciństwie zmniejszała płodność nic mi nie wiadomo. _________________ I'm your little butterfly... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mama Julki Przyjaciel forum
|
Wysłany: Czw Cze 07, 2007 9:31 pm Temat postu: |
|
|
nie jestem pewna ale swinke chyba przechodzi wiekszosc ludzi i zdaje sie ze w dziecinstwie te choroby nie maja nic wspolnego z tym co bedzie w doroslym zyciu czyl np z plodnoscia.Z tego co mi sie wydaje to choroby typu swnika rozyczka itp najlepiej przjsc wlasnie w dziecinstwie bo wtedy nie ma zdych ewentalnych komplikacji,przynajmniej i ja i moj maz przechodzilismy swinke bedac dziecmi podobnie jak moi i jego rodzice oraz wiekszosc znajomych i niki nie mial zadnych problemow z plodnoscia itd,wiec raczej to nie ma zadnego wplywu. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|