witam mam kilka pytań ale na początku opisze sytacje:
a więc, byłem z dziewczyną u ginekologa przepisał jej Mercilon i podobno można uprawiać sex przy rozpoczeciu drugiego opakowania i też tak się stało.. stosunek był z prezerwatywą i w pierwszym dniu rozpoczęcia drugiego opakowania dodam że nie doszło do wytrysku... i dziś mi dziewczyna napisała że się słabo czuła i od kilku dni ma apetyt na jedzenie... a mnie dręczą myśli...
po pierwsze czy mogło dojść do zapołodnienia ? skoro nie było wytrysku ? i czy przy rozpoczęciu opakowania pośpieszyliśmy się z stosunkiem ? czy jest możliwe wgl zapłodnienie przy tych tabletkach ?
proszę o podsymowanie swoich odpowiedzi...
czekam na odpowiedzi
pozdrawiam
Powrót do góry
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
Wysłany: Nie Lut 19, 2012 3:17 pm Temat postu:
Tabletki antykoncepcyjne blokuja owulacje i tak zmienią błone śluzową jamy macicy, że nie jest ona w stanie przyjąć ewentualnego zarodka.
Nie ma potrzeby stosowania prezerwatyw w celu antykoncepcyjnym.
Ciąża wykluczona.
Słabe samopoczucie może byc zwiazane z samym przyjmowaniem tabletek antykoncepcyjnych. Byłoby dobrze wykonac badanie krwi: morfologia, PT, APTT, elektrolity. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą.
Powrót do góry
SexoBill
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Wysłany: Nie Lut 19, 2012 3:22 pm Temat postu:
dziękuję za odpowiedź pozdrawiam
Powrót do góry
Forum medyczne
-> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1