Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
justyna20
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Wrz 20, 2006 1:09 pm Temat postu: Rigevidon |
|
|
witam skonczyłam zazywac pierwsze opakowanie tych tabletek.. teraz mam drugi dzien przerwy... i w tym rzecz.. nic nie rozumiem... jak byłam u ginekologa to powiedział mi ze mam brac od pierwszego dnia cyklu przez 21 dni.. a potem robi sie 7 dni przerwy i w tym czasie ma wystapic miesiaczka... a po tej przerwie rozpoczac nowe opakowanie... jak mam brac nastepne opakowanie skoro trzeba brac je jak tylko wystapi miesiaczka... a tak na marginesie.. moj cył trwa 29, 30 dni.... to mam zrobic wieksza przerwe niz lekarz zalecil... no kurde nic nie rozumiem... prosze wezcie mi wytłumaczcie... bo nie chce stracic zabezpieczenia:) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
KOBIETA
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Sro Wrz 20, 2006 2:59 pm Temat postu: |
|
|
Po kolei.
Dopoki nie zaczelas brac tabletek twoje cykle regulowala natura. Ich dlugosc zalezala od tego kiedy nastapila owulacja.Mogly trwac 30 dni.
Teraz twoj cykl jest sztuczny i regulowany przez hormony dostarczane z zewnatrz. Nie bedziesz miala owulacji dopoki bierzesz tabletki a co za tym idzie nie bedziesz miala tez miesiaczki. To co bierzesz za miesiaczke jest tzw krwawieniem z odstawienia.
Lekarz zalecil prawidlowo. Zaczynasz brac pierwszego dnia twojego ostatniego naturalnego okresu. Bierzesz az do konca opakowania a potem robisz przerwe podczas ktorej wystepuje owo krwawienie. Po nim zaczynasz nastepne opakowanie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
justyna20
|
Wysłany: Sro Wrz 20, 2006 3:32 pm Temat postu: |
|
|
aha.. czyli przez te tabletki powinnam dostac krwawienie w czasie 7-dniowej przerwy... czyli teraz moje cykle beda o wiele krotsze... i czestsze... aha gdybym nie dostała okresu w czasie tej przerwy... zreszta... bede pytac o to jakbym nie dostała tego okresu;p hehe dzieki za szybka odpowiedz:* |
|
Powrót do góry |
|
|
|
KOBIETA
|
Wysłany: Sro Wrz 20, 2006 4:26 pm Temat postu: |
|
|
Tak. Wlasnie wtedy powinnas dostac krwawienie. Zaznaczam ze takze podczas tego krwawienia jestes chroniona przed niechciana ciaza i mozesz wspolzyc bez obaw. Jesli cokolwiek pojdzie nie tak czyli krwawienie nie wystapi mimo przerwy w braniu pigulek albo bedziesz miala jakies niepokojace cie objawy powinnas powiedziec o tym swojemu lekarzowi bo to moze swiadczyc o tym ze masz zle dobrane tabletki. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
justyna20
|
Wysłany: Czw Wrz 21, 2006 5:06 pm Temat postu: |
|
|
nie mam niepokojacych objawow.. tyle co brzuch mnie boli.. jak przed okresem... a jakbym do wtorku nie dostała okresu..(we wtorek minie 7 dni jak jest przerwa) to moge brac pigulki z nastepnego opakowania? bo nie chce pozniej czekac miesiac az znowu dostane okres... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
KOBIETA
|
Wysłany: Czw Wrz 21, 2006 10:57 pm Temat postu: |
|
|
Jesli nie dostaniesz w ciagu tych dni okresu powinnas skonsultowac sie z lekarzem i zastosowac sie do jego zalecen. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
justyna20
|
Wysłany: Pią Wrz 22, 2006 2:59 pm Temat postu: |
|
|
kurcze, ale ja nie chce przerwac tego co zaczełam... jak wiadomo po tabletkach okres spozni sie i znowu bede musiała pilnowac terminu... no kurcze;( w takim razie jutro pojde do ginka i zapytam sie dlaczego nie mam tego krwawienia... a we wtorek musze rozpoczac nowe opakowanie... a po tych tabletkach bardzo dobrze sie czuje... ( co niektorzy zle sie wyrazaja o tych tabletach- i wcale nie jest tak ze sa zle bo tanie.. sa tanie , bo sa refundowane przez NZF)nawet jestem zadowolona, bo urosły mi minimalnie piersi i schudlam... jedyna wada jest to ze mnie wysypało na twarzy.. byc moze to normalna reakcja.. i z czasem to przejdzie oby tak było;p jezeli po drugim opakowaniu nie przejdzie tradzikto zmienie sobie na inne tabletki....... kurcze a naprawde dobrze sie po nich czuje:) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kasadra
|
Wysłany: Sob Kwi 05, 2008 5:35 pm Temat postu: |
|
|
ja tam juz w nic nie wieze w zadne tabletki mam wkladke i podejzewam ze jestem w ciozy i nic z tego nie rozumie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
.....
|
Wysłany: Sob Lip 25, 2009 2:29 pm Temat postu: brak okresu w trakcie przerwy, biegunka. |
|
|
czesc dziewczyny
biore tabletki rigevidon, teraz skończyłam drugie opakowanie.. po pierwszym opakowaniu okres dostałam w 3 dniu, teraz w trakcie brania drugiego opakowania zdażyło mi się mniej więcej gdzieś w 17 dniu wziąsc tabletke o godz. 13 (zawsze bralam idealnie co do minuty) i około godziny 15 bylam w ubikacji, oddałam kał taki troche żadszy.. teraz mam 3 dzień przerwy i nie mam okresu.. czy jest możliwe że wydaliłam wtedy tamtą tabletke.? bo okresu nie ma, a martwie się że to przyczyną jest ta wydalona tabletka.. bo w ulotce pisze, o biegunce i o wymiotach.. biegunki nie miałam, tylko właśnie taki żadszy kał..
bardzo prosze o pomoc.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
fasolka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 9 podziękowań w 9 postach
|
Wysłany: Sob Lip 25, 2009 5:09 pm Temat postu: |
|
|
spokojnie, jesli to byla tylko jedna kupa to nie masz powodow do zamartwiania sie. Uklad pokarmowy to nie jest prosta rurka, pokarm jak i tabletka musza przejsc przez naprawde dluuuuga droge przez jelita i na pewno po 2ch godzinach nie bedzie takiej tabletki w kale.
A okres pewnie dostaniesz wieczorem, obstawiam 21:30
daj znac czy trafilam ;p _________________ Serce kobiety jest na kształt róży, którą każdy kochanek po listku odkrywa, tak, że dla męża tylko cierń pozostaje... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|