FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Yalissea Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Lip 02, 2006 11:34 am Temat postu: |
|
|
no kurczę, no to jak się będzie tak podcinać to za ile one urosną?? ja też podcianam.na rozdwajające końcówki ma wpływ odpowiednia dieta:
"Włosy potrzebują zarówno pielęgnacji od zewnątrz jak i od środka.
Aby włosy były i wyglądały na zdrowe, należy dostarczać im niezbędnych witamin i związków mineralnych. Optymalnym rozwiązaniem byłaby dieta łącząca równocześnie te dwa składniki. Pozytywny wpływ na włosy mają witamina A, B (szczególnie witaminaB2) oraz E a także cynk, magnez, żelazo oraz wapń. Ich niedobór powoduje, że włosy stają się łamliwe i matowieją. Problem ten dotyka szczególnie osoby, które prowadzą bardzo rygorystyczną dietę odchudzającą, bądź cierpią na choroby przebiegające z niedożywieniem (np. anoreksja). Podobne objawy zauważono u wegetarian, w których dietach wyeliminowano całkowicie mięso. Podnoszone są jednak głosy, że to zmiany hormonalne a nie niedobory pokarmowe są tu głównymi winowajcami. Dzieje się tak w wyniku szybkiej utraty tkanki tłuszczowej."
ja jestem wegetarianką, ale nawet jak nią jeszcze nie byłam, włosy mi wypadały tak samo.więc uważam że wegetariaznizm nie ma nic wspólnego z tym.
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
olkaaa Gość
|
Wysłany: Sro Lip 05, 2006 11:45 am Temat postu: |
|
|
nie martw sie tak naprawde po lekkim podcieciu wlosy rosna szybciej tak samo jak te na nogach np
Po co Ci chore wlosy!
Pozdrowionka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gość
|
Wysłany: Nie Sie 27, 2006 9:23 pm Temat postu: |
|
|
Ja naprawde nie wiem co mam robic z tymi włosami..Nie susze ich suszarką, nie stosuje żadnych żeli i pianek itp. Podcięłam se je z 5 cm to wyżej są porozdwajane...Ludzie co ja mam robic ?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Yalissea Przyjaciel forum
|
Wysłany: Nie Sie 27, 2006 11:33 pm Temat postu: |
|
|
Ja powiem, że robię tak:
1. Obcinam pojedynczo końcówki włosów, które są porozdwajane - ciężko, ale skutecznie.
2. Biorę SkrzypoVitę i smaruję włosy olejkiem rycynowym - to bardziej na wypadanie.
Skrzyp i pokrzywa równiez działają na wzmocnienie włosów.
Jedz więcej witamin w owocach i warzywach. Szczególnie witamina A i cynk, żelazo, miedź i białko (w którym znajdują sie aminokwasy - włosy składają się z 90% z aminokwasów). |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Sanderejszyn
Ostrzeżeń: 2
|
Wysłany: Pon Wrz 04, 2006 2:41 pm Temat postu: |
|
|
Po myciu włosów nie susz ich suszarką!To może tylko pogorszyć sprawę,naprawdę. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|