Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
mazursky111
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Lut 13, 2012 2:54 pm Temat postu: |
|
|
Mam pytanko.
Moje wymiary:
- 16cm długość
- 11,5 cm obwód.
Patrząc na wymiary jakie inni podawali to moje są jakieś niestandardowe.Długość sporo większa od obwodu.Zaznaczam,że jestem dosyć wysoki (183cm) i szczupły (65kg).
Moje pytanie - jakie prezerwatywy na taki wymiar.Nie robię tego pierwszy raz.Używałem do tej pory durex extra safe,ale mi 2 razy pękły.Czy to może być spowodowane długim stosunkiem?Nie stosowałem lubrykantu przy tym,czy to może być przyczyna pęknięć?jeśli kocham się z dziewczyną ponad godzinę to trzeba zmieniać prezerwatywę czy można cały czas w jednej?
Z góry dziękuje za odpowiedź |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mazursky111
|
Wysłany: Wto Lut 14, 2012 1:41 pm Temat postu: |
|
|
Czy przy takiej średnicy może zastosować durex close fit?
Chociaż gdy zakładałem durex extra safe to nie wyglądało,żeby były za szerokie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mazursky111
|
Wysłany: Czw Lut 16, 2012 12:32 am Temat postu: |
|
|
Przetestowałem na sucho 2 rodzaje durexów:
- close fit - (jest to rozmiar o śr 49mm) są za małe,bardzo uciskają,więc nie dla mnie
- arouser - (jest to rozmiar o śr 53mm) i te są dobre,pasują i dobrze przylegają
- extra safe - (jest to rozmiar o śr 56mm) i te też były dobre,pasowały na mnie i sprawdzałem je "w akcji",ale 2 razy mi pękły.
Nie wiem czemu mi pękały,może przez brak lubrykantu? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Nie Lut 19, 2012 3:26 pm Temat postu: |
|
|
A co rozumiesz przez sprawdzanie "w akcji"??
Bo jesli masturbacje to się nie dziw ze pękły. Za duże tarcie. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mazursky111
|
Wysłany: Pią Mar 02, 2012 5:38 pm Temat postu: |
|
|
Hehe,nie
Miałem na myśli sex.
Szukam przyczyny.Ostatnio w ciągu godziny zużyłem 6 prezerwatyw i żadna mi nie pękła.Może to nie problem prezerwatyw,tylko np nawilżenia okolic intymnych. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Pią Mar 09, 2012 11:35 pm Temat postu: |
|
|
Możliwe. Możliwe też że np zbyt mocno ją naciągnąłeś, albo był pęcherzyk powietrza.
Trudno tu spekulować. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Luken1
|
Wysłany: Sro Mar 14, 2012 10:55 pm Temat postu: |
|
|
Witam, mam pytanie
Jeżeli moja długość członka wynosi 19cm, a objętość 16cm to jakie prezerwatywy powinienem kupić? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Czw Mar 15, 2012 10:45 am Temat postu: |
|
|
najlepiej metoda prob i błedow.
najpierw kup zwykłe classic, jak okaza sie za małe wtedy poszukaj wiekszych. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Pon
|
Wysłany: Nie Lip 08, 2012 12:12 pm Temat postu: |
|
|
Witam wszystkich serdecznie. Jestem tutaj nowy.
Przeczytałem cały ten temat, całe 32 strony i jestem pełen podziwu za Waszą wiedzę na temat tych spraw.
W zasadzie piszę tutaj z problemem. Jestem dość zagubiony i zmartwiony.
Mam 17 lat i rozmiar mojego penisa wynosi dł.13-14cm, a obwód 11-12cm (zalezy w jakim miejscu). Czytając ten temat uspokoiłem się, gdyż widzę, że nie jestem jedyny z takim członkiem i nie jest to problem.
No ale jednak w mojej chorej głowie rodzi się pytanie.
Nie mam pojęcia jakie kupić prezerwatywy. Chciałbym się po raz pierwszy kochać z moją dziewczyną. Czytałem, że Durex Close Fit mogą być dobre, Classic i extra safe wydają mi się za wielkie. Proszę pomóżcie mi, bo tak powiedzieć mojej kochanej, że nie kupiłem prezerwatywy, bo nie wiedziałem jakiej to trochę wstyd
Jeszcze jedno. Czy w aptece można kupić jedną sztukę, czy trzeba całe opakowanie (3szt.)?
Z góry już dziękuję za Wasze odpowiedzi i proszę nie piszcie, że takie pytania już były, bo dobrze zdaję sobie z tego sprawę. Chcę po prostu otrzymać pytanie bezpośrednio skierowane do mnie
Czytałem teraz o wędzidełku i czuję, że chyba mam za krótkie. Nie wiem co z tym zrobić. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Czw Lip 12, 2012 1:53 am Temat postu: |
|
|
Pon nie poganiaj Userow. Jeśli ktoś będzie potrafił odpowiedzieć na Twoje pytanie, z pewnością odpowie. Zapraszam do lektury REGULAMNU!!!
Nie kupisz jednej sztuki. Najmniejsze opakowanie wynosi 3 sztuki. I nie obraź się, ale mowie to z własnego doświadczenia, wydaje mi się, że przy Twoim braku wprawy te 3 to absolutny minimum. Bo wyobraź sobie sytuację:
Zakładasz prezerwatywę i niechcąco ją uszkadzasz, a masz tylko jedną? Co wtedy powiesz Dziewczynie? A tak masz 3, możesz nawet jedną wykorzystać na "ćwiczenie" zakładania przed spotkaniem, w spokoju i ciszy, bez stresu - bo nie ma co ukrywać, pierwszy stosunek jest stresem.
Ale do sedna: 11--12 cm to standardowy obwód i klasyczne prezerwatywy powinny być w sam raz. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|