Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
fasolka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 9 podziękowań w 9 postach
|
Wysłany: Nie Paź 15, 2006 12:54 pm Temat postu: Rozregulowany cykl |
|
|
Zwykle moj cykl trwal okolo 30 przez pierwsze 3 lata miesiaczkowania. Teraz cos dziwnego sie dzieje i mam jakies wydluzone cykle i nieregularne, powinnam wg starego (30 dniowego) cyklu dostac okres 11go i do tej pory ani śladu. Nie moge być w ciąży, ponieważ stosunku nie było w tym cyklu. Ostatnia miesiaczka byla normalna, 5 dniowa, wszystko cacy, tyle ze zmartwilo mnie to wydluzenie.
Czy moze wie ktos jakie mogłyby być tego przyczyny?
Niedlugo ide do lekarza i sie spytam, ale chcialabym szybciej znac inych opinie.
Pozdrawiam, Ola _________________ Serce kobiety jest na kształt róży, którą każdy kochanek po listku odkrywa, tak, że dla męża tylko cierń pozostaje... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
agusia39
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Nie Paź 15, 2006 12:56 pm Temat postu: |
|
|
jeżeli jesteś w okresie dorastania to takie wahania mogą mieć miejsce - tak jak i niewystąpienie okresu danego miesiąca - nie ma w tym nic złego
może być to równiez spowodowane przyjmowaniem leków lub tabletek antykoncepcyjnych czy też zmiana trybu zycia
pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
fasolka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Nie Paź 15, 2006 1:02 pm Temat postu: |
|
|
zadnych tabletek nie bralam procz kapsułek z wyciagiem z czosnku dla szybszego trawienia, aha i wlasnie, dla wyzdrowienia, bo bylam przeziebiona ale bralam tylko witaminki...
a napary z ziolek ojcow bonifratow na migrene nie maja na to wplywu? _________________ Serce kobiety jest na kształt róży, którą każdy kochanek po listku odkrywa, tak, że dla męża tylko cierń pozostaje... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
agusia39
|
Wysłany: Nie Paź 15, 2006 1:16 pm Temat postu: |
|
|
zioła moga mieć na to wpływ - jak będziesz u lekarza to podaj mu skład tych ziółek - może tu tkwi szkopuł |
|
Powrót do góry |
|
|
|
fasolka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Nie Paź 15, 2006 6:09 pm Temat postu: |
|
|
najlepze jest to ze na opakowaniu nie ma skladu _________________ Serce kobiety jest na kształt róży, którą każdy kochanek po listku odkrywa, tak, że dla męża tylko cierń pozostaje... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
agusia39
|
Wysłany: Nie Paź 15, 2006 8:32 pm Temat postu: |
|
|
a czy masz jakąś możliwośc dowiedzieć sie tych informacji ??? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
oliwia
|
Wysłany: Pon Kwi 30, 2007 9:46 pm Temat postu: opoznione miesiaczki |
|
|
czesc mam skonczone 17 lat i mam pewien problem mam nieregularne miesiaczki znaczy sie w jeden miesiac mam w drugie nie poznije znowu mam przez 3 a pozniej przez miesiac znowu nie czy to w moim wieku normalne ?? dodam ze nie wspolzylam nigdy z chlopakiem a miesiaczkuje od jakies 4 lat czy to nie jest oznaka jakiejs choroby ?? i do jakiego wieku mozna miec nieregularne miesiaczki ?? dzieki za odpowiedz pozdrawiam papa
---edit by Wind_of_hope---
Temat został przeniesiony z działu "Biologia" do odpowiedniego działu "Ciąża" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pituszka Przyjaciel forum/Specjalista położnik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Wto Maj 01, 2007 12:06 am Temat postu: |
|
|
czasem tak bywa... wiele dziewczyn ma z tym problemy a miesiaczka uregulowuje sie dopiero podczas brania tabletek antykoncepcyjnych to nie jest nic nienormalnego... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
oliwia
|
Wysłany: Wto Maj 01, 2007 8:15 pm Temat postu: |
|
|
a konieczne jest branie tabletek czy wszystko samo sie ureguluje ?? troche sie pzrestraszylam bo przez jakis czasmialam regularne tzn co miesiacz miesiaczke czekam na odpisanie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pituszka Przyjaciel forum/Specjalista położnik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Wto Maj 01, 2007 8:23 pm Temat postu: |
|
|
hmmm.... no czasem tak bywa ze sie sama ureguluje ale moze byc tak ze bedzie nieregularna... jak chcesz to sie przejdz do gina i pogadaj z nim o tym |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|