FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Marina
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Sie 02, 2006 6:14 pm Temat postu: Rwa kulszowa - stłuczenie |
|
|
Witam, mam takie problem ok. tydzien temu zostalam kopnieta w posladek i bylam u chirurga i on stwierdzil ze to stluczenie rwy kulszowej. Posladek i udo bola mnie jak chodze, siedze i leze. I mam pytanie czy chirurg bez zadnych badan tylko na podstawie dotyku miejsca urazonego urazem dal dobra diagnoze ??? I drugie pytanie stluczenie rwy kulszowej ile to sie leczy czy to grozne??? A moze to tylko stlucznie miesnia ??? Sama nie wiem co mam o tym myslec. Biore leki i smaruje urazone miejsce ale czemu tak boli ???? Czy stluczenie sa bolesne tak bardzo ??? Siniaka mialam ale malutenkiego ledno co go dojzalam. hmmm... pomocy bo boli |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gość
|
Wysłany: Sro Sie 02, 2006 6:41 pm Temat postu: Re: rwa kulszowa |
|
|
Marina napisał: | Witam, mam takie problem ok. tydzien temu zostalam kopnieta w posladek i bylam u chirurga i on stwierdzil ze to stluczenie rwy kulszowej. Posladek i udo bola mnie jak chodze, siedze i leze. I mam pytanie czy chirurg bez zadnych badan tylko na podstawie dotyku miejsca urazonego urazem dal dobra diagnoze ??? I drugie pytanie stluczenie rwy kulszowej ile to sie leczy czy to grozne??? A moze to tylko stlucznie miesnia ??? Sama nie wiem co mam o tym myslec. Biore leki i smaruje urazone miejsce ale czemu tak boli ???? Czy stluczenie sa bolesne tak bardzo ??? Siniaka mialam ale malutenkiego ledno co go dojzalam. hmmm... pomocy bo boli |
Po pierwsze rwa kulszowa to nie miesień, który możesz stłuc ! Rwa kulszowa to choroba oznaczająca ucisk wywarty na nerw kulszowy. Bada się to często podnosząc wyprostowaną nogę do góry (kiedy leżysz). Jeśli boli- to jest to rwa.
Wybierz się do neurologa, neurochirurga lub ortopedy, masz najpewniej problem z kręgosłupem! Być może "wyskoczył Ci dysk", a jest to poważna choroba i nie mozna tego lekceważyć ! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gość
|
Wysłany: Sro Sie 02, 2006 9:10 pm Temat postu: Re: rwa kulszowa |
|
|
Tak wiem ze rwa kulszowa to nie miesien tylko nerw. Chirurg powiedzial mi ze ja stuklam sobie ten nerw w wyniku kopniecia w posladek ( ktos mnie kopnol na dyskotece nie wiem kto tlum byl :/ :/ ) I mam pytanie czy mozna poprzez kopniecie kogos stluc mu nerw ???? Dziwny ten chirurg cala ta sluzba zdrowia A wiec poprostu od kopniecia w pupe mam stluczony miesien tylko dziwi mnie ze tak dlugo boli, czuje ewidentny bol miesnia. Co do rwy kulszowej czytalam o niej na necie i jej objawy nie pasuja do moich. Ortopeda na kopniecie w pupe raczej nie pomoze ani neurohirurg. Kregoslup mnie nie boli tylko dolna czesc posladka zaczela mnie bolec zaraz po kopnieciu. Dzieki za odpowiedz. Hmm biore leki i smaruje masciami, chyba ze tam w posladku jakis stan zapalny ???? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gość
|
Wysłany: Sro Sie 02, 2006 9:11 pm Temat postu: Re: rwa kulszowa |
|
|
Nie moge cos sie zalogowac :/ |
|