Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
ribbi
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Gru 04, 2015 9:08 pm Temat postu: Rzucam palenie |
|
|
mam mocne postanowienie, żeby rzucić fajki - jakieś rady z waszej strony ? co pomaga w wytrwaniu w tym postanowieniu? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Lenka89
|
Wysłany: Nie Gru 13, 2015 10:49 pm Temat postu: |
|
|
Też chciałabym wiedziec jak to zrobic. Najczesciej kiedy poatnowie sobie ze rzuce palenie to w tym samym momencie dzieje sie cos co nerwowo mnie wykancza i nie ma mocnych
Jak znajdziesz jakis sposob to chetnie go zastosuje |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Stynka
|
Wysłany: Wto Lut 09, 2016 10:11 am Temat postu: |
|
|
No to powodzenia, na pewno się przyda. Nie popadaj tylko w obsesję z jedzeniem. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
KaśkaN
|
Wysłany: Pią Lut 26, 2016 12:13 pm Temat postu: |
|
|
i jak tam efekty rzucania palenia? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Stynka
|
Wysłany: Pią Lut 26, 2016 2:56 pm Temat postu: |
|
|
miejmy nadzieję, że się udało |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ribbi
|
Wysłany: Sob Lut 27, 2016 12:14 pm Temat postu: |
|
|
Dzięki za wsparcie i zainteresowanie. Jeszcze nie udało mi się całkiem zerwać z nałogiem, ale nadal próbuję i się nie poddam!
Chyba najważniejsza jest w tym wszystkim motywacja i wsparcie bliskich osób. Mój chłopak męczy mnie już od roku, żebym rzuciła, do tego wspólnie z przyjaciółką wspólnie rzucamy razem palenie
No oczywiście też zdaję sobie sprawę dlaczego rzucam.. Kasa wydawana na fajki, smród wszystkich ubrań, słuchanie ględzenia znajomych i rodziny, żebym wreszcie rzuciła palenie, no i oczywiście kwestie zdrowotne i wygląda, niestety palenie włosów nie wpływa korzystnie na cerę czy zęby :/
Na razie staram się nie sięgać po żadne tabletki, plastry itd. bo unikam takich rozwiązań. Chyba najważniejsza jest motywacja, bo bez tego i tona pigułek nic nie da...
Poza tym muszę wreszcie zmotywować się i uprawiać jakiś sport, bo to podobno bardzo pomaga |
|
Powrót do góry |
|
|
|
dudek88 Spamer
|
Wysłany: Pią Mar 04, 2016 12:19 pm Temat postu: |
|
|
Powiem Wam, że nigdy się nie spodziewałam, że tak ciężko jest rzucić palenie.. dwa razy z desmoksanem nie przyniosła żadnych pozytywnych rezultatów. Ciągle coś.. a muszę zapalić bo ciężki dzień, dużo stresu, dużo pracy i tak na prawdę zawsze znajdzie się powód żeby sięgnąć po następnego papierosa.
Nie mam już pomysłu co zrobić żeby nie palić, może to kwestia po prostu słabej woli? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
dani
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Mar 04, 2016 2:45 pm Temat postu: |
|
|
a powiedz mi jakie masz otoczenie? Tzn czy znajomi i ludzie w pracy też palą? Bo to dużo od tego zależy, ciężko rzuca się palenie jak wszyscy w około dymią... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
JuliaGB
|
Wysłany: Sro Mar 16, 2016 1:54 pm Temat postu: |
|
|
Kiedy ktoś pali blisko ciebie to ciężko się powstrzymać. Trzeba poprosić, żeby nie robili tego w twojej obecności... Należy zmienić swoje przekonania dotyczące palenia. Najlepiej sobie wymienić najgorsze według ciebie skutki palenia. To zwiększa motywację do rzucania palenia papierosów! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
maksp
|
Wysłany: Czw Mar 31, 2016 10:56 am Temat postu: |
|
|
Nawet żadne leki nie są w stanie pomóc Ci rzucić papierosów. Większość z nich i tak zawiera nikotynę, która dostarczana jest do Twojego organizmu. Jaki ma sens rzucanie papierosów, skoro i tak będziesz przyjmował nikotynę w innej formie ? Polecam znaleźć sobie jakieś zajęcie / hobby i trzymać się grupy przyjaciół, która będzie Cię wspierać. Pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|