Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Seks a bóle miesiączkowe

Idź do strony 1, 2  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dolegliwości intymne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Sandry1

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Nie Sie 13, 2006 12:16 pm    Temat postu: Seks a bóle miesiączkowe Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Chciałam zapytać czy jeżeli uprawia się seks to bóle miesiączkowe są mniejsze niż bóle dziewczyny która jeszcze nie współżyła?? Spotkałam sie z taką opinią kilku dziewczyn, które juz się kochają i mówią że znacznie mniej odczuwają skurcze brzucha podczas okresu. Co o tym myślicie?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
KOBIETA

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Nie Sie 13, 2006 10:07 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie wiem od czego to zalezy ale w moim przypadku tak bylo rzeczywiscie. od czasu kiedy wspolzyje regularnie okres mam mniej bolesny i bardziej regularny. ale moze to tylko moje wrazenie. nigdy nie zastanawialam sie czy to ma medyczne uzasadnienie. sama chetnie dowiem sie cos wiecej na ten temat. Pawel napewno cos wie Wink
Powrót do góry
Paweł
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pon Sie 14, 2006 9:21 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hehe z jaką pewnością wskazanie na mnie Razz

Owszem stosunek podczas okresu rozluźnia mieśnie, pozwala sie odprężyć, no i jak to stosunek daje przyjemność i fizyczną i psychiczną Wink

Jak już można poczytać sobie też na naszym forum, dla niektórych dziewczyn seks podczas okresu to niemalże zbrodnia która powinna być ścigana przez trybunał sprawiedliwości w Hadze Wink

To zależy od pary, czy chcą spróbować, czy im sie spodoba czy też nie.
W każdym razie nie niesie to za sobą żadnych skutków negatywnych - jeśli chodzi o fizyczność, oraz nie jest żadną dewiacją czy też nienormalnością (zboczeniem).

Na temat tego poczytaj sobie temat "Skuteczne lekarstwo na bolesne miesiączki"
Powrót do góry
KOBIETA

PostWysłany: Pon Sie 14, 2006 1:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ale mnie nie chodzilo tak do konca o wspolzycie podczas okresu tylko tak ogolnie. od kiedy wspolzyje nie dosc ze mi sie uregulowal to jeszcze stal sie mniej bolesny. a forum to ja juz chyba cale przeczytalam Wink dlatego rzadko zadaje pytania. wszystkie odpowiedzi juz gdzies tu sa Wink
Powrót do góry
Paweł
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pon Sie 14, 2006 1:52 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie no stosunek jako tak nie ma wpłuwu na to czy przechodzi sie bardziej czy mnie bolesne miesiączki.

Choć spotkałem sie z takowym zdaniem u kobiet. Być może ma to jakiś związek, choć dokładnie biologicznej przyczyny tego zjawiska nie znam.
Powrót do góry
KOBIETA

PostWysłany: Pon Sie 14, 2006 1:53 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no to mamy mala tajemnice przyrody Wink zreszta moze to po prostu bylo moje wrazenie. sprobuje sie cos wiecej dowiedziec Smile
Powrót do góry
Sandy1
Gość

PostWysłany: Pon Sie 14, 2006 10:49 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ciekawe dlaczego tak jest, że niektóre kobiety kiedy juz rozpoczną wspólżycie nie skarżą sie na ból miesiączkowy. Ja sama jestem jeszcze dziewicą, a mimo ze mam chłopaka 3 lata nie współżyłam z nim z czego moge być dumna Wink.Kiedy mam miesiączkę to bardzo mnie boli brzuch i musze cierpiec.Ale mimo tego narazie nie zaryzykuje utraty dziewictwa bo jest mi z tym dobrze.Pozdrawiam
Powrót do góry
KOBIETA

PostWysłany: Wto Sie 15, 2006 12:50 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no to troszke nie tak. nadal mam bolesne miesiaczki. ale troche mniej. rzeczywiscie mozesz byc z siebie dumna jesli nie kierujesz sie moda tylko wlasna wewnetrzna potrzeba. jesli jeszcze twoj facet zgadza sie z toba to jestem dumna z was obojga Smile
Powrót do góry
Jah

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Sie 18, 2006 12:26 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wstyd się przyznać ale na jego miejscu ja bym dawno ryczał i walił głową w ścianę ;]

Gratulacje dla Was obojga!

Zagadnienie seksu podczas miesiączki było rozpatrywane na forum. Nie każdej kobiecie przynosi to ulgę, jednak w wielu przypadkach tak. Nie jestem jednak pewny czy jest to poprostu "wina" seksu jako sprawiającego przyjemność czy może to jakieś bardziej zawiłe działania.
Powrót do góry
KOBIETA

PostWysłany: Pią Sie 18, 2006 12:37 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wlasciwie mozna by powiedziec- niewazne jak dziala wazne ze dziala Wink
Szkoda Golfiny Wink
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dolegliwości intymne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2