Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Sandry1
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Sie 13, 2006 12:16 pm Temat postu: Seks a bóle miesiączkowe |
|
|
Chciałam zapytać czy jeżeli uprawia się seks to bóle miesiączkowe są mniejsze niż bóle dziewczyny która jeszcze nie współżyła?? Spotkałam sie z taką opinią kilku dziewczyn, które juz się kochają i mówią że znacznie mniej odczuwają skurcze brzucha podczas okresu. Co o tym myślicie? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
KOBIETA
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Nie Sie 13, 2006 10:07 pm Temat postu: |
|
|
nie wiem od czego to zalezy ale w moim przypadku tak bylo rzeczywiscie. od czasu kiedy wspolzyje regularnie okres mam mniej bolesny i bardziej regularny. ale moze to tylko moje wrazenie. nigdy nie zastanawialam sie czy to ma medyczne uzasadnienie. sama chetnie dowiem sie cos wiecej na ten temat. Pawel napewno cos wie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Paweł Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pon Sie 14, 2006 9:21 am Temat postu: |
|
|
hehe z jaką pewnością wskazanie na mnie
Owszem stosunek podczas okresu rozluźnia mieśnie, pozwala sie odprężyć, no i jak to stosunek daje przyjemność i fizyczną i psychiczną
Jak już można poczytać sobie też na naszym forum, dla niektórych dziewczyn seks podczas okresu to niemalże zbrodnia która powinna być ścigana przez trybunał sprawiedliwości w Hadze
To zależy od pary, czy chcą spróbować, czy im sie spodoba czy też nie.
W każdym razie nie niesie to za sobą żadnych skutków negatywnych - jeśli chodzi o fizyczność, oraz nie jest żadną dewiacją czy też nienormalnością (zboczeniem).
Na temat tego poczytaj sobie temat "Skuteczne lekarstwo na bolesne miesiączki" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
KOBIETA
|
Wysłany: Pon Sie 14, 2006 1:30 pm Temat postu: |
|
|
ale mnie nie chodzilo tak do konca o wspolzycie podczas okresu tylko tak ogolnie. od kiedy wspolzyje nie dosc ze mi sie uregulowal to jeszcze stal sie mniej bolesny. a forum to ja juz chyba cale przeczytalam dlatego rzadko zadaje pytania. wszystkie odpowiedzi juz gdzies tu sa |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Paweł Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pon Sie 14, 2006 1:52 pm Temat postu: |
|
|
Nie no stosunek jako tak nie ma wpłuwu na to czy przechodzi sie bardziej czy mnie bolesne miesiączki.
Choć spotkałem sie z takowym zdaniem u kobiet. Być może ma to jakiś związek, choć dokładnie biologicznej przyczyny tego zjawiska nie znam. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
KOBIETA
|
Wysłany: Pon Sie 14, 2006 1:53 pm Temat postu: |
|
|
no to mamy mala tajemnice przyrody zreszta moze to po prostu bylo moje wrazenie. sprobuje sie cos wiecej dowiedziec |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Sandy1 Gość
|
Wysłany: Pon Sie 14, 2006 10:49 pm Temat postu: |
|
|
Ciekawe dlaczego tak jest, że niektóre kobiety kiedy juz rozpoczną wspólżycie nie skarżą sie na ból miesiączkowy. Ja sama jestem jeszcze dziewicą, a mimo ze mam chłopaka 3 lata nie współżyłam z nim z czego moge być dumna .Kiedy mam miesiączkę to bardzo mnie boli brzuch i musze cierpiec.Ale mimo tego narazie nie zaryzykuje utraty dziewictwa bo jest mi z tym dobrze.Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
KOBIETA
|
Wysłany: Wto Sie 15, 2006 12:50 am Temat postu: |
|
|
no to troszke nie tak. nadal mam bolesne miesiaczki. ale troche mniej. rzeczywiscie mozesz byc z siebie dumna jesli nie kierujesz sie moda tylko wlasna wewnetrzna potrzeba. jesli jeszcze twoj facet zgadza sie z toba to jestem dumna z was obojga |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Jah
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Sie 18, 2006 12:26 am Temat postu: |
|
|
Wstyd się przyznać ale na jego miejscu ja bym dawno ryczał i walił głową w ścianę ;]
Gratulacje dla Was obojga!
Zagadnienie seksu podczas miesiączki było rozpatrywane na forum. Nie każdej kobiecie przynosi to ulgę, jednak w wielu przypadkach tak. Nie jestem jednak pewny czy jest to poprostu "wina" seksu jako sprawiającego przyjemność czy może to jakieś bardziej zawiłe działania. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
KOBIETA
|
Wysłany: Pią Sie 18, 2006 12:37 am Temat postu: |
|
|
Wlasciwie mozna by powiedziec- niewazne jak dziala wazne ze dziala