Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

seks w ciąży

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Ciąża i poród
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Czw Wrz 25, 2008 1:13 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jeżeli to infekcja to powinno się ją wyleczyć, ale wiesz, w ciąży narządy płciowe są lepiej ukrwione i też może to mieć wpływ... a lekarzowi trzeba zawsze wszystko mówić, jeśli coś niepokoi!
Tvisha
Przyjaciel forum

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Wrz 25, 2008 3:49 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja nie widze powodu do wstydliwosci przed ginekologiem. Nie jestes pierwsza i napewno nie ostatnia ktora kocha sie w ciazy ... i lekarze maja zapewne duzo wiecej takich pacjetek.
Sadze ze najwarzniejsze jest czy wszystko w pozadku, wiec to powinno byc priorytetem a nie postepowanie wedlug zasad o ktorych sie duzo mowi to "nie przystoi" a malo kto je robi Wink
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Daria_14_14

Wysłał podziekowań: 0

Ostrzeżeń: 1
PostWysłany: Nie Sty 25, 2009 1:30 am    Temat postu: ciaza a sex Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jestem w ciazy z moim chlopakiem i on bardzo chce sie ze mna kochac... czy jest mozliwy sex w 6 miesiacu ciazy??

-----edited by emilka-----
przeniosłam do innego działu i odpowiedniego tematu
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Nie Sty 25, 2009 2:15 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jeśli wszystko z ciążą jest w porządku to tak.

Odpowiedź na to pytanie znajduje się kilka postów wyżej. Wystarczy poszukać i poczytać.
szweedka

PostWysłany: Wto Sty 27, 2009 7:41 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja jestem w 4 miesiącu i musze się przyznać, że bałam się czy seks nie zaszkodzi dziecku, ale dostałam bardzo ciekawy poradnik od mojego lekarza. Dzieki niemu dowiedziałam się wielu ciakawych rzeczy i dzieki temu co przeczytałam wiele moich wątpliwości się rozwiałoSmile wiem teraz,że seks mi nie zaszkodzi, a dzieki niemu czuje się nadal atrakcyjna i wiem, że mogę się nadal podobać, choć na początku jak się dowiedziałam bałam się, że moje kształty mogą być odpychające...
Powrót do góry
peiklo.83

PostWysłany: Nie Lut 01, 2009 9:49 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czyli że ja+sex w ciąży=możliwe?=ulga ufffffffffffff…
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Nie Lut 01, 2009 10:40 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a dlaczego nie mozliwe? jak ciaza przebiega prawidlowo to co za problem? ;')

Powrót do góry
peiklo.83

PostWysłany: Wto Lut 17, 2009 5:00 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mam taki problem ze swoim mężem. jestem w trzecim miesiącu ciąży , a mój mąż nie chce uprawiać ze mną seksu, twierdzi ,że jak jestem w takim stanie to się o mnie boi. kompletnie nie wiem jak mam go do tego przekonać? średnio mnie przekonuje perspektywa 9 miesięcznego celibatu ;/
Powrót do góry
gargulinka

PostWysłany: Wto Lut 17, 2009 6:08 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wiesz co…ja też miałam ze swoim facetem podobny problem ale dopiero pod koniec ciąży..jak brzuch już był naprawdę gigantyczny i zaczą nieco „przeszkadzać” wtedy marudzil troche – ze może jednak nie powinniśmy do czasu kiedy urodze, żeby dzidziusiowi się nic nie stało. Ja jednak dużo czytałam na ten temat i wiedziałam że taka wstrzemięźliwość jest zupełnie nie potrzebna i lekko staroświecka tym bardziej że ciąża przebiegała naprawde idealnie. Moje zapewnienia na nic sie nie zdawały, bo on ciągle miał jakies przestarzale informacje (glownie od swojej mamusi ;] ) , wiec i ja zaczelam szukac, najpierw podsunelam mu jakies kobiece pismo, w ktorym bylo troche o seksie w ciazy ale powiedzial , ze to pisza ludzie ktorzy nie maja o tym pojecia, potem podsunelam artykul poloznej ,
bo stwierdzilam ,ze opinia specjalisty moze go bardziej przekonac, ostateczne watpliwosci rozwial sam - dopiero podczas wizyty u lekarza, kiedy mialam badania.
Powrót do góry
daffi

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Wto Lut 17, 2009 6:41 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

U nas to raczej oboje się baliśmy chociaż doskonale wiedzieliśmy ,że nic złego nie zrobimy dziecku,jednak trochę wstrzemięzliwości i było ok .Przecież ciąża to ni choroba Very Happy
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Ciąża i poród Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny
Strona 4 z 5