Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

SeX

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dolegliwości intymne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
koles

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Nie Kwi 09, 2006 5:44 pm    Temat postu: SeX Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mam takie pytania :
1.Moja dziewczyna ma skonczone 15 lat a ja mam skonczone 17 (w tym roku bede muial 18 w pazdzierniku) uprawilalismy sex chba 4 razy i teraz sie zastanawiam czy nie lepiej poczekac z tym ? ,czy w tym wieku mozna uprawiac sex ,(chodzi mi o to czy jej nazady sa na to gotowe)
2.kochamlem sie z nia i tez sie dziwie gdzie ona ma ta blone na poczatku wkladalem penisa tak do polowy,ostanio gdy sie kochalismy wsadzilem prawie cale i blony nie ma,ona mi mowi ze chyba przebila ja sobie place w wakacje,kurde nie wiemc zemu jej nie wierze ,mozliwe ze mogla ja pzrebic palcem ,albo sama sie pzrebila ?
3.Czy dzien po skonczonej miesiaczce pochwa jest troche wiekrza bo mi sie wydawalo ze jest szersza i moj czlonek latwiej do neij wchodzi albo mi sie tylkow ydawalo,
4.rozne erotyczne rzeczy robimy od stycznia moja dziewczyna ma miesiaczke mniej wiecej regularna kilka cykli maila co 28 dni,niedawno 27,a ostatnio 29 ,duzo czytalismy na forum i stronach,on juz wie keidy am dni poldne ,zawsze patrzymy na kalendarzyk,i obserwujemy sluz,no i czy jest sucho czy mokro!ostanio kochalismy sie w piatek dzien po miesiaczce ,niby 3 dni p miesiaczce to dni nie plodne w kalendarzykchach (5 roznycgh) tez byly nieplodne ,do tego na poczatku maila troche mokro ale pozniej juz sucho czyli dzien nieplodny ! i mam pytanie czy mozna kochac sie bez zabezpieczenia np.kilka dni pzred spodziewana miesiaczka na podstawie kalendarzyka i badnia sluzu , ??
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
drapaka
Przyjaciel forum

Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Nie Kwi 09, 2006 6:22 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ad1.
kiedy dziewczyna dostaje okresu to znak że jej organizm jest gotowy na potomka a co za tym idzie na "przyjęcie" członka
ad2.
zdarza się że w niektórych przypadkach błony wogóle nie ma ale to są nikłe procenty. Błona dziewiczna znajduje się ok 3-5 cm od wejścia do pochwy. Zdarza się że otwór w błonie jest na tyle duży że penis jej nie przebija
ad3.
kiedy kobieta jest bardzo podniecona jej pochwa nieznacznie się powiększa, nabrzmiewa
ad.4
metoda kalendarzyka jest jedną z metod naturalnych. Teoretycznie jest właśnie po to aby współżyc bez zabezpieczenia, ale to jedna z najmniej pewnych metod
Powrót do góry
Paweł
Przyjaciel forum

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Nie Kwi 09, 2006 6:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ad 1)

Jeżęli miesiączkuje, nie ma żadnych dolegliwości to można mniemać iż jest dojżała fizcznie. Ale to jest bardzo róznie, niektóre dziewczyny sa fizycznie dojżałe juz w wieku 14 lat a inne w wieku 17 czy 18 lat. To jest nidywidualne.

Drógą sprawą jest psychika, o której nietety mlodzi ludzie przypominają sobie, bądz dowiadują sie co grosza, po wszystkim.

Seks i wszystko co sie z nim wiąrze, to połaczenie psychiki i fizyczności. No niestety panna spirs (a teraz chyba mężatka z resztą) kręci ładnie tyłeczkiem w teledyskach. To pewnego rodzaju uogulnienie, dużo sie mówi i kreuje o seksie chodz to wszystko jest jak reklama proszków do prania, wcale nie taki tani, wcale nie spiera tak dobrze przy 40 stopniach i wcale nie zostawia tkaniny nie naruszonej.

Ja bym naprawde apelował o malutkie kroczki, w tedy łatwiej jest sie wyczuć na ile jest sie gotowym. Trudno określić idealny wiek, bo idelnego nie da sie ustalić dla ogólu, nie twierdze że seks tylko po ślubie, i to tylko w pozycji klasycznej. NIE!!! Poprostu niech to bedzie rozważnie. Tak aby każde nowe doznanie można przeżyć i cieszyć sie z niego.

Ad 2)
Owszem jest możliwe iż przebiła sama błone, można ją przebić podczas wkładania tampnu, bądz penetracji palcem. Niezmiernie rzadko zdarza sie że przebici głony jest jakimś problemem, w wiekszości przypadków wcale to nie jest takie trudne.

Nie jest to niczym złym, błona nie musi być przebita podczas pierwszej penetracji członkiem.
Zdania są podzielone, jedni mówią że to już nie to, inni zaś że lepiej iż podczas pierwszego pełnego (bo tak sie nazywa stosunek z penetracją waginalną) stosunku błona jest juz przebita wcześniej.

Dla organizmu nie ma to znaczenia. Niczym to nie grozi. Chodzi tutaj o doznania jedynie.

Ad 3)
Pochwa nie ma rozmiaru. Nie idzie okreslić jaka jest na poczatku a jaka podczas stosunku. Ona ma możliwość rozciągania sie. Minimalnego no nie zabardzo da sie okreslić, maksymalny zaś to zbliżony do glówki dziecka
(które podczas porodu przeciez musi przejść przez nią - a dlaczego dzieci mają niezrośniete kości czaszki, bo już i takie herezje gdzieś - w którymś kolorowych pisemek dla dziewczyn czytałem - nie dlatego że pochwa jest za małe lecz miednica kobiety jest nadal za wąska - węższa nie mogże być bo nie dało by sie chodzić, natura jednak znalazła kompromis, miednica jest innej konstrukji niż u faceta, lecz nadal tak aby chód był tak samo sprawny, a główka dziecka poprostu nie ma zrośniętych kości czaski przez co może sie uginać lekko i przejść).

Od czego zależy kurczliwość pochwy, od odprężenia mozna to nazwać.
Wiadomo, do seksu trzeba intymności, poczucia bezpieczeństwa, w tedy można sie łatwo odprężyć i podniecić. W tedy nie ma żadnych problemów z roszerzeniem sie jej. Staje sie to tak naturalne iż uczucie jest wypełnienia, bardzo przyjemnego wypełnienia.

Ad 4)
Kalendarzyk oraz obserwacje wskazują na czas w kórym najskuteczniej jest zajść w ciąże. No i oczywiście odwrotność kiedy zajście w ciąże jest najbardziej niemożliwe. Ale przecież to jest cykl, a nie jaieś stany. Z przesówającymi dniami szala prawdopodobienswa przechyla sie, raz z jednej strony na dróga, więc odstępstwo o jedne czy 2 dni to nie automatyczna zmiana stanu lecz malejące szanse.
Radził bym nie polegać tylk i wyłacznie na tym, jest o tyle niebezpiecze iż organizmu w 100% nie da sie przewidzieć, a każde odejście od homoesotazy (równowagi organizmu) zakłuca obserwacje. Wystarczy przyjmować antybiotyki. I już szyki poprzestawiane Wink

Niektórzy sprzeczają sie czy to metoda antykoncepcji czy tez planowania rodziny.
Owszem wskazuje dwa ekstrema oraz czas między nimi, ale czy checie na tym polegać to już decyzja należy do was.

Pozdrawiam Smile
Powrót do góry
Paweł
Przyjaciel forum

PostWysłany: Nie Kwi 09, 2006 6:33 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hehe pozwole sobie na 2 post pod sobą Razz

czasem zdarza sie tak iż pisze sie wiadomość dość długo, czasem to nawet 15 min, i 2 osoby napisza odp, pod soba Razz

Ale myśle że to nie problem, masz okazje porównać dwie opinie Razz
Powrót do góry
Gość

PostWysłany: Nie Kwi 09, 2006 11:42 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A tak z innej beczeki to seks z dziewczyna, ktora nie skonczyla 16 roku zycia jest przestepstwem Smile
Powrót do góry
Paweł
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pon Kwi 10, 2006 7:11 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

NIe do końca, w prawie jest mała luka, a może zgryz prawniczy.

Nie ma nic powiedziane o stosunku oraz czynnościach seksualnych względem dwojga nieletnich.

Czyli 16 latka z 16 latkiem pod wzgledem prawnym nie dopuszczają sie przestępstwa.

Chodz to już widać że po samych cyferkach, że lepiej jednak z tym uważać, to że zaczyna sie wchodzić w okres dorastania, w tym i seksualnego, nie oznacza że wszystko trzeba mieć odrazu.

Hormony buzują, ciał jest gotowe, lecz umysł nie zawsze.
Naprawde można dać sobie nawzajem bardzo duzo przyjemności małymi kroczkami, poznając siebie i partnera/partnerke, powolutku tak aby mus przezyć te doznania oraz zastanowić sie na ile chce sie posunąć.
Powrót do góry
koles

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Sie 08, 2006 1:25 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

15 lat a nie 16 ! info pewne
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dolegliwości intymne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1