Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Luna18
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Wrz 05, 2014 1:58 pm Temat postu: Silne swędzenie i pękający palec. |
|
|
Witam, od kilku lat mam problem z dłońmi. Mam na nich (jak twierdza dermatolodzy) uczulenie bardzo ale to bardzo swedzace, nie moge opanować sie z drapaniem- na grzbiecie dłoni ale także na palcu. Byłem u kilku dermatologów, przepisywali różne tabletki i maści od alantanu po te wyrabiane w aptece na zamówienie. Nic nie pomogło. Prosze o pomoc, może ktoś z Was coś podobnego miał. Dodam że dolegliwość nasila się gdy często myje rece. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Sarsaparilla
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Sob Wrz 06, 2014 8:17 pm Temat postu: |
|
|
Szczerze nie wydaje mi się żeby ktoś tutaj był w stanie ci pomóc jeśli dermatolodzy nie są skuteczni. Najczęściej takie swędzenie jest właśnie spowodowane stanem uczuleniowym albo podrażnieniem może przez mydło jakiego używasz ? spróbuj z niego na razie zrezygnować albo kupić sobie białego jelenia. Jeśli zmiana nie pomoże to przykro mi nie mam pojęcia |
|
Powrót do góry |
|
|
|
olszówka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Wrz 22, 2014 5:21 pm Temat postu: Gojenie |
|
|
Na gojenie to moge polecic curiosin do smarowania, bo widać na zdjęciach, że od drapania robią sie rany. Natomiast trzeba sie pozbyć przyczyny swędzenia, może spróbuj jeszcze u innego dermatologa. Zrób testy uczuleniowe, badanie krwi. Może coś wykażą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|