Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
megi19855
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Wrz 17, 2010 5:44 pm Temat postu: sine paznokcie |
|
|
Witam pisze bo ma problem z paznokciami jakis miesiac temu bylam u kosmetyczki polozyla mi zel na paznokcie po jakims czasie zauwazylam ze sinieja mi paznokcie nie wiem co mam zrobic czy mozecie mi pomoc i powiedziec jak doprowadzic moje paznokcie do normalnego stany, czytalam ze sine paznokcie moga byc oznaka chorobyco mam zrobic pomozcie???
przeniosłam do odpowiedniego działu
Gosia85 |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
|
Wysłany: Sob Wrz 18, 2010 1:58 pm Temat postu: |
|
|
czy żele miałaś robione pierwszy raz ?
zmieniałaś kosmetyczkę?
czy podczas zakładania tipsów bolało Cię coś? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
megi19855
|
Wysłany: Nie Wrz 19, 2010 12:57 am Temat postu: |
|
|
zela mialam pierwszy raz kladzione i nic mnie nie bolalo. nie wiem co mam zrobic wyglada to okropnie i sinieja mi coraz bardziej czy powinnam isc do lekarza? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
fasolka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 9 podziękowań w 9 postach
|
Wysłany: Nie Wrz 19, 2010 11:52 am Temat postu: |
|
|
pewnie Ci sinieją bo masz płaską plytkę paznokcia a tipsy naklejone na paznokcia sa zaokrąglone i mechanicznie sciskaja i nadają twoim paznokciom inny ksztalt i to moze byc przyczyną sinienia paznokci..
Dodano po 3 minutach:
aaa po drugie - pierwszy raz mówisz ze masz zele. pewnie tak mocnomasz spilowana plytke paznokcia ze teraz paznokiec to nie paznokiec - a folia spozywcza albo papier.. mi tez sinialy paznokcie jak mialam za badzo spilowanego paznokcia.. na Twoim miejscu poczekalabym az paznokcie Ci odrosna i dopiero wtedy sciagnela tipsy. I jak kiedys bedziesz chciala isc obic sobie znowu, to nie do tej dziewczyny/kobiety.. _________________ Serce kobiety jest na kształt róży, którą każdy kochanek po listku odkrywa, tak, że dla męża tylko cierń pozostaje... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
|
Wysłany: Nie Wrz 19, 2010 9:05 pm Temat postu: |
|
|
no właśnie. powodem sinienia może być przepiłowana płytka paznokcia.
a czy mogłabyś tu wrzucić fotkę ze zdjęciem?
albo tipsy są źle zrobione, albo Twoje paznokcie tak na nie reagują (choć zakładając tipsy jeszcze się z tym nie spotkałam).
fasolka- co do ściskania paznokci to nie wiem czy tak jest, wszystko zależy od tego w jakich miejscach pojawia się zasinienie. dlatego lepsze byłyby tutaj zdjęcia.
megi19855
czy tipsy robiłaś w salonie u kosmetyczki? czy u znajomej w domu?
zawsze możesz pójść do niej , pokazać paznokcie i zapytać czemu Ci się tak dzieje.
jestem ciekawa co odpowie.
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
megi19855
|
Wysłany: Wto Wrz 21, 2010 12:32 pm Temat postu: |
|
|
Dziekuje za odpowiedz. Tipsy juz sciagnelam i paznokice dalej mam sine. Zele robilam w salonie kosmetycznym w mojim miescie poszla bym i posluchala co ma do powiedzenia ale nie stety jestem za granica.Zasinieni pojawilo mi sie w rogu na dole paznokcia i sie powieksza boje sie co to jest bo wyglada to okropnie koloru sliwki wgierki na trzech paznokciach. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
|
Wysłany: Wto Wrz 21, 2010 9:18 pm Temat postu: |
|
|
to prawdopodobnie efekt przepiłowania płytki paznokcia.
możesz kupić sobie odżywkę wzmacniającą paznokcie. jeśli myjesz coś staraj się to robić w rękawiczkach aby nie narażać paznokci na dodatkowe uszkodzenia.
po kilku dniach powinno przejść |
|
Powrót do góry |
|
|
|
megi19855
|
Wysłany: Sro Wrz 22, 2010 7:17 pm Temat postu: |
|
|
dziekuje kupie odzywke i zobaczymy jak nie przejdzie to wybiore sie do lekarza pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|