Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Gość
|
Wysłany: Sro Kwi 12, 2006 2:19 pm Temat postu: |
|
|
Marta jeśli mogę zapytać-operowana byłaś zapewne w 2000roku a w jakim czasie?? bo ja byłam w trzebnicy na przełomie kwietnia/maja |
|
Powrót do góry |
|
|
|
martunia Gość
|
Wysłany: Sro Kwi 12, 2006 4:47 pm Temat postu: choroby i urazy |
|
|
bylam operowana 18 lutego wiec moze sie znamy.odezwij sie na gg6105673 .pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gość
|
Wysłany: Pią Kwi 28, 2006 9:43 am Temat postu: |
|
|
powiem wam szczerze ze napoczatku było mi tródno. Bo wiecie 14 lat noto juz ma sie jakąs swoją sympatie i wogóle naszczescie mój chłopak tego niezauwazał bo jemu chodziło o mnie a nie o jakas chorobe to własnie on mi duzo pomógł ale niewazne wiec wybrałam sie do lekarza z mama i lekarz zalecił mi noszenie gorsetu,,pomyslałam boze jak ja sie pokaze" Ale gdy mama przywiozła ten gorset miałam poprostu załamke poduszka była mokra od łez kolezanki chłopak pocieszali mnie ale wiem co mysla. gdy mama mi powiedział ze mam w nim chodzic cały czas nawet spac to juz było tylko na 2 godziny dziennie mozna to zdjąc. teraz mam gorset 11 miesiecy i jeszcze miesiąc i koniec meczarni ale gdy zdejmie gorset to widze poprawe generalnie moge sie cieszyć ładną sylwetką
---- edit by Paweł:
Prosze stosować maksymalnie 3 znaki interpunkcyjne koło seibie (tak samo z emotikonami). |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Weronia Gość
|
Wysłany: Pią Sie 11, 2006 3:26 pm Temat postu: skolioza |
|
|
Witam!
mam 14 lat.jestem przed zabiegiem.jak narazie chodzi mi tylko to po glowie.teraz mam trudnosci z oddychaniem,czesto placze z tego powodu ze bola mnie plecy,ze tak wygladam...:(ale czasami patrze na to z innej strony,bowiem ze w przyszlosci musi byc lepiej.coz poradzic...kazdy wyglada jak wyglada...chcialabym zeby po zabiegu nie bylo zadnych komplikacji.zebym zyla jak kazdy zdrowy czlowiek.najlepiej sie nie zalamywac,bo to najglupsze co moze byc!!!wy tez sie nie zalamujcie bo to nic nie daje!!!
Badzcie dobrej mysli!!! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gall Anonim
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Sie 17, 2006 8:56 pm Temat postu: Skolioza |
|
|
Czy to prawda, że skolioza zwalnia z niektórych ćwiczeń fizycznych?
Sama niestety jestem dotknięta tym skrzywieniem kręgosłupa i w ubiegłym roku szkolnym byłam zwalniana z takich ćwiczeń jak np. przewroty. Nie wiem jednak, czy to słuszne. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Neugier
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Sie 17, 2006 10:31 pm Temat postu: |
|
|
Ja mam skolioze i na wf zawsze ćwiczyłam,nie byłam zwalniana z ćwiczeń,ale to może i też przez to ze wuefista o tym nie wiedział wtedy to może wyglądałoby inaczej ; ) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
helloween Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Sob Sie 19, 2006 4:11 pm Temat postu: |
|
|
MNie to zwalnialo z mostka i czegod tam jeszcze ale nie pamietam:P ale z mostka na pewno |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gość
|
Wysłany: Sro Sie 23, 2006 1:00 am Temat postu: scolioza proszę powiedz gdzie robiono ci operacje |
|
|
Anonymous napisał: | Skolioza to naprawde straszne schorzenie...wiem cos o tym, miala 3 operacje na kregosłup spowodowane skolioza.To byly dramatyczne przezycia, ale dzieki temu dzis moge cieszyc sie zdrowiem, normalnym zyciem, i (prawie)prostym kregoslupem.Ludzie!skoliozy nie mozna lekcewazyc, kregosłup to podpora całego organizmu. Zycze zdrowia, bo jest najwazniejsze!!! |
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gość
|
Wysłany: Sro Sie 23, 2006 1:02 am Temat postu: Re: skolioza bardzo serdecznie Cię pozdrawiam życzę zdrowia |
|
|
Weronia napisał: | Witam!
mam 14 lat.jestem przed zabiegiem.jak narazie chodzi mi tylko to po glowie.teraz mam trudnosci z oddychaniem,czesto placze z tego powodu ze bola mnie plecy,ze tak wygladam...:(ale czasami patrze na to z innej strony,bowiem ze w przyszlosci musi byc lepiej.coz poradzic...kazdy wyglada jak wyglada...chcialabym zeby po zabiegu nie bylo zadnych komplikacji.zebym zyla jak kazdy zdrowy czlowiek.najlepiej sie nie zalamywac,bo to najglupsze co moze byc!!!wy tez sie nie zalamujcie bo to nic nie daje!!!
Badzcie dobrej mysli!!! |
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
on Gość
|
Wysłany: Czw Sie 24, 2006 6:49 pm Temat postu: |
|
|
Witam,
Miałem operację 3 lata temu mając 16 lat. Najlepiej nie czekać z operacją bo im wcześniej się ona odbędzie tym lepsza jest korekcja i istnieje możliwość praktyczne całkowitego usunięcia garbu żerbowego. Ja niestety mam jeszcze małą wypukłość ale jest praktycznie niewidoczna w ubraniu.
Pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|