Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Skrecenie kostki - plis o odpowiedz!

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Chirurgia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
caarolaa

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Paź 05, 2006 9:09 pm    Temat postu: Skrecenie kostki - plis o odpowiedz! Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Skrecilam niedawno kostke. Bylam u chirurga, ale on nie patrzac nawet na zdjecie przeswietlenia kazal chodzic mi przez kilka dni w stabilizatorze. Zrobilam to, ale nie stawilam sie do kontroli. Teraz ciagle boli mnie ta kostka, nie moge mocno na niej stanac, a tym bardziej jej wykrzywic w lewo lub prawo czy stanac na palcach, bo zwijam sie z bolu. Kostka jest jakby opuchnieta, ale kiedy dotkne tej "opuchlizny" czuje kosc. Nie jest tak samo ulozona jak w zdrowej nodze. Co moze mi dolegac? Czy powinnam sie zglosic do lekarza? Co moze mi on powiedziec? Czy mialo jakis wplyw na moja kostke to, ze mimo kontuzji czynnie uprawialam sport ( siatkowka, bieganie)? Prosze o szybka odpowiedz
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
agusia39

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Czw Paź 05, 2006 9:14 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jak najszybciej zglos sie do lekaza - mozesz miec jakies powiklania w stawie lub w kości - lepiej nie bagatelizowac tego bo moze sie to źle skonczyc.

Powiedz lekazowi to co tu napisalas.

Pozdrawiam
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Gość

PostWysłany: Pią Paź 06, 2006 8:49 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

takiego typu urazy zazwyczaj wymagają czasu, ja np zwichnęłam sobie staw skokowy ponad dwa miesiące temu i do tej pory nie jest on w pełni sprawny pomimo,że zadbałam o jego ruchliwość, a przez pierwszy miesiąc to miałam bardzo duże problemy z chodzeniem, ale warto się poradzić jakiegoś lekarza
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Chirurgia Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1