Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Skuteczność prezerwatywy

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja mechaniczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Paweł
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Sro Mar 15, 2006 1:03 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie mojego autorstwa chodz myśle że nie chodzi tutaj o autora lecz o same informacje, znowu z forum które jest warte polecenia Wink

Cytat:
Służę statystyką:

Dla określenia skuteczności metod antykoncepcyjnych w 1932 roku Amerykanin R. Pearl opracował specjalny wskaźnik, który jest do dziś stosowany.
Wskaźnik zawodności Pearl?a (R) określa ile razy doszło do niepożądanej ciąży wśród 100 regularnie współżyjących par, stosujących daną metodę antykoncepcyjną w ciągu roku. A więc wartość 1 oznacza, że przy stosowaniu danej metody antykoncepcyjnej przez rok na 100 kobiet jedna zaszła w ciążę.

Skuteczność różnych metod antkoncepcyjnych
wg. wskaźnika Pearl'a:

bez antykoncepcji 60-80
kalendarzyk małżeński 20-24
metoda termiczna 4-17,3
metoda obserwacji śluzu szyjkowego (Billingsów) 0,9-12
stosunek przerywany 15-28
prezerwatywa 3,9-13,8
błona dopochwowa 2,5-3,5
kapturek naszyjkowy 6-8
metody chemiczne dopochwowe 0,8-8
doustne tabletki jednofazowe 0,0-0,12
doustne tabletki trójfazowe 0,0-0,54
tabletka gestagenna 1-4
progestageny o przedłużonym działaniu 5-6
antykoncepcja postkoitalna 0,4-2,4
IUD 0,2-0,5

A na własne ryzyko, to ty możesz, za przeproszeniem, się drapać.

Materiały ze strony: http://beztabu.com/showthread.php?t=212&page=2&pp=25&highlight=pearla
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Caroline

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Mar 16, 2006 12:32 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dzięki serdeczne.
Ja szukałam jeszcze skuteczności mieszanych metod antykoncepcji ale nic nie znalazłam:-(
Pewnie niektóre osoby interesuje jaka jest skuteczność antykoncepcyjna np. w polączeniu prezerwatywy i globulki.
Ja poszukam jeszcze takich informacji, ale jeśli ktoś wie to fajnie jak napisze.
Pozdrowienia dla Pawła Smile
Powrót do góry
Paweł
Przyjaciel forum

PostWysłany: Czw Mar 16, 2006 3:13 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Szczerze to nie przewineły mi sie nigdy jakieś wiarygodne treści co do łączenia metod. Chodz poszukam Smile
Powrót do góry
emilka189

PostWysłany: Czw Sie 31, 2006 11:26 am    Temat postu: jak to w koncu jest z tymi prezerwatywami? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Naczytalam sie na forum gazeta.pl ze kazda prerzerwatywa moze peknac i ze nikt tam praktycznie nie ufa prezerwatywom..boje sie teraz pierwszego razu...wczesniej bylam pewna ze jak uzyjemy prezerwatywy w czasie dni nieplodnych...tuz przed okresem..to wszystko bedzie ok.Oni tam natomiast uzywaja tabletek hormonalnych i do tego jeszce prezerwatyw..ja jestem jeszce zbyt mloda by uzywac tabletek poza tym bede uprawiala sex max raz w miesiacu bo moj chlopak raz w miesiacu bedzie w Polsce przez najblizszy rok.Co mi radzicie? Czy naprawde musze sie az tak bac tego ze gumka peknie??
Powrót do góry
KOBIETA

PostWysłany: Czw Sie 31, 2006 11:54 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Emilka bardzo dobrze ze nie decydujesz sie pochopnie na tabletki. Przy takiej czestotliwosci wspolzycia to jest bez sensu.
Prawidlowo uzyta prezerwatywa jest naprawde skutecznym srodkiem zabezpieczajacym przed zajsciem w ciaze a dodatkowo takze przed chorobami przenoszonymi droga plciowa. Pod warunkiem oczywiscie ze nie jest przeterminowana albo uszkodzona. Najlepiej kupowac te drozsze dobrej marki i np w aptece. Jesli chcesz miec jeszcze wieksza pewnosc kup plemnikobojcze.
Uzywam prezerwatyw od 7 lat i pekla mi tylko raz. Gdyby rzeczywiscie byly takie zawodne jak twierdza niektorzy to nikt by ich nie kupowal a firmy ktore je produkuja niezbyt dobrze by na tym wyszly. Tak wiec samym producentom musi zalezec na jakosci.
A uzywanie prezerwatywy podczas brania tabletek owszem ma sens ale tylko wtedy kiedy ktos ma wielu tzw przygodnych partnerow i boi sie czyms zarazic. Przy jednym stalym partnerze to troche jak odpukiwanie w niemalowane drewno Wink
A kobiety teraz sa takimi panikarami ze niedlugo kaza swoim facetom zaladac po trzy gumki na raz dla wiekszej pewnosci Laughing
Zapewniam cie ze jesli w czasie swoich dni nieplodnych zabezpieczysz sie dodatkowo prezerwatywa w ciaze na 100% nie zajdziesz.
Powrót do góry
Yalissea
Przyjaciel forum

PostWysłany: Czw Sie 31, 2006 11:55 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Takich spraw, doczytywać się, radzę na takich forach i stronach jak te.
Nie będę komentowała gazeta.pl.

Jednym słowem, bzdury piszą.
Gdyby prezerwatywa była tak kiepskim zabezpieczeniem, nikt by jej nie używał. Jest ona dobrym zabezpieczeniem, jeżeli używa się ją zgodnie z instrukcją.

Możesz być pewna, że jeżeli użyjesz prezerwatywy w dni niepłodne, antykoncepcja będzie 100%-owa. Dni niepłodne, jak sama nazwa mówi, nie można w nie zajść w ciążę. Zawodność prezerwatyw jest bardzo niska.

Możesz zwiększyć skuteczność prezerwatywy poprzez stosowanie jej ze środkiem plemnikobójczym. Są i też środka plemnikobójczego, które również są bardzo skuteczne.

Wskaźnik Pearla wynosi od 8-11. Czyli przez rok stosowania prezerwatyw, jako jedynej metody antykoncepcji zachodzi od 8-11 kobiet na 100.
Więc, dobra metoda czy nie?

Nie wiem, co Ci ludzie za pierdoły piszą.

Na naszej głównej stronie są dodatkowe informacje dotyczące prezerwatyw:

http://www.biomedical.pl/antykoncepcja/antykoncepcja-8211-skutecznosc-prezerwatywy-a30.html
Powrót do góry
emilka189

PostWysłany: Czw Sie 31, 2006 12:17 pm    Temat postu: jak to w koncu jest z tymi prezerwatywami? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dziekuje serdecznie za wnikliwe posty Smile po prostu nie chce sie obawiac po tym ze moze bede w ciazy,zamierzamy uzywac durex'ow i kupywac je w aptece ze srodkami pelmnikobojczymi.Ja dopilnuje tego bysmy kochali sie tylko wtedy kiedy bede pewna ze sa to dni nie plodne.Dziekuje jeszce raz za posty,nie jestem jeszcze calkowicie przekonana,bo to co tam wypisywali jest naprawde odrzucajace calkowicie od sexu..
Powrót do góry
Yalissea
Przyjaciel forum

PostWysłany: Czw Sie 31, 2006 1:06 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

To stwierdzam, że tu jest napewno więcej doświadczonych osób niż na
gazeta. p l.

Durex to bardzo dobra marka prezerwatyw. Kupuj w aptece.
Powrót do góry
dobry_duszek

PostWysłany: Czw Mar 08, 2007 11:32 pm    Temat postu: Skuteczność prezerwatywy Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jakie sa szanse na zajscie w ciaze pomimo uzywania prezerwatywy w czasie dni plodnych? Wspolzyje z chloapkiem, zawsze sie zabezpieczamy, on nigdy nie dochodzi we mnie a mimo mam pewne obawy. Byc moze to dlatego, ze stracilam dziewictwo kilka tygodni temu. Okres mi sie spoznia, ale nie chce panikowac z tego powodu poniewaz cykl czesto lubial sie wydluzac. Do tego panicznie boje sie ciazy wiec przyczyna moze byc tez stres. Bardzo prosze o pomoc i z gory dziekuje Smile
Powrót do góry
allisca

PostWysłany: Czw Mar 08, 2007 11:59 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie sztreszaj sie przy użyciu prawidłowo gumeczki nie ma możliwości takiej pozdrawiam :*
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja mechaniczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
Strona 2 z 3