FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
hulaczek
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Sty 16, 2015 8:01 pm Temat postu: Słaba przemiana materii, wzmożony apetyt na słodycze |
|
|
witajcie!
jeśli nie jest to odpowiedni dział - wybaczcie, zupełnie nie wiem gdzie mam się zgłosić z tym problemem. mianowicie od długiego czasu mam bardzo słabą przemianę materii - ruszam się zdrowo, piję dużo wody i zieloną herbatę, odżywam się w miarę zdrowo (pomijając napady chęci jedzenia słodyczy - ale o tym zaraz), więc trawienie powinno być trochę sprawniejsze, w szczególności że mam dopiero 25 lat. kolejnym problemem jest brzydki zapach ciała i potu. od razu odpowiadając na ewentualne kąśliwe uwagi - tak, dbam o higienę osobistą. ubrania mi 'pachną' jakąś stęchlizną i nie jest to kwestia zlego wypłukania, wilgoci, bo już wszystkiego próbowałam - nawet płukałam ubrania w occie. zakładam na siebie i... eh, to takie niekomfortowe.. ostatnim aspektem, być może powiązanym z powyższymi jest obżeranie się słodyczami. tak nagle dopada mnie potrzeba zjedzenia czegoś słodkiego, że nie jestem w stanie w żaden sposób się oprzeć tej pokusie i jem dopóki nie zrobi mi się niedobrze.. gdyby nie te mdłości, potrafiłabym zjeść jeszcze więcej. a ilości są naprawdę duże, na raz jestem w stanie zjeść dwie czekolady (a duża jakaś nie jestem 165cm wzrostu i 53 kg wagi ).
Będę bardzo wdzięczna za pomoc co robić w takiej sytuacji. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
olsenka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Wrz 20, 2016 5:28 am Temat postu: |
|
|
Myślę, że Twoja słaba przemiana materii może być spowodowana objadaniem się słodyczami, które dostarczają pustych kalorii i sztucznych cukrów. Jeśłi do organizmu cały czas dostarczasz jedzenie, po jakimś czasie organizm się rozleniwi i nie trawi tak szybko. Musisz udać się do jakiegoś lekarza, żeby unormował Twoje napady głodu i wzmożony apetyt na słodycze. Może to kwestia jakiegoś niedoboru. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|