Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Pią Paź 23, 2009 12:34 pm Temat postu: |
|
|
No cóz z tymi koniaczkami to jest rożnie. Czasami dzieciaczek jest leniwy i przez kilka dni nie musisz odczuwać ruchów. Poza tym na tym etapie ma jeszcze tyle miejsca ,ze spokojnie może obracać sie w każdą stronę i możliwe ,ze właśnie kopie cie w plecki czego nie czujesz.
Ruchy liczymy począwszy od 28 tygodnia ciąży. Wtedy powinnaś już czuć codziennie ale tez mniej lub bardziej. Trzeba pamiętać ,ze dzieciaczek tez ma swoje gorsze dni i po prostu śpi albo hasa w nocy kiedy Ty spisz.
Myślę,ze nie masz sie czym martwic. U mnie tez bywały takie postoje w kopniaczkach. jesli jednak Cie to niepokoi to idz na usg. Jednak z własnego doświadczenia wiem, że tak bywa. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
KoffanaAgoosia
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 5 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Pią Paź 23, 2009 2:17 pm Temat postu: |
|
|
dzieki dziewczyny nom zapomnialam dodac ze tydz temu bylam na usg i Pani powiedziala ze wszystko wyglada na to ze jest idealnie wiec moze faktycznie nie powinnam sie martwic dzis ide jeszcze do poloznej na wizyte wiec dopytam co i jak dzieki |
|
Powrót do góry |
|
|
|
jaa18
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Lis 11, 2009 11:22 pm Temat postu: |
|
|
Witam mam taki problem jestem w 21 tyg.od 18 tyg czułam ruchy dziecka z dnia nadzień coraz mocniejsze a już z 3 dni nic nie czuje.trochę się martwie czy może jest coś nie tak.i się zastanawiam czy nie iść do lekarza.Jak ktoś był z was w takiej sytuacji to czekam na odpowiedzi.
Dodano po 5 minutach:
co jakis czas czuje bardzo delikatne ruchy |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
|
Wysłany: Czw Lis 12, 2009 12:46 am Temat postu: |
|
|
jaa18idź do lekarza.
być może dziecko jest spokojniejsze niż zazwyczaj ale lepiej to sprawdzić i nie martwić się na zapas.
także jak najszybciej udaj się do ginekologa |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Czw Lis 12, 2009 12:14 pm Temat postu: |
|
|
jaa18 spokojnie na tym etapie dziecko ma bardzo dużo miejsca i hasa sobie po całym brzuszku. Mogło sie odwrócić w strone krzyża i dlatego odczuwasz ruchy słabiej. Również moze największą aktywność Twojego dzieciaczka przypada na porę nocna kiedy śpisz. Jak narazie to Maluszek nie bedzie tak regularnie fikał. U mnie było tak,ze np. czułam przez kilka dni bardzo intenstywnie ruchy a przez trzy koolejne dni prawie w ogóle. Oczywiście panika straszna ale lekarz uspokoił,że tak jest i tyle. Ruchy musisz czuć codziennie od 28 tygodnia . Musi być 10 ruchów w ciągu godzinki. Później liczyć juz nie musisz. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
jaa18
|
Wysłany: Czw Lis 12, 2009 1:51 pm Temat postu: |
|
|
już się trochę uspokoiłam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
rybka24
|
Wysłany: Pią Lis 27, 2009 9:48 pm Temat postu: ruchy dziecka |
|
|
cześć dziewczyny ,mam takie pytanko - jestem w 29tyg. i od pewnego czasu zauważyłam że ruchy mojej małej są raz bardzo silne <ale słodkie> a raz słabiutkie,delikatne. czy to coś niepokojącego? bo po każdym takim dniu, mam chęć zerwać się i biec do przychodni i zbadać serduszko????? proszę was o odp. bo się denerwóję |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Sob Lis 28, 2009 10:47 am Temat postu: |
|
|
To zupełnie normalne i nie martw się . Ruchy dziecka zależne są od wielu czynników. Czasami dzidzia jest leniwa i mniej sie rusza, czasami śpi a hasa w nocy kiedy Ty śpisz. Jest naprawdę różnie. Może nawet się obrócić w ten sposób ,że będzie intensywnie kopać w plecki i dlatego Ty odczuwać będziesz słabsze kopniaczki. Zauważ,że ruchy tez sie zwiekszają i są bardziej intensywne po jakimś jedzonku. Moja np. strasznie bryka po słodkościach a po miętowym cukierku dostaję szału )). Jest dobrze. Niepokojące jest gdybyś przez 2 dni nie odczuwała w ogóle ruchów . _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
zanahoria10
|
Wysłany: Pon Gru 28, 2009 5:25 am Temat postu: |
|
|
No to czuje sie pocieszona.
moja cora od 2 tygodni prawie sie nie rusza, a od kilku dni wcale. Czasem sni mi sie cos i czuje jakby wowczas cos dzialo sie w moim brzuchalu. Pewnie ona wlasnie wybrala sobie ten czas na baraszkowanie.
Mala czulam juz w 17 tygodniu i nie byly to jakies tam motylki, byly to konkretne ruchy, a teraz cisza... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
michalina18
|
Wysłany: Pią Sty 15, 2010 3:18 pm Temat postu: |
|
|
hej dziewczyny, jestem w 23 tygodniu ciazy, od dwoch tyg czuje ruchy dziecka. jednak wczoraj ruszalo sie bardzo slabo tylko wieczorem, a dzis wcale, boje sie ze jest cos nie tak. odpiszcie czy powinnam sie tym martwic czy to moze normalne przy poczatkowych ruchach.czekam na odp |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|