FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
makagnursz
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Wrz 30, 2008 1:32 pm Temat postu: SM diagnoza |
|
|
Witam,
proszę wszystkich o podanie objawów lub dolegliwosci i metod diagnozy oraz leczenie SM....
pozdrawiam
i dziękuje za zainteresowanie
Ostatnio zmieniony przez makagnursz dnia Pon Gru 14, 2009 2:37 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mirabelka29
|
Wysłany: Wto Wrz 30, 2008 10:51 pm Temat postu: |
|
|
Witaj
dowiesz sie sporo z tej strony ----ok, link chyba został odczytany, to kasuje, bo w regulaminie jest, że nie podajemy tego typu linków na forum. emilka -----
SM chyba już wiesz że jest nie wyleczalne stosowane są podczas rzutu sterydy a niektórzy jak sie zakwalifikują do programu stosują interferony w celu łagodzenia przebiegu choroby, niezawodne przy diagnozie jest napewno MRI |
|
Powrót do góry |
|
|
|
makagnursz
|
Wysłany: Sro Paź 01, 2008 7:48 am Temat postu: |
|
|
dziekuje za odpowiedz
Ostatnio zmieniony przez makagnursz dnia Pon Maj 18, 2009 10:06 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mirabelka29
|
Wysłany: Sro Paź 01, 2008 11:10 am Temat postu: |
|
|
Witam
Ja też będe miec wizyte 06.10 (moją pierwszą wizytę w poradnii)ale nie na Szaserów, tylko w Instytucie Neurologii, twoja wizyta rozumiem że będzie tam w poradnii stwardnienia rozsianego, wiem że takie istnieją podobno właśnie tam, na Banacha i w Instytucie, ja nie miałam jeszcze takich badań które cię czekają ale może dostane na to skierowanie to się okaże po poniedziałkowej wizycie. W sierpniu miałam problem z okiem byłam w szpitalu i tam mi podawali sterydy, po wyjściu mialam za tydzień MRI, od momentu odbioru wyników zaczeła się moja świadomośc o SM. Więc sprawa jest bardzo świeża. Raczej już jestem pewna że to SM, tak też jest zasugerowane na wyniku, mam zmiany demielinizacyjne opisane gdzie od 5 d 15 mm, myśle że dowiem się coś więcej od lekarza. Jestem teraz na etapie działania, płacz już wielki był, nie mogłam się pozbierac, byłam oszołomiona, bezradna i nie wiedziałam co mam kompletnie robic, poprostu to mnie kompletnie zwaliło z nóg a wynik jak grom z nieba na mnie spadł. A moja świadomośc o ludziach z SM to było że ludzie są na wózku, co teraz wiem że jest nieprawdą, 70 % ludzi żyje normalnie od rzutu do rzutu jeśli się pojawi, napewno zwracam teraz więcej uwagi na to co się ze mna dzieje, czekam tak jak ty |
|
Powrót do góry |
|
|
|
bellka
|
Wysłany: Czw Sty 14, 2010 4:20 pm Temat postu: |
|
|
witak mirabelko , od 4 dni swiat mi sie zawalil i w necie szukalm pocieszenia i ratunku. Moj 26 letni ziec zostal zdiagnozowany pozytywnie na sm . Juz wiem o programach leczenia interferonem ale tylko 3 letnich lub dwu. Napisz prosze jak ty sie leczysz. czy twoi lekazre cos mowia o tym ze interferonw koncu zostanie zarejestrowany jako lek refundowany dla wszystkich chorych i co nalezy zrobic aby to nastapilo bo czytalam ze po 30 rż nie kwalifikuja juz ludzi . A nalizumab ? podaje ci mojego e-maila mbij@o2.pl
jesli odpowiesz bede wdzieczna |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|