Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

SM diagnoza

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Neurologia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
makagnursz

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Wrz 30, 2008 1:32 pm    Temat postu: SM diagnoza Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam,
proszę wszystkich o podanie objawów lub dolegliwosci i metod diagnozy oraz leczenie SM....

pozdrawiam
i dziękuje za zainteresowanie

Ostatnio zmieniony przez makagnursz dnia Pon Gru 14, 2009 2:37 pm, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
mirabelka29

PostWysłany: Wto Wrz 30, 2008 10:51 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witaj
dowiesz sie sporo z tej strony ----ok, link chyba został odczytany, to kasuje, bo w regulaminie jest, że nie podajemy tego typu linków na forum. emilka -----
SM chyba już wiesz że jest nie wyleczalne stosowane są podczas rzutu sterydy a niektórzy jak sie zakwalifikują do programu stosują interferony w celu łagodzenia przebiegu choroby, niezawodne przy diagnozie jest napewno MRI
Powrót do góry
makagnursz

PostWysłany: Sro Paź 01, 2008 7:48 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dziekuje za odpowiedz

Ostatnio zmieniony przez makagnursz dnia Pon Maj 18, 2009 10:06 am, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
mirabelka29

PostWysłany: Sro Paź 01, 2008 11:10 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam
Ja też będe miec wizyte 06.10 (moją pierwszą wizytę w poradnii)ale nie na Szaserów, tylko w Instytucie Neurologii, twoja wizyta rozumiem że będzie tam w poradnii stwardnienia rozsianego, wiem że takie istnieją podobno właśnie tam, na Banacha i w Instytucie, ja nie miałam jeszcze takich badań które cię czekają ale może dostane na to skierowanie to się okaże po poniedziałkowej wizycie. W sierpniu miałam problem z okiem byłam w szpitalu i tam mi podawali sterydy, po wyjściu mialam za tydzień MRI, od momentu odbioru wyników zaczeła się moja świadomośc o SM. Więc sprawa jest bardzo świeża. Raczej już jestem pewna że to SM, tak też jest zasugerowane na wyniku, mam zmiany demielinizacyjne opisane gdzie od 5 d 15 mm, myśle że dowiem się coś więcej od lekarza. Jestem teraz na etapie działania, płacz już wielki był, nie mogłam się pozbierac, byłam oszołomiona, bezradna i nie wiedziałam co mam kompletnie robic, poprostu to mnie kompletnie zwaliło z nóg a wynik jak grom z nieba na mnie spadł. A moja świadomośc o ludziach z SM to było że ludzie są na wózku, co teraz wiem że jest nieprawdą, 70 % ludzi żyje normalnie od rzutu do rzutu jeśli się pojawi, napewno zwracam teraz więcej uwagi na to co się ze mna dzieje, czekam tak jak ty
Powrót do góry
bellka

PostWysłany: Czw Sty 14, 2010 4:20 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witak mirabelko , od 4 dni swiat mi sie zawalil i w necie szukalm pocieszenia i ratunku. Moj 26 letni ziec zostal zdiagnozowany pozytywnie na sm . Juz wiem o programach leczenia interferonem ale tylko 3 letnich lub dwu. Napisz prosze jak ty sie leczysz. czy twoi lekazre cos mowia o tym ze interferonw koncu zostanie zarejestrowany jako lek refundowany dla wszystkich chorych i co nalezy zrobic aby to nastapilo bo czytalam ze po 30 rż nie kwalifikuja juz ludzi . A nalizumab ? podaje ci mojego e-maila mbij@o2.pl
jesli odpowiesz bede wdzieczna
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Neurologia Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1