Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Baldir
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Cze 13, 2018 3:39 pm Temat postu: Soczewki jedno czy wielo dniowe? |
|
|
Witam serdecznie wszystkich czytelników! Co sądzicie na temat soczewek. Moje doświadczenie jest takie że początkowo używałam soczewki kontaktowe jednodniowe od soczewki.net i było super, przez cały dzień nie wysychały i w ogóle ich nie czułem. Następnie chciałem spróbować trzy miesięcznych z innego sklepu głównie przez względy finansowe. Niestety byłem strasznie niezadowolony, już po południu miałem wrażenie strasznie wyschniętego oka :/ Teraz kończę już trzeci miesiąc noszenia i nareszcie wracam do poprzedniczek. Tak więc według mnie, soczewki jednodniowe są dużo lepsze. Jak to w życiu bywa-dla każdego dobre co innego. A wy jakie lubicie i czemu? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Moras
|
Wysłany: Czw Gru 20, 2018 9:47 am Temat postu: |
|
|
Szczerze mówiąc to wszystko zależy od tego, czego potrzebujesz. Jak nie wiesz co jest dla ciebie najlepsze to polecam zajrzeć na stronę https://www.mojepierwszesoczewki.pl/, gdzie można znaleźć sporo informacji na temat tego, jakie soczewki będą najlepszym rozwiązaniem. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
luizjana
|
Wysłany: Pią Sty 25, 2019 12:41 am Temat postu: |
|
|
Różne miałam do tej pory, myślę że poza rocznymi wszystkie i z racji że jestem nocnym markiem i sama nie wiem kiedy zasypiam najlepiej dla mnie się sprawdzają soczewki 24 nie muszę ich zdejmować na noc i wyjątkowo są delikatne dla moich oczu, zero podrażnień od początku. Te co mam są miesięczne, 30 dni i 30 nocy można w nich chodzić i nic się nie dzieje. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kkatarzynka
|
Wysłany: Nie Maj 12, 2019 3:49 pm Temat postu: |
|
|
Może wypróbuj jakieś pośrednie soczewki, bo jednodniowe a potem trzy-miesięczne, to straszny rozrzut. Może dwutygodniowe lub miesięczne? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Irminak
|
Wysłany: Nie Maj 12, 2019 6:00 pm Temat postu: |
|
|
Używam dwutygodniowych soczewek firmy ACUVUE https://www.acuvue.pl/soczewki-kontaktowe/oasys i jestem z nich zadowolona, choć czasem zdarza mi się nosić je nawet miesiąc. Z tego co wiem, to mają one bardzo wysokie uwodnienie i dlatego nie podrażniają oka i nie wysuszają go. Miesięczny koszt jest niższy niż soczewek jednodniowych, więc może akurat będą Ci odpowiadać. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|