Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
naneczka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Mar 13, 2006 8:12 pm Temat postu: spirala |
|
|
czy mloda dziewczyna moze kozystac ze spirali do macicznej?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Paweł Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Pon Mar 13, 2006 8:46 pm Temat postu: |
|
|
Nie zaleca sie jeje stosować przed pierwszą ciążą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gość
|
Wysłany: Pon Mar 13, 2006 10:29 pm Temat postu: |
|
|
a czy słyszałaś o takich przypadkach gdzie spirala zawiodła i dziecko urodziło się z wrośniętą spiralą w główkę albo w barek?? już przed narodzeniem matka zrujnowała życie swojemu dziecku!!! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Paweł Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pon Mar 13, 2006 10:42 pm Temat postu: |
|
|
Szczerze to nie, z tego co wiem do spirale odradza sie przed pierwsza ciąża poprostu dlatego że jest to cialo obce i może uszkodzić narządy rodne. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
naneczka
|
Wysłany: Wto Mar 14, 2006 6:25 pm Temat postu: dgf |
|
|
Ja slyszalam ze spirala wcale nie moze uszkodzic plodu. jezeli doszlo juz do zaplodnienia to spirala zostaje wydalona dopiero przy porodzie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
M.
|
Wysłany: Pią Kwi 28, 2006 9:47 am Temat postu: |
|
|
Moja mama zaszła w ciąze ze spirala. Pierwsze co zrobili w szpitalu to ja usuneli. Niestety miało to swoje przykre konsekwencje- mama poronila w 5 miesiacu Spirala bardzo zagraza dziecku. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Paweł Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pią Kwi 28, 2006 2:03 pm Temat postu: |
|
|
Nie ma 100% metody antykoncepcji, a to jest najleprzy przykłąd tego. Brutalny ale prawdziwy. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Pinia
|
Wysłany: Sro Lip 19, 2006 10:47 am Temat postu: wkładki domaciczne |
|
|
witam:)
mam pytanie. Zaczelam niedawno pracowac i mam kontakt z 'nieco' straszymi babkami ode mnie,wiec problemy i tematy tez maja tez inne.
wiec tak...
pewna kobieta, powiedziala mi, ze zabezpiecza sie czyms w rodzaju w kladki domacicznej (nie spirali).Podobno jakis krazek 5cm .Koszt to dobono 500zl+200zl wlozenie. Ale to akurat mało wazne w tym pytaniu. No i podobno ona ma go na 5 lat (choc podobno mozna go wyjac w kazdej chwili) i w tym czasie nie ma miesiaczki! No Boze! Czy to jest mozliwe!?
jeszcze sie dokladnie zapytalam, a ona mowi ze to nie jest na 100% spirala. nie wiem...
dodam,ze nie potrafila mi nic wiecej powiedziec o tym (ja bylam w szoku), bo ja sprawy techniczne nie interesuja no nic jej sprawa ...
Sluchajcie czy to jest mozliwe->5 lat bez okresu! i potem (tak ona powiedziala) zajsc bez problemu w ciaze!? No normalnie dla mnie nie do pomyslenia ... a moze ja czyms nie wiem!?
przeciez gdyby to byla prawda, to fabryki podpasek i tamponow by slajtowaly |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Dolphine
|
Wysłany: Sob Wrz 02, 2006 4:39 pm Temat postu: |
|
|
nie wiem o czym mowila ta pani, ale w moim przypadku sprawa wyglada tak. istnieje hormonalna wkladka domaciczna, nazywa sie MIRENA, zaklada sie ja na 5 lat, uwalnia 20x mniej hormonow niz mikropigulka, dziala miejscowo, a nie na caly organizm jak tradycyjne tabletki anty , ktore sie lyka. zalozyl mi ja ginekolog w grudniu 2003 roku, od stycznia 2004 nie miesiaczkuje. naprawde! jest to mozliwe, nie ma zlego wplywu na moje zdrowie, hormony w normie, swietne samopoczucie, brak objawow napiecia przedmiesiaczkowego. jedyny minus to cena, 1000pln plus zalozenie (wizyta). mozna kupic na recepte w aptece lub bezposrednio u ginekologa, ktory zaklada. wiekszosc kobiet przestaje miesiaczkowac mniej wiecej w 3 cyklu od zalozenia, niektore sporadycznie poplamiaja przez dzien lub 2 dni w dniach, w ktorych wypada miesiaczka, ale jest to tak skape, ze wystarczy wkladka higieniczna. sa tez takie osobniki jak ja, ktore nie miesiaczkuja wcale. zaleca sie kobietom, ktore juz rodzily - jak wszystkie wkladki wewnatrzmaciczne. Pani z pracy nie klamala, tylko chyba do konca nie wie co ma .
wiecej o mirenie na stronie http://www.mirena.pl/ jest tam wszystko co wiedziec potrzeba. osobiscie polecam. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|