Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
elvis721
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Sty 31, 2008 6:28 pm Temat postu: spuchnięta i rozcięta dolna warga |
|
|
witam!
pięc dni temu zostałem przypadkowo dośc mocno uderzony łokciem w usta, a konkretniej w dolną wargę. po kilkudziesięciu minutach warga napuchła, a co gorsza po stronie wewnętrznej otworzyła się taka okrągła rana o średnicy około 2 milimetrów. lała się z tej rany dośc mocno krew. aby zatamować krwotok przyłożyłem do tej rany wacik i trzymałem przez ładnych parę godzin. ponad tą raną w miejscu gdzie wargi się łączą pojawiło się wybrzuszenie. jest to moim zdaniem część wargi, która przesunęła się na zewnątrz robiąc "miejsce" dla tej ranki. po tych pięciu dniach mogę stwierdzić, że opuchlizna powolutku schodzi, ranka jakoś się goi ale to wybrzuszenie jest takie samo jak na początku. generalnie efektem tego uderzenia było to, że warga wysunęła mi się mocno do zewnątrz i wyglądam teraz jak pół murzyn:P zastanawiam się czy rana ta zrośnie się prawidłowo i czy warga wróci na swoją "pozycję". no i czy to wybrzuszenie zniknie:/
jeżeli ktoś zrozumiał mój problem to proszę o poradę czy mam jeszcze czekać aż to wszystko się zagoi czy mam iśc do jakiegoś chirurga czy coś |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Zibi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Czw Sty 31, 2008 6:32 pm Temat postu: |
|
|
Fakt, trudno zrozumieć
Myślę że ta opuchlizna zniknie, bo cały czas rana jest w "stanie" gojenia, więc jeszcze poczekaj. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
elvis721
|
Wysłany: Pon Mar 03, 2008 1:33 am Temat postu: |
|
|
witam!
opuchlizna zeszła ale mam teraz w miejscu rozcięcia malutką bliznę i jak jej dotykam to czuje w środku wargi zgrubienie. minęło już troche czasu i chyba to już zostanie w takiej postaci. chcialbym sie dowiedziec czy chirurg moglby mi ta blizne jakos usunac i ile kosztowalby taki zabieg? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Pon Mar 03, 2008 2:48 pm Temat postu: |
|
|
to, czy mógłby, to tylko specjalista może ocenić, bo to dość specyficzne miejsce. a jak się da to pewnie do 300zł.. ale glowy nie dam. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
elvis721
|
Wysłany: Pon Mar 03, 2008 5:22 pm Temat postu: |
|
|
hmmm a do kogo powinienem sie z tym zglosic? bo nawet nie wiem od czego zaczac:P |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Pon Mar 03, 2008 6:55 pm Temat postu: |
|
|
jak prywatnie to do chirurga
jak państwowo to dermatolog, który powinien Ci dać skierowanie do chirurga
a najładniej by to wyglądało po robocie chirurga plastycznego zapewne, ale to już pewnie cena podskakuje do tysięcy nie setek złotówek :/ _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|