Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Cromwell
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Maj 16, 2008 12:09 am Temat postu: Stan po 3latach stosowania tabletek i problem ze zmianą |
|
|
Witam
Moja dziewczyna stosowała z tego co wiem przez okolo 3 lata tabletki antykoncepcyjne przepisane przez ginekologa by uregulowac nieregularne miesiączki.
Sprawa w której pisze wiąże się z tym ze ostatnio musiala zmienic tabletki na inne (bodajże Diana?) i nie zaczela od pcozatku cyklu tylko 2-4 dni pozniej.. Ginekolog polecił nam stosowanie prezerwatywy przez tydzień a potem wszystko ma byc jakoby bezpieczne.
Przez pierwszy tydzień faktycznie uzywalismy prezerwatyw, ale po tygodniu juz poszalelismy nie za mądrze, choć bez mojego wytrysku.
Stąd moje pytanie, chciałbym zapytac czy opoznienie w rozpoczeciu moze zaburzyc dzialanie antykoncepcji na caly 1 cykl?
Drugie pytanie to: czy przy tak długim braniu tabletek stęzenie substancji anty nie powinno sie przez jakis czas utrzymac w organizmie?
Sądzicie ze mozemy spokojnie wrócic do stosunku bez gumki juz teraz? i jakie bylo ryzyko(po fakcie...) tej zabawy bez po umówionym tygodniu zagrożenia.
Z góry dziekuje za pomoc |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Pią Maj 16, 2008 12:23 am Temat postu: |
|
|
1. z jakich na jakie tabsy była zmiana?
2. jak rozpoczęła branie do 5yego dc, to 7 dni dodatkowego zabezpieczania w zupełności starczą
wg mnie spokojnie możecie się kochać bez gumki _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Cromwell
|
Wysłany: Pią Maj 16, 2008 1:29 pm Temat postu: |
|
|
dziękuje za błyskawiczną odpowiedź
zaczęła brać w 5 dniu cyklu dokładnie, czy tak długi okres brania wczesniej wplywa na płodnosc?
Nasze kolejne szaleństwo spedzimy pewnie w gumce.
Mam nadzieję że po tym tygodniu(1,5tyg) nasza krótka przygoda bez finiszu była jednak bezpieczna bo z potomstwem jeszcze pare lat bym zaczekał
tabletki na 90% zmienione na Diane |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pią Maj 16, 2008 1:45 pm Temat postu: |
|
|
chodziło mi o to głównie, czy zmiana ze słabszych na silniejsze czy odwrotnie, ale chyba na silniejsze skoro na diane.
jeżeli przez pierwszy tydzień brania współżyliście z gumką (a tak zrozumiałam), to nie ma powodów do obaw. po tym tygodniu już spokojnie mogliscie się kochac "do końca" _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Cromwell
|
Wysłany: Sob Maj 24, 2008 9:56 am Temat postu: |
|
|
Witam ponownie
troszke zmieniam temat na następstwa zmiany tabsów, ale po kolei..
Okazało sie ze wg relacji dziewczyny zamiast okresu ma teraz bardzo mocne bóle i samo plamienie. Wcześniej miała juz tą diane i wtedy wogóle nie dostała okresu az do zmiany na inne tabsy, nie wiem czemu ginekolog uparcie przepisał jej to po dłuzszej przerwie skoro ich nie toleruje. Wysyłam dziewczynę w poniedziałek do innego ginekologa.
Czy w takim wypadku (dla przypomnienie biorąc pod uwagę że po zmianie i rozpoczeciu brania w 5dniu cyklu cały miesiąc korzystaliśmy z gumek a raz i to po ponad tygodniu od zmiany bez ale bez finiszu) mam się jednak obawiać że to jakiś objaw ciążowy?
Głupio mi powtarzać się z pytaniem ale w końcu zacznę sie zastanawiać jeśli są takie problemy z okresem |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sob Maj 24, 2008 11:53 am Temat postu: |
|
|
ja będę uparcie twierdzić, że o ciążę nie macie co się martwić. ogólnie rozpoczęcie antykoncepcji hormonalnej czy zmiana na inne tabletki może i najczęściej wiąże się z plamieniami, brakiem krwawienia i różnymi dolegliwościami (przez pierwsze 3 opakowania) ze względu na to, ze organizm się musi przestawić na inny "tryb". ale dobrze by było, żeby poszła do ginekologa i pogadała z nim, bo diane to są takie powiedziałabym "kiepskie" tabletki, zazwyczaj przepisuje się je w celach leczniczych a nie antykoncepcyjnych, zawierają końską dawkę hormonów i sa gorzej tolerowane niż inne, nowocześniejsze i o mniejszej dawce hormonów. lekarz zalecił brac je po zrobieniu badań hormonalnych? _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|