Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
an_mat
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Sie 29, 2011 1:26 pm Temat postu: stan zapalny na nodze |
|
|
Witam.Od ponad 23 lat choruj na cukrzyce typu II ,poziom cukru raczej unormowany.Okolo 2 tygodni temu dostrzeglem ze na nodze jest mala ranka i lekkie w kolo niej zaczerwienienie,choc nie pamietam zebym sie gdzies skaleczl . Nie zwracalem na to zbytniej uwagi bo czesto sie mi zdarza miec lekkie zadrapanie ktore sie same szybko goja.Kiedy po 2 tygodniach ranka sie nie zagila przyjrzalem sie jej dokladnie i dostrzeglem ze nie jest to jak zawsze strupek lecz maly dolek.Troche mnie to niepokoi bo zaczyna mnie to pobolewac i czuje w kolo tego pieczenie.Moze ktos mi powie cos wiecej na ten temat .Za wszelkie informacje z gory
WIELKIE DZIEKI
[img]http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b06cd9b88d88bc1d.html[/img]
[img]http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1235aea7c9f8dcaf.html[/img] |
|
Powrót do góry |
|
|
|
asia29
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Pią Wrz 09, 2011 12:13 pm Temat postu: |
|
|
A może wizyta u lekarza. Jeśli masz cukrzycę to tym bardziej powinieneś na siebie uważać, wybierz się do lekarza. Ja nie chcę Cię straszyć, ale wiem że u cukrzyków czasami takie ranki na nogach zaniedbane kończa sie amputacja nogi. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
majorka
|
Wysłany: Pon Mar 19, 2012 4:20 pm Temat postu: |
|
|
nie bagatelizuj i idz do lekarza |
|
Powrót do góry |
|
|
|
sałata
|
Wysłany: Wto Maj 08, 2012 3:07 pm Temat postu: |
|
|
Witam, nie chcę się przemądrzać ale jeśli jesteś cukrzykiem to być może są to objawy stopy cukrzycowej, poczytaj o tym! Zbyt wysoki poziom cukru we krwi przy jednoczesnym długotrwałym zaniedbywaniu właściwej terapii jest przyczyną poważnych zmian w ścianach dużych i małych naczyń krwionośnych. Zmiany te mogą się przyczynić do trwałego uszkodzenia, a w konsekwencji do zwiększonej podatności na choroby układu naczyniowo-sercowego. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lexie
|
Wysłany: Pią Cze 15, 2012 7:26 pm Temat postu: |
|
|
To fakt, osoby z cukrzyca powinny bardzo dbać o stopy, bo nawet najmniejsze nie wyleczone ranki mogą przeobrazić się w rany, które będzie bardzo ciężko wyleczyć. Najlepiej to chyba Curiosinem je smarować. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|