Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Guśka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Lip 20, 2007 3:13 pm Temat postu: starania o dziecko po wyjęciu spiralki |
|
|
Witam
9 lat miałam w sobie spiralkę.4 miesiące temu ją wyjęłam.od 3 miesięcy staramy się o dziecko i nic.przeczekaliśmy zalecany przez ginekologa miesiąc.zrobiłam podstawowe badania i testy owulacyjne.z seksem trafiamy zawsze w dni płodne.i nic się nie udaje.nie zachodze w upragnioną ciążę...
czy któraś z Was po wyjęciu wkładki miała podobne problemy?
fizycznie jestem zdrowa,mąż też.mamy już dziecko.więc to chyba nie jest niepłodność? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nastja Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 10 podziękowań w 10 postach
|
Wysłany: Sob Lip 21, 2007 10:29 am Temat postu: |
|
|
nieplodnośc to to nie jest na pewno... hmmm może po tak długim czasie ze spiralką musiasz odczekac jeszcze do miesiąca czasu i wtedy spróbowac.. a jak nic nie pomoże to udaj się do ginekologa:)
nu _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Sob Lip 21, 2007 1:58 pm Temat postu: |
|
|
podobno po wyjęciu wkładki kobieta odzyskuje płodność już podczas pierwszego cyklu, ale z wypowiedzi wielu kobiet wiem, że nie jest to takie proste. owszem, zdarzają się przypadki, że nawet jest ciąża w pierwszym cyklu, ale fakt jest faktem, że śluzówka musi sie zregenerować a do tego potrzeba czasu. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Guśka
|
Wysłany: Sob Lip 21, 2007 5:58 pm Temat postu: Dzięki... |
|
|
...dziewczyny za odpowiedź.będę więc cierpliwa i poczekam jeszcze troche.
a może wiek też działa na moją niekorzyść.mam 30 lat(mając 20 urodziłam 1dziecko)no i ten długi czas noszenia wkładki...generalnie jestem jeszcze 'produktywna' chyba... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
sloneczko2000
|
Wysłany: Wto Lis 13, 2007 12:11 pm Temat postu: |
|
|
Cześć guśka!!! Jestem ciekawa czy ci się udało? Mam podobny problem. 7 lat nosiłam spiralkę, wyjeła w lutym tego roku. Niby wszystko było ok!! Ale się nie udawało.ginekolog zalecila zrobienie badanie poziomu prolaktyny.okazał się za wysoki.
Czy robiłaś może takie badanie.?Może tu jest problem?
------edited by emilka-----
proszę nie pisać całych postów wielkimi literami |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|