Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

stawy ,zwyrodnienia i inne - człowiek z końskim zdrowiem

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Chirurgia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
sandmen

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Mar 15, 2006 3:27 am    Temat postu: stawy ,zwyrodnienia i inne - człowiek z końskim zdrowiem Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam serdecznie i zwracam się z małą..ale nader osobliwą prośbą..
Czy może mi ktoś powiedzieć ...czy środek opisany można podawać ludziom ?Napisali w reklamie ,że jest to środek dla koni.

Szukając inf w internecie o tym środku i jego składnikach nie widziałem nigdzie przeciwskazań.
Czy ktoś ..może mi coś więcej powiedzieć ?

Cytat:

GELAPONY CHONDRO
Mieszanka żywieniowa z kolagenem CHP i glukozaminoglikanami do specjalistycznej regeneracji układu chrzętno-stawowego, do polepszenia mechaniczny i elastycznych właściwości stawowych tkanek przy dużym obciążeniu sportowym. Należy stosować podczas intensywnego wysiłku i treningu.

Wskazania:
Do intensywnej regeneracji chrząstek stawowych; przy ostrych komplikacjach ze strony układu ruchowego; dla wzmocnienia właściwości układu chrzęsno-stawowego, dla zwiększenia smarowania stawowego; w przypadku ekstremalnego wysiłku sportowego.
GELAPONY CHONDRO zawiera wysoce skuteczną kombinację kolagenowych peptydów CHP i glukozamionoglikany tj. siarczan chondroityny i siarczan glukozaminy, które intensywnie regenerują chrząstki stawowe, kości, ścięgna i wiązadła.
Kolagenowy hydrolizat CHP odżywia i regeneruje chrząstki stawowe, ścięgna, wiązadła i kopyta; łagodzi i usuwa następstwa wcześniejszego niedostatecznego odżywienia czy uszkodzenia stawów; zapobiega dalszemu uszkodzeniu chrząstek; poprawia ruchliwość i zmniejsza bolesność. Glukozaminoglikany tj. siarczan glukozaminy i siarczan chondroityny pozytywnie wpływają na metabolizm chrząstek stawowych, działają przeciwzapalnie, wiążą w chrząstce stawowej wodę przez co poprawiają jej mechaniczne i elastyczne właściwości.
Selen i witamina E działają jak silne prze

ciwutleniacze i chronią komórki stawowe przed szkodliwym działaniem wolnych rodników.
Witamina C jest potrzebna do produkcji kolagenu w leczonych tkankach.
Magnez, mangan i miedź mają zasadnicze znaczenie w metabolizmie kolagenu.
Biotyna ma istotne znaczenie przy odżywianiu, odbudowywaniu i regeneracji tkanek
Skład w dziennej dawce 20 g:
Kolagenowe peptydy CHP 13040 mg; siarczan glukozaminy 4400 mg; siarczan chondroityny 1000 mg; prowitamina A (beta ? karoten) 340 ?g; witamina H (biotyna) 20 ?g; witamina C 163 mg; witamina E 100 mg; selen 100 ?g; magnez 400 mg; mangan 40 mg; miedź 9,8 mg.
Gwarantowany skład w 1 kg:
Kolagenowe peptydy CHP 652000 mg; siarczan glukozaminy 220000 mg; siarczan chondroityny 50000 mg; prowitamina A (beta ? karoten) 17000 ?g; witamina H (biotyna) 1000 ?g; witamina C 8170 mg; witamina E 5000 mg; selen 5000 ?g; magnez 20000 mg; mangan 2000 mg; miedź 490 mg.

Gwarantowana analiza w 1 kg:
wilgotność 10%; związki azotu ? białka (hydrolizat kolagenu) 680 g; popiół 115 g.
Skład: hydrolizowana kolagenowa żelatyna, tlenek magnezu, siarczan glukozaminy, siarczan chondroityny; glukonat magnezu; glukonat miedzi; witamina E (alfatokoferol); witamina C; beta ? karoten; biotyna; selenometionina; naturalny aromat.
Dawkowanie:
koń ? 20 g dziennie (2 miarki); źrebak, kuc ? 10 g dziennie (1 miarka)
Sposób użycia:
podawać codziennie minimalnie przez okres 2 miesięcy. Kurację należy powtarzać 2-3 razy w roku. Przy większych potrzebach można łączyć Gelapony Chondro z Gelapony Fast. Odmierzyć dzienną dawkę i wymieszać z karmą. Zaleca się dodać odrobinę wody, aby nastąpiło zmieszanie preparatu z karmą.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
sandmen

PostWysłany: Sob Mar 25, 2006 7:14 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

przepraszam ,że przypominam o tak dziwnej sprawie..
ale może ktoś coś wie..
każda inf. mile widziana
Powrót do góry
drapaka
Przyjaciel forum

Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Sob Mar 25, 2006 8:08 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a czy chesz użyć tego preparatu?? są bardzo dobre preparaty dla ludzi.
Powrót do góry
Gość

PostWysłany: Czw Kwi 06, 2006 10:37 am    Temat postu: Re: stawy ,zwyrodnienia i inne - człowiek z końskim zdrowiem Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

sandmen napisał:
Czy może mi ktoś powiedzieć ...czy środek opisany można podawać ludziom ?Napisali w reklamie ,że jest to środek dla koni.

Szukając inf w internecie o tym środku i jego składnikach nie widziałem nigdzie przeciwskazań.
Czy ktoś ..może mi coś więcej powiedzieć ?

Cytat:

GELAPONY CHONDRO
Mieszanka żywieniowa z kolagenem CHP i glukozaminoglikanami do specjalistycznej regeneracji układu chrzętno-stawowego, do polepszenia mechaniczny i elastycznych właściwości stawowych tkanek przy dużym obciążeniu sportowym. Należy stosować podczas intensywnego wysiłku i treningu.

Wskazania:
Do intensywnej regeneracji chrząstek stawowych; przy ostrych komplikacjach ze strony układu ruchowego; dla wzmocnienia właściwości układu chrzęsno-stawowego, dla zwiększenia smarowania stawowego; w przypadku ekstremalnego wysiłku sportowego.
GELAPONY CHONDRO zawiera wysoce skuteczną kombinację kolagenowych peptydów CHP i glukozamionoglikany tj. siarczan chondroityny i siarczan glukozaminy, które intensywnie regenerują chrząstki stawowe, kości, ścięgna i wiązadła.
Kolagenowy hydrolizat CHP odżywia i regeneruje chrząstki stawowe, ścięgna, wiązadła i kopyta; łagodzi i usuwa następstwa wcześniejszego niedostatecznego odżywienia czy uszkodzenia stawów; zapobiega dalszemu uszkodzeniu chrząstek; poprawia ruchliwość i zmniejsza bolesność. Glukozaminoglikany tj. siarczan glukozaminy i siarczan chondroityny pozytywnie wpływają na metabolizm chrząstek stawowych, działają przeciwzapalnie, wiążą w chrząstce stawowej wodę przez co poprawiają jej mechaniczne i elastyczne właściwości.
Selen i witamina E działają jak silne prze

ciwutleniacze i chronią komórki stawowe przed szkodliwym działaniem wolnych rodników.
Witamina C jest potrzebna do produkcji kolagenu w leczonych tkankach.
Magnez, mangan i miedź mają zasadnicze znaczenie w metabolizmie kolagenu.
Biotyna ma istotne znaczenie przy odżywianiu, odbudowywaniu i regeneracji tkanek
Skład w dziennej dawce 20 g:
Kolagenowe peptydy CHP 13040 mg; siarczan glukozaminy 4400 mg; siarczan chondroityny 1000 mg; prowitamina A (beta ? karoten) 340 ?g; witamina H (biotyna) 20 ?g; witamina C 163 mg; witamina E 100 mg; selen 100 ?g; magnez 400 mg; mangan 40 mg; miedź 9,8 mg.
Gwarantowany skład w 1 kg:
Kolagenowe peptydy CHP 652000 mg; siarczan glukozaminy 220000 mg; siarczan chondroityny 50000 mg; prowitamina A (beta ? karoten) 17000 ?g; witamina H (biotyna) 1000 ?g; witamina C 8170 mg; witamina E 5000 mg; selen 5000 ?g; magnez 20000 mg; mangan 2000 mg; miedź 490 mg.

Gwarantowana analiza w 1 kg:
wilgotność 10%; związki azotu ? białka (hydrolizat kolagenu) 680 g; popiół 115 g.
Skład: hydrolizowana kolagenowa żelatyna, tlenek magnezu, siarczan glukozaminy, siarczan chondroityny; glukonat magnezu; glukonat miedzi; witamina E (alfatokoferol); witamina C; beta ? karoten; biotyna; selenometionina; naturalny aromat.
Dawkowanie:
koń ? 20 g dziennie (2 miarki); źrebak, kuc ? 10 g dziennie (1 miarka)
Sposób użycia:
podawać codziennie minimalnie przez okres 2 miesięcy. Kurację należy powtarzać 2-3 razy w roku. Przy większych potrzebach można łączyć Gelapony Chondro z Gelapony Fast. Odmierzyć dzienną dawkę i wymieszać z karmą. Zaleca się dodać odrobinę wody, aby nastąpiło zmieszanie preparatu z karmą.

są odpowiedniki dla ludzi:
chodzi głównie o dawkowanie...
Powrót do góry
maciek_waski

PostWysłany: Wto Sty 29, 2008 3:52 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

moze zamiast preparatu dla koni, sprobujesz preparatu dla ludzi Wink
ta sama firma Orling produkuje Geladrink Fast, Galadrink Arthro i Geladrink Forte oraz Calcidrink -
Podobna receptura, ale za to bardziej ludzkie oblicze Smile
Powrót do góry
exullt
Przyjaciel forum

PostWysłany: Wto Sty 29, 2008 4:06 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witajcie Smile dodam na wstępie że jestem instruktorem jazdy konnej a z samymi końmi mam związek już 18 lat. Jeśli chodzi o tą maść powiem tak, stosowałam ja u mojego konia zawsze gdyż jeżdżę główie sportowo. Ale sama mam problem z kolanem, miałam bardzo ciężki wypadek i również na początku gdy zawodziły (a przynajmniej nie skutkowały) "ludzkie" maści, smarowałam się własnie ta. U mnie praktycznie natychmiast przyniosła ulgę i nie było żadnych skutków ubocznych. Z upływem czasu jak moje kolano dochodziło do siebie zaczęłam kupować maści dla ludzi (swoją drogą polecam Ci Neocapsiderm i Dr. Żel) te różne Fastumy i inne silnie reklamowane maści zazwyczaj nie są warte świeczki niestety (wypróbowałam wszystkie).
Pozdrawiam Smile
Powrót do góry
sandmen

PostWysłany: Pon Paź 26, 2009 8:39 pm    Temat postu: Re: stawy ,zwyrodnienia i inne - człowiek z końskim zdrowiem Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Anonymous napisał:
sandmen napisał:

są odpowiedniki dla ludzi:
chodzi głównie o dawkowanie...

Tak chodzi o dawkę - ta końska , na prawdę jest końska.
Smile
Po wypadku na motocyklu z obawą podszedłem do w/w środka.
powiem jedno , u mnie to zadziałało. Laughing
Kolano jakby dostało serwo wspomagania .
Nie polecam bez konsultacji.

Maść ?
Neo Capsiderm i Dr. Żel zgadzam się .
Brałem po intensywnym treningu siłowym
Ale trzeba ostrożnie , bo można sobie skórę podrażnić.
Powrót do góry
carboczar

Wysłał podziekowań: 3
Otrzymał 193 podziękowań w 189 postach

PostWysłany: Pon Paź 26, 2009 10:52 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

sandmen
Możesz mi powiedzieć po co odgrzewasz temat z przed 2 lat?
sandmen

PostWysłany: Nie Lis 01, 2009 7:45 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dostałem inf. na priv , więc odpowiedziałem.

temat można zamknąć
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Chirurgia Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1