Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
slevin
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Sie 24, 2006 3:07 pm Temat postu: Sterydy |
|
|
Czy poprzez branie sterydów mozna być niepłodnym?? i jakie to są stwerydy?? czy te znane na naszym rynku czy jakies inne....[/b]
---------edit by drapaka--------
Proszę pisać temat małymi literami |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Yalissea Przyjaciel forum
|
Wysłany: Czw Sie 24, 2006 4:02 pm Temat postu: |
|
|
No jasne, że po sterydach można być bezpłodnym, ale to nie jeden skutek uboczny tych syfów. Przede wszystkim to sterydy anaboliczne.
Inne skutki uboczne:
- ogromny wpływ( oczywiście negatywny) na pracę serca i układu krążenia
- destrukcja tkanki łącznej
- ingerencja w gospodarkę hormonalną
- zniszczenie (stopniowe) wątroby - a pamiętaj, że to narząd jeden z najważniejszych w organizmie( przetrawia tłuszcze, cukry i reguluje białka oraz niszczy składniki szkodliwe dla organizmu) i nerek
- retencja
- impotencja
- atak na układ immunologiczny
Poważnie się zastanów nad tym. Ja szczerze odradzam.
Kumpel już się nasterydował, leży na cmentarzu. Pewnego razu poszedł na siłownię, kiedy wychodził z treningu, upadł, już się nie podniósł - 19 lat.
Serce nie wytrzymało.
Jeśli chcesz zacząć brać sterydy, najpierw zbadaj swoje serce i porób inne ogólne badania. Kiepsko na tym wyjdziesz.
Ale zrobisz jak chcesz.
A co do nazw steryd nie powiem Ci nic, które to są dokładnie, bo się na tym nie znam.
A temat... dlaczego umieściłeś go w dziale "Nałogi"? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
c0x
|
Wysłany: Czw Sie 24, 2006 10:43 pm Temat postu: |
|
|
hmm w tym dziale bo sterydy to nalog. wplywaja na mozg itd. pozatym podczas brania sterydow nastepuje blokada wiazania - mozg przysadka jadra. przez co hamuje sie wytwarzanie wlasnego testosteronu a dodaje sie z zewnatrz znam sie troche na tym. bralem je choc mam dopiero 20 lat i duzo osiagnalem. no ale byl czas aby skonczyc. nie zaluje. tylko wiesz.. jest mala roznica... ja bralem i bylem swiadom skutkow... przyjmowalem wszelkie witaminy i co tydzien badania... w dodatku prowadzil mnie lekarz. wiec z moich badan wynika ze jest wszystko wporzadku. jak napisala moja poprzedniczka wymienila tylko te wady ktore sa a wcale nie musza byc jezeli tylko bierze sie jak tutaj podalem z glowa! a to jest wazne... procz tych wszystkich wad ktore spowodowane sa nie jednorazowym wzieciem ale braniem conajmniej 10 lat... lub przekraczanie dawek o kilka - kilkanascie razy! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
helloween Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Pią Sie 25, 2006 10:45 am Temat postu: |
|
|
Ktos kiedys napisal "nic nie zabije albo mocno nie zaszkodzi jak bierze sie to z głową" ogólnie. Jesli jeden cykl dobrze poprowaadzony < i cwiczysz juz dosc dlugo> to nie powinno byc tragedi.
Poza tym jak juz bedziesz kupowac to nie przez jakichs posrednikow ale z pewnych miejsc,
JA kiedys bralem 100metki.
Gdybym sie dobrze poprowadzil nie widzialbym nawet skutkow ubocznych ale zle bralem i pod sam koniec troskze mi watroba zaszwankowala ale kumpel ktory bral dobrze nic mu nie bylo.
Odradzam na poczatek mocniejsze. Duzo zachodu odblokowania itd |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Yalissea Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pią Sie 25, 2006 3:38 pm Temat postu: |
|
|
No to wiadomo, że u jednego wystąpią zaburzenia hormonalne a u drugiego problemy z wątrobą.
Jeszcze mi powiedz, że sterydy są zdrowe... choć i mają co niektóre i dobre strony, ale to mniejszość.
Sterydy dezorganizują Twój organizm i właściwe procesy w nim.
Ale ja przecież ani nie namawiam ani nie nie odradzam. Jak ktoś chce to niech bierze. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
c0x
|
Wysłany: Pią Sie 25, 2006 11:18 pm Temat postu: |
|
|
sluchaj yalissea... sterydy to w koncu leki wiec maja dobre strony a jesli bierze sie je w wiekszych dawkach niz lecznicze to dopiero powoduja rozrost w szerz pozatym tez prawda jest ze kazdy organizm inaczej regauje mi np po wielu srodkach i bardzo duzych dawakch nic sie nie stalo ale znam ludzi co zjedli dawki lecznicze mety czyli jakies 5-10mg i powodowalo to u nich wysokie cisnienie watroba siadala problemy z serduchemi td |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Paweł Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Sob Sie 26, 2006 9:08 am Temat postu: |
|
|
Spokojnie, z tymi lekami, to nie taki łatwo miło i przyjemnie jak wam sie zdaje
Owszem środek o nazwie ogólnej sterydy są też używane w lecznictwie, tylko porównajcie dokładny skład chemiczny takich sterydów dla kulturystów a takich dla celów leczniczych. Okaże sie że właściwie to 2 różne środki |
|
Powrót do góry |
|
|
|
c0x
|
Wysłany: Sob Sie 26, 2006 4:38 pm Temat postu: |
|
|
pawel chyba nie wiesz co mowisz :> jesli jestes zaopatrzony w srodki apteczne to wszystko jest wporzadku! zreszta wiekszosc towarow wlasnie stad pochodzi a reszta to undery i nie roznia sie zawartoscia od normalnych srodkow leczniczych choc czasami sie zdarza |
|
Powrót do góry |
|
|
|
KOBIETA
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Sob Sie 26, 2006 4:56 pm Temat postu: |
|
|
cOx oswiec mnie nieswiadoma po co sie toto bierze? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
c0x
|
Wysłany: Sob Sie 26, 2006 6:19 pm Temat postu: |
|
|
zalezy od celu... pozatym ze wszsytkich sportow jakie sa jesli juz ktos wybierzekulturystyke to jedyny sposob aby urosnac gdyz na sucho lub za pomoca odzywke nie osiagnie sie tego... czasami bierze sei sterydy a nawet bardzo czesto po przejsciach raka lub podczas anemi. czy np zaniku miesni. jednak jesli ma to byc branie nieswiadome i tylko do celow wlasnych a nie sportu to odradzam !! w koncu to nie jest zabawa! jest to bardzo sliska sprawa |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|