Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Tinny
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Lut 11, 2014 5:54 pm Temat postu: Stłuczenie |
|
|
Wywaliłam się dzisiaj na śliskim chodniku pod domem i koszmarnie boli mnie noga, w okolicach kostki. Złamana nie jest, stąpam normalnie, ale spuchła i dokucza. Przypuszczam, że to takie mocniejsze stłuczenie. Co robić? Tabletki przeciwbólowe pewnie nie pomogą, a lodu przykładać nie mogę. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Stop
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Lut 12, 2014 12:41 am Temat postu: |
|
|
Tabletki to Ci tylko podrażnią żołądek. Lepiej kup sobie coś do smarowania tak, żeby zmniejszyło obrzęk i znieczuliło trochę. Ale ja bym to jednak pokazał na wszelki wypadek lekarzowi. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Tinny
|
Wysłany: Sro Lut 12, 2014 2:02 am Temat postu: |
|
|
Próbowałam przykładać lód, ale dla mnie to zimno jest nie do zniesienia i nic chyba nie daje, choć opuchlizna wydaje się ciut mniejsza. Chodzić mogę, ale staram się jak najmniej, żeby ta noga odpoczywała jednak. Mówisz, że smarować? Tylko nie bardzo wiem czym. Kompletnie się na tym nie znam! Podpowiesz coś? Help! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Stop
|
Wysłany: Sro Lut 12, 2014 12:12 pm Temat postu: |
|
|
No wiem o co chodzi, bo też tak parę razy upadłem. Ciesz się, że sobie nic nie połamałaś ani nie skręciłaś. A co do smarowania, to ja najbardziej przekonany jestem do dip rilifa. Zawiera mentol, który chłodzi i daje od razu poczucie ulgi, a do tego ibuprofen. Proponuję spróbować, powinien pomóc. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Tinny
|
Wysłany: Pon Lut 17, 2014 2:45 am Temat postu: |
|
|
Dzięki wielkie - zapytam o niego w aptece. Rozumiem, że to bez recepty? A, i jeszcze jedno... czy on nie pachnie tak "na odległość"? Jestem mega wyczulona na zapachy. Wiem, że to głupie pytanie, ale to dla mnie dość ważne. Odpisz proszę. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Stop
|
Wysłany: Pon Lut 24, 2014 10:38 pm Temat postu: |
|
|
Spokojnie, nie pachnie na odległość;p
Tak jest, kupisz go spokojnie bez recepty. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Tinny
|
Wysłany: Pią Lut 28, 2014 9:22 pm Temat postu: |
|
|
Dzięki, będę miała go na uwadze na wypadek kolejnej kontuzji. W międzyczasie stanęłam na nogi, ale cieszę się, że zechciałes mi pomóc! :* |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|