Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Stłuczone pięty

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Chirurgia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
EdiSk8

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Maj 15, 2006 8:58 am    Temat postu: Stłuczone pięty Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam, ostatnio w niefortunny przypadek stłukłem (albo odbiłem - nie wiem jak się to dokładnie mówi) sobie pięty. Teraz chodze na palcach bo każdy kontakt pięt z podłożem powoduje straszny ból, pod kostkami mam siniaki. Co mam robić żeby opuchlizna i ten ból jak najszybciej zniknoł ? Prosze o pomoc.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
albukierki

PostWysłany: Pon Maj 22, 2006 5:42 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wim co ci jest masz zapalenie sciegna podeszfowego ja tez mialem problemy z pieta nie moglem na niej stanac najgozej bylo rano ale poszedlem do dobrego ortopedy i on postawil taka diagnoze ,zapisal mi serie 4 zastrzykow dostawałem je jeden na tydzien w piete ta ktura mnie bolała i jak reka odja lekarz powiedzial mi ze to jest najskuteczniejsza metoda wyleczenia tego urazu .idz do lekarza .pozdrawiam duzo zdrowia
Powrót do góry
djmiki75

PostWysłany: Wto Wrz 07, 2010 1:42 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jakie zastrzyki
Powrót do góry
eternity

PostWysłany: Wto Gru 28, 2010 11:58 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jeśli to jednak jest coś mniej poważnego dobrze by było zacząć stosować jakieś maści, czy żele. Czytałam, że chłodzenie stłuczonego miejsca bardzo pomaga w bólu. Skutecznym preparatem jest żel chłodzący dermentol, on nie tylko koi ból, ale też stopniowo usuwa stłuczenia i siniaki.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Chirurgia Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1