Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
ewelina17i
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Mar 02, 2009 4:58 pm Temat postu: bolący ząb w ciąży |
|
|
Mam pilne pytanie i bardzo proszę o odpowiedź bo nie moge wytrzymac z bólu zęba wczoraj oderwało mi sie z guma do żucia połowa zęba i boli jka nieiwem chciałabym go wyrwac ale czy mogę??? i jak tio bedzie wygladac nie pojde bez znieczulenia. Pomóżcie!!! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
eyesonfire Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 21 podziękowań w 21 postach
|
Wysłany: Pon Mar 02, 2009 5:03 pm Temat postu: |
|
|
idz do dentysty, to najwazniejsze i powiedz ze jestes w ciazy a wteyd on zaleci co nalezy zrobic.
moja mam tak zwlekala, bo myslala ze nie mozna nic robic z zebami w czasie ciazy i jej sie zlamala jedynka :/
a jak poszla po porodzie to ja dentystka opieprzyla ze mamy 21 wiek i sa leki ktore mozna w czasie ciazy zastosowac w celu ratowania zeba.
gdybanie nic ci nie da, jak najszybciej do stomatologa! _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
ewelina17i
|
Wysłany: Wto Mar 03, 2009 2:09 pm Temat postu: |
|
|
dziekuje ci bardzo tak właśnie muszę zrobić |
|
Powrót do góry |
|
|
|
angee86
Wysłał podziekowań: 4 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Lut 16, 2010 11:31 am Temat postu: Stomatolog w ciazy |
|
|
Witam.Jestem w polowie czwartego miesiaca ciazy.Ostatnio zaczelam odczowac silne bole zebow.Po wizycie u stomatologa okazalo sie,ze mam ogromne dziury po obu stronach szczeki, do leczenia kanalowego. Jednak dentysta nie chce mi podac miejscowego znieczuleni, a wlasciwie to zadnego.Tlumaczy,ze w ciazy to zabronione ze wzgledu na sladowe ilosci adrenaliny w skladzie leku. Dziewczyny czy bylyscie w podobnej sytuacji i czy ktos wam podal takie znieczulenie? Zaznaczam ,ze strasznie zle znosze bol.Raz zgodzilam sie by mi borowala bez znieczulenie ale sadze, ze dziki placz, nerwy i rzucanie sie w fotelu wywolaly u mnie wiecej adrenaliny niz jest w stanie dostarczyc to znieczulenie. Co o tym sadzicie? pozdrawiam
--- Zmieniłam tytuł na bardziej ogólny---tosia81 |
|
Powrót do góry |
|
|
|
dimedicus
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Wto Lut 16, 2010 2:36 pm Temat postu: |
|
|
angee86
Proszę się nie obawiać nic Ci nie grozi.Stomatolog zastosuje odpowiednio dobierane znieczulenie pozbawione środków obkurczających naczynia krwionośne.Nalezy tylko powiadomić dentystę o ciąży. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
elzbieta.MP
|
Wysłany: Sro Mar 03, 2010 3:36 pm Temat postu: |
|
|
Linkować nie można, a informacji w artykule, który chce Ci polecić jest zbyt dużo, by je tutaj streścić. Zachęcam do przeczytania artykułu na -----reklama--- pod hasłem: "Dentysta w ciąży". Mam nadzieję, że Cię uspokoi i okaże się pomocny.
Ela,----reklama----
---Owszem linków zamieszczać nie można ale reklamować innych stron również. Takie informację proszę na PW----tosia81 |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|