Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
brzoskwinkalodz
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Lis 11, 2014 10:15 pm Temat postu: Stosunek przerywany a zapłodnienie |
|
|
Wczoraj miałam swój pierwszy raz. byl to stosunek przerywany.a partner doszedł minutę po wyjściu, i to jeszcze za moją pomocą. Spuszczał się trzy razy w ciągu tego dnia, i po każdym spuszczeniu oddawał mocz, i mył członka, Ja mam dni płodne wg mojego kalendarzyka w telefonie jutro powinnam dostać owulację. Proszę powiedzcie że niemożliwa jest w tym wypadku ciąża. Dodam że jestem niepełnoletnia. CO mam zrobić jeżeli jest taka możliwość
Członek nie był w pełnym wzwodzie, i mój chłopak nie czuł podniecenia, bo było to spontaniczne i krótkie. Czuł je dopiero po wyjściu gdy dochodził. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Pasta
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 31 podziękowań w 31 postach
|
Wysłany: Sro Lis 12, 2014 9:20 am Temat postu: |
|
|
Trudno powiedzieć, szansa zawsze jakaś jest. Mógł czuć się blisko końca podczas stosunku i to opanować a to mogło wystarczyć do wydzielenia preejakulatu, płynu który zawiera ilość spermy wystarczającą do zapłodnienia. O samym stosunku przerywanym możesz poczytać na naszej stronie: http://www.biomedical.pl/antykoncepcja/stosunek-przerywany-111.html
Dowiesz się, że to mało bezpieczny sposób i nie warty ryzyka, lepiej zainwestować w prezerwatywę i nie kończyć wewnątrz, będzie wtedy wysokie zabezpieczenie i spokój duszy, bo wiesz, że Twój nastrój i Twoje mysli związane z ostatnim stosunkiem, mogą wpłynąć na przesunięcie Twojej miesiączki i będzie to tylko wina nastroju... Tak więc to kolejny powód, który potwierdza, że lepiej nie ryzykować.
W każdym bądź razie szansa jest - nie duża ale jest. Czekaj na owulacje. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
PrettyWoman
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach
|
Wysłany: Sro Lis 12, 2014 9:49 am Temat postu: |
|
|
Przeczytaj to, co Ci pasta podesłała + poszukaj informacji - musisz bardziej się na ten temat dokształcić, żeby brać pełną odpowiedzialność i wiedzieć jakie jest ryzyko, jak je ograniczyć i tak dalej. To bardzo ważne! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
KingaWoronko
|
Wysłany: Sro Gru 09, 2015 11:23 am Temat postu: |
|
|
Też uważam że najważniejsze jest twoje dokształcenie. Istnieje bardzo dużo możliwości środków antykoncepcyjnych. Musisz pamiętać że stosunek przerywany jest mało skuteczną metodą! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
joanna45
|
Wysłany: Sro Lut 03, 2016 12:08 pm Temat postu: |
|
|
Jest takie powiedzenie:
Jedna kropelusia może zrobić z Ciebie tatusia
I tak samo jest ze stosunkiem przerywanym. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
fajnajestem Spamer
|
Wysłany: Wto Lut 09, 2016 12:10 pm Temat postu: |
|
|
radzę poczytać o pierwszych objawach: [zakaz umieszczania linków na forum] bo to jest już chyba to, co czeka przy takiej metodzie "antykoncepcji" zwłaszcza w młodym wieku gdzie brak znaczącego doświadczenia, no cóż, za brak wiedzy się płaci |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|