Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kwiatuszek123
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Sty 06, 2010 6:59 pm Temat postu: |
|
|
to było w poniedziałek to chyba już za późno... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Sro Sty 06, 2010 7:03 pm Temat postu: |
|
|
No to kapa... no to już za późno.
Zostaje sie modlic o negatywny test. Zrób go za dwa tygodnie!
Nie mnie to oceniac ale nie lepiej bylo zainwestowac w gumki? Nie przyszło wam do głowy ze plemniki mogły zostać w cewce moczowej? I żeby liczyc dni płodne chociaż orientacyjne? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
kwiatuszek123
|
Wysłany: Sro Sty 06, 2010 7:09 pm Temat postu: |
|
|
czyli Twoim zdaniem miałam wtedy dni płodne? bo cykle mam naprawde baaardzo różne nawet do 32 dni jak liczyłam..
no ten biały śluz o którym wspominałam ma jakieś teraz znaczenie??
a ten test który podobno wykrywa 6dniową ciąze moge zrobic? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sro Sty 06, 2010 7:16 pm Temat postu: |
|
|
Ten sluz kiedy sie pojawil? Wczesniej jaki byl? Bialy nieciagliwy sluz jest sluzem nieplodnym.
No ryzyko jest bo przy zalozeniu ze akurat wypadl 28 dniowy cykl to byl to dzien owulacji! Wiadomo ze Przy nie regularnych cyklach nie da sie okreslic. Ale jesli masz cykle od zalozmu 27-32 dniowe to nie mozna wykluczyc ze akurat wypadl np 28 dniowy cykl i jest musztarda po obiedzie. NIe ma co gdybac trzeba czekac na okres. Jak by nie bylo wszystko oscyluje niestety ok. terminu owulacji wiec ryzyko jest. Nawet przy zalozeniu ze cykl sie wydluzyl - mial 32 dni to i tak kochalas sie przed owulacja = mozliwosc zajscia w ciaze:/ _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
kwiatuszek123
|
Wysłany: Sro Sty 06, 2010 7:22 pm Temat postu: |
|
|
w poniedziałek był ale było go mało, a dzisiaj jest go dużo. a co z tym testem? dopiero moge go zrobic po 2 tygodniach czy jest jakis wczesniejszy?
a co do tego sluzu to szczerze mówiac wczesniej nie przywiazywałam do tego wagi, ale jak siegam pamietcia to w poniedziałek troche go było.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sro Sty 06, 2010 7:26 pm Temat postu: |
|
|
Trudno cokolwiek powiedziec jesli chodzi o sluz. Jesli nie obserwujesz systematycznie slzuu niemozna sie nim w zasadzie sugerowac.
Test minimum 14 dni od stosunku - najlepiej z krwi. Nie ma wczesniejszych, a wszystkie ktore rzekomo można robić 7 dni od zaplodnienia to nic innego jak chwyt marketingowy bo do 7 dni nalezy dodac jeszcze 7 na zagniezdzenie sie zarodka itp itd. DLatego nei pisze 7 dni od stosunku tylko 7 dni od zaplodnienia... _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
kwiatuszek123
|
Wysłany: Sro Sty 06, 2010 7:31 pm Temat postu: |
|
|
ok to dziekuje i pozostało mi czekać na okres! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Czw Sty 07, 2010 12:56 pm Temat postu: |
|
|
kwiatuszek123 o śluzie jest osobny temat więc możesz poczytać. Tak w skrócie to biały lepki śluz jest śluzem niepłodnym. Jeśli tylko zauważysz rozciągliwość to już przyjmij że zaczynają się dni płodne. Śluz biały, gęsty podobny w konsystencji do kremu to typowy śluz drugiej fazy , poowulacyjnej. Taki sam śluz występuję też w ciązy więc nie jest wyklładnikiem czy zaszłaś czy nie.
Test zrób najwcześniej w dniu przypuszczanej miesiączki _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
katie88
|
Wysłany: Czw Sty 21, 2010 10:10 pm Temat postu: |
|
|
Witam
Z moim facetem współżyjemy już półtora roku bez zabezpieczenia.
Stosunek przerywany jest bezpieczny jeżeli robi się wszystko z głowa,aczkolwiek zawsze istnieje ryzyko.
Czasem się boję(zwłaszcza jak okres się spóźnia),ale ufam mojemu narzeczonemu.
pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
|
Wysłany: Czw Sty 21, 2010 10:26 pm Temat postu: |
|
|
katie88 ufaj ufaj daleko zajedziesz... jeszcze powiedz ze nie patrzycie na dni plodne / nieplodne. Jesli nie zwracacie na to uwagi to naprawde podziwiam za odwage.... albo glupote - jesli nie planujcie dziecka. Pisz wiecej takich postow i nie bedzie nizu demograficzne bo wszystkie malolaty to podchwyca i bedzie masa 15 latek - "bo pisalo ze przerywaniec jest bezpieczny" :/ _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|