Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
PAULINCIA
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Lut 15, 2009 12:51 am Temat postu: Strach przed macierzyństwiem |
|
|
witam mam 18 lat i własnie dawiedziałam sie ze bede mama ciesze sie ale z drugiej strony sie boje za niecałe 8 miesiecy urodzimi sie malenstwo opiekowalam juz sie maluchami ale boje sie ze sobie nie poradze co mam zrobic zeby ten strach zniknoł
Przeniosłam do bardziej odpowiedniego działu i zmieniłam tytuł na bardziej sugerujący problem / nowicjuszka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Nie Lut 15, 2009 10:25 am Temat postu: |
|
|
jak urodzisz to wszystko sie zmieni, nauczysz sie dbac o dziecko, od tego jest połozna zeby Ci pomoc w 1wszych tyg.
najwazniejsze pytanie: czy ojciec dziecka bedzie z Toba czy zostałas sama?
;/ dlaczego tak jest ze 18latki ktore nie mysla o ciazy zostaja matkami a te co chca to nie moga;/ ehhhhhhhhhhhhhhh. sprawiedliwosc _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
daffi
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Pią Lut 20, 2009 12:41 am Temat postu: |
|
|
Nie ma co się bać strach sam minie Nie myśl co będzie ważne byś teraz była wolna od stresu...Może przebywaj jak masz możliwość w otoczeniu dzieci zwłaszcza małych- |
|
Powrót do góry |
|
|
|
deiry
|
Wysłany: Sro Lut 25, 2009 3:26 pm Temat postu: |
|
|
Nie masz co się martwić, ja chcialam dzidzie ale nie bylam psychicznie przygotowana, jak sie urodzila mała ze wszystkim sobie poradzilam, polozne w szpitalu duuzo informacji ci przekaza i pomoga zawsze pytaj jak czegos nie wiesz bliscy i kolezanki napewno pomoga najwazniejsze zebys sie nie stresowala teraz i duzo wypoczywala bo miedzy innymi od tego czy jestes spokojna zalezy czy dzidzia bedzie sie emczyc na kolki a to wiaze sie z nieprzespanymi nocami placzacej dzidzi i rodzicow. Napewno ze wszystkim dasz sobie rade:) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
barbara123
|
Wysłany: Pon Mar 02, 2009 9:25 am Temat postu: |
|
|
Nie martw się, bo to nic nie pomoże a na pewno stres nie wpływa dobrze na maluszka.Zażywaj kwas foliowy.Kup sobie może poradnik dla przyszłych mam o ciąży i pielęgnacji noworodka, może jakieś czasopismo, jest ich sporo np. Twoje Dziecko, zapisz się do szkoły rodzenia. Pewnie- jesteś jeszcze młodziutka ale z pewnością dasz radę, ważne też czy masz zabezpieczenie materialne i wsparcie ojca dziecka lub rodziny. Gdzieś w 6 m-cu powoli zbieraj wyprawkę, nie warto czekać z tym do ostatniej chwili.Powodzenia i gratulacje.Na pewno będziesz szczęśliwą mamą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
costa23
Wysłał podziekowań: 9 Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach
|
Wysłany: Pon Mar 02, 2009 9:52 am Temat postu: |
|
|
ale Ci zazdroszczę ja bym chciała już być mamusią gratulacje i powodzenia będzie dobrze:) _________________ powrót..na jak długo??where is sens??? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalu
|
Wysłany: Pon Mar 16, 2009 11:09 am Temat postu: |
|
|
najważniejszy to spokój. wiek nie ma znaczenia. pracowałam dwa lata jako niania dziecka od 2 tygodnia jego życia rodziłam jak miałam 24 lata a strach był pewnie równy twojemu. nastawiłam się pozytywnie dużo czytałam i pytałam i teraz jestm super mamą! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
rozan
|
Wysłany: Czw Paź 10, 2019 11:45 am Temat postu: Re: Strach przed macierzyństwiem |
|
|
PAULINCIA napisał: | witam mam 18 lat i własnie dawiedziałam sie ze bede mama ciesze sie ale z drugiej strony sie boje za niecałe 8 miesiecy urodzimi sie malenstwo opiekowalam juz sie maluchami ale boje sie ze sobie nie poradze co mam zrobic zeby ten strach zniknoł
Przeniosłam do bardziej odpowiedniego działu i zmieniłam tytuł na bardziej sugerujący problem / nowicjuszka | Witaj macierzyństwo jest cudowne mówi Ci to niepełnosprawna mama 2 synów . |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|