Forum medyczne
-> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat
Autor
Wiadomość
zizou166
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Wysłany: Pią Lut 24, 2012 7:08 pm Temat postu: styrylizacja kobiety problem pomocy!!!
Witam jestem facetem mam wielki problem;/
otoz rozstalem sie z dziewczyna w listopadzie
dwa dni temu odezwala sie ze jest w ciazy
kochalismy sie bez zabezpieczenia pozniewaz jak mowila ze po urodzeniu 2 dziecka zwiazano jej jajniki
zawsze po sexie miala okres nigdy nie konczylem w srodku
dzis mam narzeczona i duze plany na ten rok
twierdzi ze jajniki jej sie zwiazaly pomocy!!!!!!!!!!! czy to jest wogole mozliwe?
Powrót do góry
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
Wysłany: Wto Lut 28, 2012 5:16 pm Temat postu:
O co konkretnie chodzi bo z twojego postu nie bardzo rozumiem...
Twojej nowej narzeczonej się jajniki związały? -> bzdura...
Twojej byłej narzeczonej się rozwiązały? ->
Cytat:
Podwiązanie jajowodów jest zabiegiem chirurgicznym wiążącym się z przecięciem i zablokowaniem tych części dróg rodnych kobiety, które odpowiadają za prawidłową wędrówkę komórki jajowej w kierunku macicy. Spowodowanie niedrożności jajowodów skutecznie uniemożliwia zajście w ciążę, choć oczywiście, jak każda metoda zapobiegania zapłodnieniu, nie daje stuprocentowej gwarancji. Najczęściej jednak w wyniku podwiązania jajowodów dochodzi do całkowitego pozbawienia kobiety możliwości naturalnego poczęcia dziecka.
_________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą.
Powrót do góry
Forum medyczne
-> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1