FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
psyco
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Sie 13, 2007 2:36 pm Temat postu: Szczepionka na opryszczkę (Herpes simplex typ I) |
|
|
Witam drogie Panie !!!
Jestem ciekawy czy nasi wspaniali naukowcy wymyślili coś takiego już czy jeszcze nie?
pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
exullt Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pią Sie 31, 2007 8:52 pm Temat postu: |
|
|
Wydaje mi sie ze raczej nie ma takiej szczepionki i nie bedzie poniewaz niewydaje mi sie zeby byla potrzebna. Wydaje mi sie za lekarze powinni sie raczej skupic na opracowywaniu nowych szczepionek na bardzo grozne i zagrazajace zyciu choroby. PS. jezeli masz czesty problem z opryszczkami to polecam masc Vralizolin, rewelacja! Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Sob Wrz 01, 2007 7:08 am Temat postu: |
|
|
a ja polecam Hascovir mi Vratizolin nic nie pomogł _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
bart014
|
Wysłany: Sob Sty 09, 2010 10:14 am Temat postu: |
|
|
A czy to w ogóle ma znaczenie, który krem się zastosuje? Wszystkie (zovirax, xorovir, awirol, antivir, herpex, hascovir czy vratizolin) zawierają dokładnie tą samą dawkę, tej samej substancji czynnej - acyklowiru. Czy 'dopychacze', de facto stanowiące krem, mają aż takie znaczenie wspomagające, że jeden od drugiego może się czymś różnić?
exullt - a mi się wydaje, że jest potrzebna taka szczepionka. Chyba nie masz problemu z opryszczką skoro tak mówisz. Pomijam już efekt estetyczny, ale chodzić 2 tygodnie z regularną raną na wardze to naprawdę nie jest żadna atrakcja. Koncerny farmaceutyczne naprawdę działają na bazie czystej ekonomii a nie w imię jakichkolwiek wyższych idei. To jest biznes i tak jak np. w przypadku kremów do twarzy, czy innych wynalazków, choćby tabletek na odchudzanie, tu jest ogromne pole do popisu. Jestem mocno emocjonalnie do tego cholernego wirusa nastawiony, nie ukrywam tego faktu, no ale pomijając już ten aspekt, to naprawdę dziwne, że nie ma tej szczepionki. Popyt na nią jest ogromny. Widocznie, nie jest to takie proste jak by się wydawało. Nie natrafiłem na żadną informację, choćby zapowiadającą jakieś wydarzenie mogące stanowić przełom w tym temacie. W ogóle, w ostatnim czasie mało jest publikacji o opryszczce. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|