Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Asiunia19915
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Lip 31, 2009 2:54 pm Temat postu: Szybkie bicie serca |
|
|
hejka mam pytanie czym moze byc spowodowane szybkie bicie serca. Ostanio zaczelo mnie to troche nie pokoic, Dawniej takie sytuacje przydazały mi sie tylko po podczas biegania czy wykonywania jakies pracy fizycznej , ale to przeciez normne chyba jest. Ale ostnio budze sie i czuje jak mi serce strasznie szybko zaczyna bic i robi mi sie goraco. To juz cyba za bardzo normlanie nie jeste. Zdarza mis ie to coraz czesciej nawet gdy nie robie nic;/ |
|
Powrót do góry |
|
|
|
fasolka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 9 podziękowań w 9 postach
|
Wysłany: Pią Lip 31, 2009 8:23 pm Temat postu: |
|
|
moze to nerwica serca, idz do kardiologa, moja siostra ma to samo, podnosi sie jej sie tetno i boi sie przez to wychodzic z domu, zrog EKG, USG serca i pojdz do kardiologa najlepiej prywatnie, bo zanim sie dostaniesz to minie rok.. _________________ Serce kobiety jest na kształt róży, którą każdy kochanek po listku odkrywa, tak, że dla męża tylko cierń pozostaje... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
asia29
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Pią Paź 09, 2009 3:32 pm Temat postu: |
|
|
A napisz jak szybko bije Ci serce, jaki masz puls? tzn ile uderzeń na minutę badane na nadgarstku. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Misiek300187
|
Wysłany: Pią Lis 27, 2009 2:34 pm Temat postu: |
|
|
Bardzo możliwe że masz tachykardie i faktycznie moze to byc spowodowane nerwica serca.mam to samo badziewie.wyladawalem ostatnio na pogotowiu z tetnem 120...ogolnie mialem male problemy z pikawą, lekarz przepisal mi betabloker i jak narazie czuje sie super.serdecho sie uspokoiło na maxa.Ale moze poprostu spróbuj wrzucić na luz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Cyś90
|
Wysłany: Pią Lis 27, 2009 3:39 pm Temat postu: hej:) |
|
|
Mam 19 lat. Jakichś rok temu byłam u lekarza. Miałam bóle w klatce piersiowej i trwaja one do dzisiaj. Nie raz sa intensywne, az musze lezec nie ruchomo tak przez 5 min i przechodzą. mialam robione ekg, pobierali krew i badali mocz, oczywiscie nic nie wykazalo. ale jest kolejny problem od ponad roku sinieje mi lewy kciuk i boli cala reka. Mowilam lekarzowi o tym, no ale niestety nie wiedzial co mi dolega. Poszlam do niego dzisiaj bo zmusil mnie chlopak zebym wkoncu zrobila cos z tym bolem , kciukiem i wszystkimi problemami. Mam przez ostatnie dni zaniżoną temperaturę (od 35 i 8 do 36 i 2) dał mi skierowanie do warszawy na badanie chorob naczyn obwodowych. Moze mi ktos powiedziec cos blizej, co mi moze dolegac?. Bo to dosyc ostro brzmi . Pozdr |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Aleksandra431
Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Czw Sty 07, 2010 4:21 pm Temat postu: |
|
|
mam 21 lat i mam podobne objawy. Miałam wykonywane badanie EKG, z którego nic nie wynikało. Lekarz prowadzący stwierdził, że to najprawdopodobniej objawy na tle nerwowym. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
asia29
|
Wysłany: Czw Sty 07, 2010 4:32 pm Temat postu: |
|
|
Cyś90, Aleksandra431te bóle w klatce piersiowej mogą to być tzw. nerwobóle, objawiają się one tym że nie można wziąć głębszego oddechu, bo boli, przy zmianie pozycji tez boli itd. Na to raczej nie ma lekarstwa, najwyżej tabletki przeciwbólowe i może jakieś maści rozgrzewające typu wick. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Cyś90
|
Wysłany: Pią Sty 08, 2010 2:21 pm Temat postu: |
|
|
A te bóle lewej reki i siniejący lewy kciuk ? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
asia29
|
Wysłany: Pią Sty 08, 2010 2:33 pm Temat postu: |
|
|
Idź do tego lekarza od naczyń obwodowych. Bo to może być wiele przyczyn, a na pewno nie pomożesz sobie szukając diagnozy w internecie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Cyś90
|
Wysłany: Sob Sty 09, 2010 4:06 pm Temat postu: |
|
|
No dobra, dzięki .A na odpowiedz troszkę sobie poczekam, bo dopiero do lekarza zostalam wpisana na liste oczekujących. Wiec moge byc przyjeta dopiero gdzies tak, luty-marzec. Tragedia . Dzieki jeszcze raz i pozdrawiam
Dodano po 3 minutach:
Aleksandra431 napisał: | mam 21 lat i mam podobne objawy. Miałam wykonywane badanie EKG, z którego nic nie wynikało. Lekarz prowadzący stwierdził, że to najprawdopodobniej objawy na tle nerwowym. |
Aha i co do Twojej wiadomości, to jak byłam po skierowanie do chirurga, to powiedzial mi ze EKG nie pokazuje dokladnie cos sie moze dziac w tym serducho . Takze moze zrob sobie dokladniejsze badania |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|