Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
dd Gość
|
Wysłany: Czw Gru 15, 2005 1:40 pm Temat postu: tabaka |
|
|
co sadzicie o tabace? Czy jest szkodliwa? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
goja Gość
|
Wysłany: Czw Gru 15, 2005 7:09 pm Temat postu: |
|
|
Tabaka jest wyrobem tytoniowym i zawiera nikotynę, ma działanie stymulujące. Po wciągnięciu tabaki do nosa, oczyszcza ona nos i pobudza do kichania. Może powodować uzależnienie.
To tylko sucha informacja zaczerpnięta ze strony internetowej. Jeśli chcesz tylko informacji nt. tabaki, to znajdziesz ich w internecie mnóstwo, chyba, że szukasz kontaktu z jakimś " niuchaczem" to już nie moja działka... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
root
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Gru 16, 2005 6:08 pm Temat postu: |
|
|
Jeśli jest w niej tytoś to jest i nikotyna - wiec jak to Goja powiedziła - uzaleznia. Z racji tego, że nie wciąga się jej do płuc jest bezpieczniejsza od papierosów - nie trujesz się wtedy tymi wszystkimi substancjami smolistymi. Ale to troche archaiczne aczkolwiek orginalne:) Próbowałem kiedyś kręco w nosie i kichasz ale raczej przyjene to dla mnie nie było. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gość
|
Wysłany: Sro Sty 18, 2006 2:00 pm Temat postu: Re: tabaka |
|
|
dd napisał: | co sadzicie o tabace? Czy jest szkodliwa? | chyba CENZURA
---- edit by Paweł:
Na forum nikt nikogo nie będzie obrażał, wylgaryzmy sa potrzebne w języku ale trzeba wiedzieć jak ich urzywać! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
SilverSurfer
|
Wysłany: Pią Sty 20, 2006 1:16 pm Temat postu: |
|
|
Tabake zarzywa sie rowniez poprzez umiejscowienie jej pod gorna warga.
Jest tak samo uzalezniajaca jak pety.Znam kilku norwegow ktorzy nie moga sie bez tego obyc. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kedzik
|
Wysłany: Pon Sty 23, 2006 6:54 pm Temat postu: |
|
|
Taaka to jak dla mnie calkiem mila sprawa, pisze z pozycji "wachacza" a moze "wciagacza"!! Jest to owiele ciekawsze od papierosow, choc ja juz niestety malo kicham, co tez jest przyjemne, bo jak sie czlowiekowi kichnie to od razu lepiej...
uzywam raczej sporadycznie, ale moze i dlatego jest to mila sprawa, nie mam zamiarusie odczegokolwiek uzalezniac!! A jak bylem u znajomych na Kaszubach to tam wniedziele po obiedzie byla kolejeczka dla kazdego!! Tak milo ze znajomymi pielegnowac tradycje kulturowe!! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
SilverSurfer
|
Wysłany: Sro Sty 25, 2006 6:28 pm Temat postu: |
|
|
Mnie sie podobaja troszeczke bardziej te tradycje z Jamaiki |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kedzik
|
Wysłany: Czw Sty 26, 2006 1:07 am Temat postu: |
|
|
te taneczne czy "wsiagajace"??
mimo wszystko to co nasze tez dobre!! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
michalew123 Gość
|
Wysłany: Sob Sty 28, 2006 11:29 am Temat postu: ?? |
|
|
Wie ktoś może czy Tabaka jest szkodliwa? jeśli tak prosiłbym żeby ktoś mi napisał na e maila dlaczego. Nie chodzi mi o odpowiedzi w stylu "tabaka chyba szkodzi zdrowiu bo zawiera tyton" chodzi mi o dokładny opis jej działania i dlaczego szkodzi. Mam nadzieję że ktoś odpisze... Pozdrawiam! [zakaz linkowania na forum] |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Sol12 Gość
|
Wysłany: Sob Lut 04, 2006 12:26 pm Temat postu: |
|
|
Czytałem gdzieś, że u facetów szkodzi na prostatę. Zaburza jej funkcje.Nie wiem dlaczego. [zakaz linkowania na forum] |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|