FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
atreyu
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Cze 19, 2006 9:41 pm Temat postu: tabletki, a 2 dzień okresu. |
|
|
mam pewne pytanie, dotyczące tabletek antykoncepcyjnych. forum przejrzałam, odpowiedzi nie znalazłam, więc pytam.
czy jeśli 1 tabletkę z 1 opakowania zażyję 2, nie 1 dnia okresu, czy cały cykl powinnam zabezpieczać się dodatkowo, czy tylko przez ten 1 tydzień?
w ulotce również nie znalazłam dokładnych informacji, więc prosiłabym o odpowiedź |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Yalissea Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Lip 08, 2006 7:11 am Temat postu: |
|
|
tak. tak mi się wydaje. no bo zrąbałaś sprawę to jest tak jak w wyniku zapomnienia dawki. czyli skuteczność jest już mniejsza i to sporo, ponieważ to 1 tabletka i początek brania ich. najbardziej niebezpiecznie jest zapomnieć na początku i na końcu brania tabletek z opakowania. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pytajnik Gość
|
Wysłany: Sro Wrz 20, 2006 3:43 pm Temat postu: |
|
|
no właśnie mam ten sam problem - nie mogłam wziąć tabletki pierwszego dnia cyklu nie z mojej winy. Wziełam ją drugiego dnia, dziś mija siódmy dzień od tamtej pory i codziennie biore tabletki o stałej porze. Na ulotce jest wyraźnie napisane, ze tabletke można wziąć równiez od 2. do 5. dnia cyklu, ale przez nastepne 7 dni nalezy zastosowac dodatkowe metody antykoncepcji. Czyli od dziś (bo dziś mija siódmy dzień) moge czuć sie bezpiecznie, nie stosując dodatkowo np. prezeratyw? Bardzo prosze o odpowiedz. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|